USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Тарас Чурило : Уряд розпочав «реформу» медицини на Волині
Уряд вирішив, що українці занадто багато хворіють, і ще більше скоротив витрати на охорону здоров'я ...

Тут же знайшлися «фахівці», які заявили, що це черговий крок до Європи, оскільки в Україні дуже багато лікарів і койко-місць в лікарнях, більше, ніж в середньому по ЄС. Ось скоротимо їх - і доведемо свої показники медицини до європейських! І адже знаходяться люди, які вірять в цю відверту дурість, як і в те, що підвищення комунальних тарифів теж наближає українців до світлого європейського майбутнього.

Насправді те, що анонсується як реформа і пропагується як «оптимізація» і доведення до «європейських стандартів», є черговим урізанням фінансування медицини, через що і доводиться економити і скорочувати, намагаючись приховати це за більш-менш пристойними гаслами. Виходить це погано, тому що охорона здоров'я України переживає зараз таку ж жахливу кризу, як і все інше. За два з гаком роки бюджетні витрати на неї скоротилися більш ніж втричі, якщо вважати їх не в падаючої гривні, а у твердій валюті.

І ось волиняни мають вже перші результати «реформи»…

Держава недофінансувала медицину Волинської області майже на 44 мільйони гривень, тому в області вирішили економити кошти на профільних вакансіях та переводити працівників на неповний робочий день.

Про ситуацію у медицині Волині йшлося на виробничій нараді у Волинській обласній раді.

Начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк, розповів, що на 2016 рік на регіон передбачено 1 мільярд 118 мільйонів 899 тисяч гривень медичної субвенції. Це на 43 мільйони 522 тисячі гривень менше, ніж у 2015 році. Із місцевих бюджетів додатково виділено 68 мільйонів 306 тисяч.

Керівникам лікувально-профілактичних закладів області наказали призупинити виплати необов’язкового характеру, оптимізувати фінансові ресурси, скоротити вакантні посади, перевести працівників на неповний робочий день і провести енергозберігаючі заходи.

За цим всім стоїть справжня трагедія української бюджетної медицини, адже в спробах заощадити мізерне фінансування на тлі зростаючих в рази витрат скорочують не тільки число ліжок. Урізують зарплату лікарям, яка і без того залишилася на рівні 2013 року (2500-3500 гривень), а тепер з неї прибирають надбавки і доплати. Але цього уряду здалося мало, і воно вирішило підвищити трудовий стаж лікарів для виходу на пенсію до 30 років. А то, бачте, деякі лікарі, отримуючи пенсію, продовжують працювати, «об'їдаючи» державу! Те, що це вимушений крок багатьох українців, яким пенсії в 1200-1500 гривень просто не вистачає на виживання, нашим міністрам-мільйонерам просто не зрозуміти.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Вже більше року, як в Україні пройшла «Революція Гідності» під час якої загинуло сотні молодих патріотів, які боролись за правду,…
Ще у вересні 2013 ніщо не віщувало біди. Однак вже через місяць події стали розвиватися непередбачувано.
Через дев'ять років після того, як українці вперше масово вийшли на головну площу країни, щоб відстояти свої права, історія повторилася.
Коментарів: 1
не лікар( Показати IP 3 Червня 2016 21:49
От сволочі... лікар за 2000-3000 грн має відповідати за життя своїх пацієнтів, і то -ще години заберуть, щоб ще менш отримували, ургенство не заплалтять-нехай і так ніч відпахають, та ще й незадоволені пацієнти по всій лікарні наклепи зроблять-самі хабар нещасний дадуть-самі й об...уть ..... А от наша судова система, наші вельмишановні судді, за новими законами будуть отримувати в місяць до 150 000грн. Це є нормально, бо вони бідні і нещасні-нехай заробляють і хабарів не беруть. Владо! вони ще більше ніг під собою не будуть чути!!! що ви робите з освітою і медициною??????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus