USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Тарас Чурило : Приховане свавілля Гунчика
З моменту свого призначення на посаду голови Волинської ОДА Володимир Гучник відзначився багатьма суперечливими заявами щодо мобілізації, волонтерів, війни на сході, 51-ої механізованої бригади тощо. Але чи не найбільшу популярність викликають його постійні «посилання на схід» громадських активістів і політичних опонентів. 20 квітня, ми дочекалися ще одної. Цього разу Володимир Гунчик «порадив» наказовим тоном тимчасовому виконувачу обов’язків військового комісара обласного військового комісаріату Роману Кулику посприяти мобілізації політиків, які «піаряться» фотографіями повісток у соціальних мережах. Хоча прізвищ він, зрозуміло, не назвав, за останні дні фотографії публікували депутати міськради Андрій Осіпов та Роман Бондарук.

До слова, це люди, які є політичними опонентами політсили, з якою пов’язує себе Гунчик – Блок Петра Порошенка. Осіпов – керівник групи «Новий Луцьк», а Бондарук – просто опонент порошенківців у Луцькій міськраді та наближений до Осіпова.

Проте це не перший випадок, коли голова ОДА робив подібні заяви. Я під час понеділкових оперативних нарад чув ще три.

19 січня 2015 року голова ОДА «порадив» запросити у військкомат громадських активістів, які, мовляв, обіцяли захищати країну, а тепер не хочуть іти добровольцями. Тоді він теж не назвав прізвище, але запрошення у військкомат стосувалося самообороніців, автомайданівців та правосеків, які конфліктували із Гунчиком через місце для складу волонтерів і «30 тонн солярки».

2 лютого 2015 року Гунчик дуже радів, що депутатів районної ради в одному із північних районів Волині (імовірно Шацькому)«покарали» повістками. Всім депутатам методично виписали повістки для проходження медогляду та вручили пакетом, бо в районі були спроби зірвати мобілізацію. Мандат не дає ніякої відстрочки від служби, однак весь це процес влаштували як показову «порку».

23 лютого 2015 року Гунчик «порадив» Роману Кулику, щоб учасників так званого «волинського сафарі» відправили на схід, мовляв, вони мають бути «в районі Маріуполя і Дебальцевого», де тоді саме відбувалися бої. А ще він встиг ообізвати тих любителів екстремального відпочинку «волонтерами».

Я вже не кажу, що голова ОДА не має права вказувати військовому комісару, що робити. Думаю, це і так зрозуміло. Так само він свого часу «порадив» управлінню СБУ розібратися із братами Кононовичами.

Звичайно, вони зрадники України, та, на мою думку, мають сидіти за гратами. Але йдеться про сам принцип. Голова Волинської ОДА, прикриваючись словом «порада», намагається застосовувати санкції до своїх політичних чи ситуативних опонентів за допомогою силових відомств, які йому не підконтрольні.

Варто визнати, що це давня традиція на Волині, бо голову ОДА за президентсько-парламентського устрою можна вважати намісником глави держави в області.

Нині Володимир Гунчик теж намагається бути «батьком» області.

Критики можуть написати, що «так їм і треба». «Зажралися депутати, піаряться, то хай гниють в окопах». Серед тих, кого голова ОДА «відправляв» на схід, є особи із «рильцем в пушку». Але карати їх треба згідно із чинним законодавством.

Бо, за такою логікою, може одного дня Гунчик порадити «відправити» на схід і журналістів, які його критикують?
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
В нас на Волині вже так склалося – якщо при владі, значить поганий. А особливо поганий, якщо ти маєш певні…
Згідно з розрахунками депутата Віктора Пинзеника, зарплата судді Верховного суду може в 200 разів перевищувати мінімальну зарплату, а середню -…
Сьогодні в Україні і на Волині зокрема діє безліч благодійних фондів. Більша частина з них з’являється перед виборами та зникає…
Коментарів: 2
Мати Показати IP 5 Грудня 2015 09:35
А сини Гунчика виконали свій громадянський обовязок?Чи йому тільки чужих дітей не шкода!?
Крістіан Показати IP 6 Грудня 2015 19:47
Ну своїх синів ніхто з начальників не відправляє , нехай чужі діти гинуть, що їм до чужих дітей

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus