USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95
Скоростецький Володимир: Часткова мобілізація: що це означає для населення?
Верховна Рада затвердила указ виконувача обов'язків Президента України Олександра Турчинова №303 від 17 березня "Про часткову мобілізацію". За прийняття відповідного законопроекту № 4466 проголосувало 275 депутатів, за необхідних 226.

Указ набирає чинності після його затвердження в парламенті, а закон, прийнятий в Раді - з дня його опублікування.

Часткова мобілізація проводитиметься упродовж до 45 діб з дня набуття чинності указу.
Часткову мобілізацію оголошено на території всіх 24 областей України і в Києві. На території Криму і Севастополя.
Військові формування та оперативно-рятувальна служба цивільного захисту будуть переведені на організацію і штати воєнного часу.
Часткова мобілізація має бути здійснена в обсягах, визначених мобілізаційними планами з урахуванням резерву, призов військовозобов'язаних, у тому числі резервістів, і поставку транспортних засобів для забезпечення потреб Збройних Сил і Національної гвардії.

Місцевим органам виконавчої влади за участю органів місцевого самоврядування доручено організувати і забезпечити своєчасне оповіщення та прибуття призовників на військову службу, прибуття техніки на збірні пункти та у військові частини.
Також місцевим органам виконавчої влади доручено виділити тимчасово будівлі, споруди, земельні ділянки, транспортні та інші матеріально - технічні засоби.
Кабінет Міністрів має забезпечити фінансування і прийняти в межах повноважень інші заходи, пов'язані з оголошенням та проведенням часткової мобілізації.

Часткову мобілізацію оголошено у зв'язку з різким ускладненням внутрішньополітичної ситуації, втручанням Росії у внутрішні справи України, зростанням соціальної напруги в Криму і Севастополі.
При доповіді законопроекту секретар РНБО Андрій Парубій повідомив, що лише в Збройні Сили планується мобілізувати близько 20 тисяч осіб.

На Волині про оголошення часткової мобілізації населення сповіщає військовий комісар через засоби масової інформації.

ЩО НЕОБХІДНО ЗНАТИ КОЖНОМУ ГРОМАДЯНИНУ ЧОЛОВІЧОЇ СТАТІ ВІКОМ ДО 45 РОКІВ:
Усі громадяни України віком до 45 років, які проходили військову службу у лавах Збройних сил або інших військових формувань, повинні особисто звернутися у районний військовий комісаріат за місцем реєстрації та перебування на військовому обліку.

З отримання повістки необхідно прибути за вказаним місцем у визначений час!

Для уточнення інформації у індивідуальному порядку надаємо контактні телефони військових комісаріатів області:
Черговий Володимир-Волинського ОРВК (3342) 2-16-60
Черговий Горохівсько-Локачиський ОРВК (3379) 2-13-56
Черговий Камінь-Каширського РВК (3357) 2-32-74
Черговий Ковельського ОМВК (3352) 5-02-33
Черговий Ківерцівського РВК (3365) 2-14-52
Черговий Любомильського ОРВК (3377) 2-41-94
Луцький ОМВК (332) 75 07 79
Черговий Луцького ОМВК (332) 75 14 31
Черговий Маневицько-Любешівського ОРВК (3376) 2-15-63
Черговий Нововолинського ОРВК (3344) 3-25-09
Черговий Ратнівсько-Старовиживського ОРВК (3366) 2-14-72
Черговий Рожищенського РВК (3368) 2-14-84
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
У понеділок 9 грудня у Володимир-Волинському гарнізоні відбулися траурні заходи.
Цього разу у Міноборони не дорахувались чотирьох морських ссавців!
Підбито підсумки початкової конференції з підготовки до проведення українсько-американського тактичного навчання «Репід Трайдент – 2014»
Коментарів: 1
Володимир Показати IP 18 Березня 2014 12:37
щодо тексту, згідно назви мала б бути якась інформація щодо дій військовозобовязаних, але на жаль поки-що отакі рекомендації "......повинні особисто звернутися у районний військовий комісаріат за місцем реєстрації та перебування на військовому обліку." і телефони військомматів. щоб заважати працювати? РНБО конкретно повідомлено кого в першу чергу мобілізують. в мене на руках моб припис де вказано чекати розпоряджень я чекаю, готовий. і не я один. і до чого "Усі громадяни ....повинні особисто звернутися" навіщо таке радити? на обліку не стоїш за місцем проживання звертайся маєш спеціальність військову яка зараз треба звертайся

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus