USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90
Борис Загрева: Ми звикли до того, що хочемо бачити вождя

Проблема в тому, що ми звикли до того, що хочемо бачити вождя, а потім під нього формувати політику. В Україні є політичні сили, які сформовані під вождів, під особистість, а все інше – похідне. Це – проблема. В результаті, депутат, який пройшов за списком такої політичної сили не може мати своєї думки. Він мусить робити так, як йому сказав вождь. Такий парламент «вождізму» приречений бути недієздатним.
ЄЦ своїм першочерговим завданням ставить зміни до законодавства щодо переходу до виборів в парламент за відкритими списками. Це не дозволить вождю провести в закритому списку того, кого він хоче, а політична сила матиме свого представника в окрузі. Сьогодні багато кричать, що треба передати повноваження місцевому самоврядуванню, а не говорять про те, щоб привести систему виборів у Верховну Раду до європейського рівня. Частина депутатів є підневільними і мусять голосувати не по своїй совісті і не так, як потрібно виборцям, а так, як вирішує фракція.
Якщо політичні сили формуються не під вождя, а під команду, то такий принцип мені більше імпонує. Це європейський принцип формування політичних сил. В даному випадку ЄЦ пропонує саме такий варіант. В цій партії немає вождів, а є команда потужних представників з різних регіонів, які мають непогану підтримку своїх виборців.
Одним з таких представників є Віктор Балога, який не є ані головою партії, ані заступником. Це людина, яка хоче об’єднання демократичних сил, яка сприяє і підтримує процес створення ЄЦ. А це не подобається багатьом політичним силам, де є вожді.
Варто зрозуміти, що, Балога не з’явився у Секретаріаті з чистого листка. Він пройшов «школу Закарпаття». Коли Віктор Ющенко був відсторонений комуністичним парламентом із посади Прем’єр-міністра, то Балога не чекав, коли йому щось запропонують, а той же день написав заяву Президенту про незгоду зі звільненням Віктора Андрійовича і звільнився з посади голови ОДА.
Віктор Балога не чекав, коли Ющенко буде обраний Президентом, а боровся за це на Закарпатті, де відбувалися всім відомі події. Він не ховався за проблемами, які там були, а боровся з ними.
Сьогодні Балога має окрему думку щодо дій Уряду, які можуть призвести до великих проблем у державі, але я не розцінюю це як сварку. Кожен має право на свою думку, в тому числі і голова Секретаріату Президента.
Справа в тому, що не всі можуть спростувати ті аргументи, які він називає і вчиняють галас. Вважаю, що нашим великим політикам треба навчитися працювати у європейських колег. Там вчиняють галас, коли політики крадуть, коли працюють проти держави, а в нас вчиняють галас із приводу того, що хтось має іншу думку стосовно бюджету чи інших питань. Це ж не означає, що хтось хоче сварити Президента з Прем’єром.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Сьогодні Україна переживає період будівництва політичної системи. Відбувається природний процес розбудови політичних партій, консолідації виборців щодо позицій тих чи інших…
Практика застосування Закону України “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів” показала…
Начальник управління місцевого СБУ Олексій Кутовий вирвав з рук журналіста Євгена Куксина плакат під час візиту Петра Порошенка до Чернігова.
Коментарів: 6
Лихий Показати IP 12 Серпня 2008 13:04
Балога - такий самий вождь. І аргументи, що він не займає в ЄЦ офіційних посад - наївний.
Анонім Показати IP 12 Серпня 2008 15:48
А Загрева, що не був місцевим вождем в УНП? Був та ще й яким! ЄЦ - це човен, у якому мають потонути всі колишні!
Олексій ДУДИЧ Показати IP 12 Серпня 2008 17:26
Друзі, зріте в корінь, як говорив Кузьма Прудков. Тут нема що коментувати, навпаки, кожна думка в кожному окремому реченні якось спотворена. Хотілось би лишень зрозуміти, чи це справді власна позиція автора, чи рішення столичного вождя, спроектоване на місця, поближче до електорату. Прочитав на одному диханні, цікаво, бо це відносно нове віяння, яке нескромно почало насаджуватись на Волині днів 10 тому з приїздом політолога Бондаренко. Коли дочитав до кінця - стало сумно за майбутнє наших дітей, які, мабуть, так і не побачать того світлого майбутнього, яке ми намагаємось їм створити... нема з ким творити :(... підсумовуючи, хочу нагадати одну розумну думку, що її висловив один із волинских політиків, освітянин за покликанням: що може порядна людина знайти в політиці: то тільки повну втрату порядності... Шановний Борисе Юхимовичу, чудово, що ви користуєтесь таким сучасним комунікаційним каналом, як блоги, (сподіваюсь, скоро ви оціните ті неймовірні можливості, які відкриваються перед щирими політиками-блогерами). При всій повазі до вас, навіть, коли вам глибоко байдуже до точки зору моєї і таких як я волинян, ваш пост настільки пронизаний політичною пропагандою, що відштовхує з першого абзацу. Чесно скажу, мені захотілось емігрувати... вибачте за відвертість та сумбур...
Петрович Показати IP 12 Серпня 2008 18:47
Загрева ще головою волинського ЕЦа буде.
Ананім Показати IP 13 Серпня 2008 17:31
Осьмелюсь спросить, а где офис ЕЦ. Ковельская 2, где "Наша Украина"?
Анонім Показати IP 6 Вересня 2008 14:21
Видно, що Загрева вже й сам не радий, що в ЄЦ попав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus