USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95
Oksana: «Отче наш» у Верховній Раді чи кадилом по потилиці
Після захоплюючих баталій довкола зняття депутатської недотокранності та притягнення до кримінальної відповідальності низки народних депутатів, під кінець тижня обранці вирішили завершити тиждень реєстрацією «найочікуванішого» і «найнеобхіднішого» на даний час законопроекту – «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо читання молитви "Отче наш" відразу після відкриття пленарних засідань)».

Безумовно, без цього документу наші дорогі (у буквальному сенсі) парламентарі не зможуть ухвалити необхідні законопроекти, що забезпечать захист України від кіберзагроз.

Не прочитавши чи не послухавши перед роботою «Отче наш», головний радикал не зможе розповісти про «простітуточок», скотиняк та свій стрижень.

Медична реформа так і залишиться лише скандальним проектом без свого логічного завершення, а тисячі пенсіонерів зможуть спокійно спати, знаючи, що депутати нічого не вчудили з пенсійною реформою, бо Парубій забув зачитати «Отче наш» перед розглядом питання.

Сотні важливих законопроектів місяцями та роками припадають пилом у Верховній Раді – а депутати пропонують молитися.

«Отче наш» - це саме той рецепт, який, напевно, має очистити парламент від несумлінних народних обранців. Депутати перестануть прогулювати засідання, не будуть лаятися з трибуни та битися на очах у всього світу. Таке поняття, як кнопкодавство в українському парламенті, зникне. Навіть Добкін-молодший більше не буде усамітнюватись за колоною з цікавою субстанцією (хіба, може, з кадилом), а Розенблат не буде розповідати про «такую жизнь с этой дебильной страной».

…Стаття 35 Конституції України визначає право громадян (в тому числі й депутатів) на свободу світогляду і віросповідання, а жодна релігія не може бути визнана державою як обов'язкова. Та обов’язково знайдуться ті, хто почне виправдовувати чергове використання нардепами паперу, на якому надрукована нашу Конституція, не за призначенням – мовляв, гірше точно не стане, а там, біля Ради, - аномальні зони, тектонічні розломи проходять і таке інше.

Але ж, серйозно. Можна читати «Отче наш», можна танцювати з бубном навколо вогнища, можна малювати пентаграми і викликати демонів (хоча і вже кількасот у залі під куполом годуємо). Але це не допоможе парламентарям чесно голосувати, ходити на засідання та перестати торгувати своїми запитами, кнопконатисканнями та законопроектами.

Хіба що після читання «Отче наш» кожен народний обранець висповідається у пастора Катерини з НАБУ, або, принаймні, отримає кадилом по потилиці – щоб закріпити «успіх».

Олександр Топчій для УНІАН
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Медведчук, кум Путіна, один з генераторів українського хаосу останні 2 роки; тіньовий ділок, занадто посвячений в таємниці вітчизняної політики останніх…
=11pxСкандал навколо Банку «Михайлівський» розгорівся неабиякий, хоча це далеко не великий банк і, тим більше, не так званий системний, -…
Агресивна, співчутлива, з надією, з безнадією, від росіян і українців; але всім - вийми та поклади просто зараз поваленого Путіна,…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus