USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Тарас Чурило : Без хабарів: зарплата суддів в сотні разів перевищує мінімальну
З 1 січня 2017 року зарплата судді Верховного суду відповідно до закону про судоустрій і статус суддів становитиме 315 тис грн. Такі розрахунки себе в Facebook навів екс-міністр фінансів, народний депутат від БПП Віктор Пинзеник.

"Закон встановлює зарплату в місцевих судах в розмірі 30 мінімумів, в апеляційних - 50, в Верховному суді - 75. Але це тільки оклад. А ще надбавки до окладу. До 80% - за вислугу років, 15-20% - за науковий ступінь, 5 і 10% - за роботу з секретними документами. Ці три надбавки в максимальному розмірі досягають 110%. А ще регіональний коефіцієнт (до 25%; в Києві - ред)", - повідомив депутат.

Згідно з підрахунком Пинзеника, максимальна зарплата судді Верховного суду, при наявності всіх надбавок і столичного коєфіціента, може в 200 разів перевищувати мінімальну зарплату в Україні, а середню - в 64 рази.

"Прив'язуючись до мінімальної зарплати часу введення цих норм в 1600 грн. (З 1.01.2017 р.), оклад судді Верховного Суду складає 120 тис грн (75 х 1,6). Максимальна надбавка - ще 132 тис. Набігає вже 252 тис. А з урахуванням регіонального коефіцієнта Києва набігає вже 315 тис на місяць", - зазначив він.

За словами депутата, заробітна плата судді Верховного суду буде перевищувати зарплату суддів цього суду в Польщі, Чехії, Литві та Латвії. "Після цього рішення нам очевидно слід очікувати масової імміграції суддів з Польщі. Там оплата судді Верховного суду становить в три рази менше - 105-120 тис грн. В Чехії, Латвії, Литві вона ще менше", - зазначив Пинзеник.

Депутат також згадав про довічне грошове утримання суддів. "Воно може становити до 90% зарплати. Причому не до зарплати в період перебування судді на посаді, а до зарплати нині працюючого судді", - підкреслив він.

Сьогодні Верховна Рада 335 голосами ухвалила=15px зміни до Конституції в частині правосуддя. Зміни до Основного Закону деполітизують і забезпечують незалежність судів і перезавантаження суддівського корпусу.

В Адміністрації президента кореспонденту ЛІГА.net=15px помітили, що іншого шляху для подолання корупції в судах, крім як радикальне підвищення оплати праці суддів - немає. Подробиці, плюси і мінуси судової реформи - найближчим часом на ЛІГА.net=15px.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Про позитивний досвід створення ОСББ у Луцьку свідчить розвиток окремих будинків і навіть цілих дворів.
Україна має кардинально змінити принцип партнерства з Німеччиною.
12 травня Верховна Рада встановила своєрідний рекорд – вперше процес від подання законопроекту до його ухвалення за основу та в…
Коментарів: 3
Ваня Показати IP 7 Червня 2016 12:15
А рабам не проголосували про підвищення 5 проц. мінімальної пенсії.Люди,ми хто? Гірше рабів.Вони за місяць, а ми за життя не заробимо такої зарплати.Невже таке може бути,людям 1000,а собі триста.За що?Вони корупціонери і хабарники їх потрібно вішати всіх,а їм зарплату.Вже ді
Людмила Показати IP 10 Червня 2016 11:57
Офіційно цього немає. Спеціально повідомляють, щоб народ обурювався. Працівникам суду навпаки зменшили зарплати.
Юрист Показати IP 10 Червня 2016 16:26
Такі повідомлення в ЗМІ є частиною кампанії проти судової гілки влади. Особам, які на хвилі Революції Гідності прийшли до влади потрібно сформувати у суспільства образ ворога зовнішнього (Путін, РФ) та внутрішнього (судді, працівники суду реально із зарплатами по 100 євро/місяць), щоб відвернути увагу від себе, щоб ніхто не заважав дерибанити взяти у кредит транші, за які доведеться розраховуватися наступним поколінням.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus