USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.97
Тарас Чурило : Митний скандал на Волині: «Присланий козачок» хоче очолити грошові потоки
Вже більше року, як в Україні пройшла «Революція Гідності» під час якої загинуло сотні молодих патріотів, які боролись за правду, за гідність, за право кожного з нас жити у вільній, правовій державі, державі без хабарів та чиновників – корупціонерів.

Одним із державних органів, де продовжують процвітати корупційні схеми, є славнозвісна митниця у складі Державної фіскальної служби України.

Досить часто засоби масової інформації повідомляють про виявлення фактів корупції в митних органах.

Непоодинокими є випадки, коли правоохоронці затримують митників «на гарячому», безпосередньо під час отримання останніми хабаря.

Здавалося, що зміна злочинної влади та призначення «нових» кадрів, призведе до знищення корупції, оновлене керівництво назавжди ліквідує злочинні схеми, які існували за часів Януковича.

Та не так сталося як гадалося, корупційні схеми та незаконні побори, надалі продовжують існувати в митних органах держави.

Останні кадрові зміни вразили всіх, цинізму вже просто немає меж, бо знову нехтуючи думкою громади, і навіть колективу Волинської митниці відбулося призначення на посаду начальника Волинської митниці Олександра Шавлака з Чернігова. Київ знову «рулить». Глибоко сумніваюсь що цей новопризначений пан знайомий волинянам як «чистий», не корумпований держслужбовець, а точніше ми його зовсім не знаємо. Може вже немає на Волині порядних людей які могли б очолити митницю? Думаю є.

Тільки у волинян з’явився шанс відремонтувати дороги за кошти, які надійдуть з митниці, відразу зверху ставлять «свого», який звітуватись за гроші, буде перед
тими хто його поставив, а не громадою. Відповідно коштів на дороги і не тільки, волиняни не побачать, а щодо питання викорінення корупції на митниці годі і говорити.

То хто знову хоче «осідлати» грошові потоки на Волині через призначення Олександра Шавлака виконувачем обов’язки начальника Волинської митниці? Тим більше, ніхто з київських «босів» не вважав за потрібне погодити це з місцевими органами влади та громадськими структурами. І чому вибір впав саме на Олександра В’ячеславовича, який певний час трудився в митних органах Чернігівщини, а потім працював у приватній будівельній індустрії та в апараті місцевої облдержадміністрації?

Висновки напрошуються одні: Шавлака «перекинули» на Волинь для якихось таємних спецоперацій. Бо й на рідній Сіверщині за ним тягнеться довгий шлейф скандалів і непорозумінь.

І чому і досі за цим безладом та бездіяльністю вони (Президент з Прем’єром), лише спостерігають, нічого при цьому не роблячи (продукуючи політику Страуса), нам добре зрозуміло. Оборот коштів на Волинській митниці становить 4 мільярди гривень, і якби хоча б один мільяр із цих коштів залишався в області, ми б мали все – дороги, школи, дитячі садочки.

Та в Києві вирішили по іншому. Арсеній Яценюк, відчуваючи, що крісло під ним «захиталось» намагається контролювати чим більш грошових потоків, от і «насаджує» нам засланих козачків. Оце вони називають реформою місцевого самоврядування та передачі повноважень на місця…
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Знаєте, в мене складається враження, що медичної реформи в Україні не просто немає, а з точністю до навпаки, наша медицина…
Виявляється, що наш "герой" Віктор Вальчук був ще й головою атестаційної комісії.
Нещодавно на Волині почала діяти нова патрульна поліція. За статистичними даними в цей період злочинність виросла в рази.
Коментарів: 3
User Показати IP 6 Квітня 2016 15:09
"Оборот коштів на Волинській митниці становить 4 мільярди гривень" Це за день, за місяць, чи за рік? Дуже "професійно" написана стаття.
123 Показати IP 6 Квітня 2016 18:13
А якщо з'ясується, що він козачок, а нормальний, спростування буде? Раптом такий галас з приводу новенького, ніби все було тіп-топ.
12345 Показати IP 7 Квітня 2016 13:40
Ну коли ви вже того Микитюка з Волині вишверните

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus