USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94
Людмила Яворська: За бортом видніше, де мілина і де акули
під враженнями нового волинського видання «Хроніки Лучеська»

Опинившись за бортом волинської журналістики, по новому оцінила далеке і трохи ближче плавання цього корабля. Когось вважала штурманом, а тепер придивилася: так, юний матросик. Про когось думала: старий морський вовк, здатний сьорбати ром і гучно затягувати «йо-хо-хо!», а толку від нього кораблю… тепер дивлюсь: ба, ні – швидше лоцман, який на такій глибині бачить підводні камені…

То так, ліричний відступ, а якщо по суті…
Була я ще недавно молодим журналістом. З тої когорти, про кого старші колеги казали: черговий випускник «хати-читальні». Напевно, все таки ображало цілковите невизнання. Та не дуже – не горда. Більше обурювалась зі стереотипності мислення: молодий – значить, безтолковий.

А через кілька років опинилася по іншу сторону барикади, зіштовхнулась з роботою журналістів зовсім з іншого боку. Часом – як незалежний спостерігач, часом – як джерело інформації чи суб’єкт висвітлення, часом – як замовник.

І тут маленька ремарка. Бере у мене журналіст офіційний коментар. Журналіст щотижневика всеукраїнського рівня. Мій коментар – відповідь на коментар мого опонента. Спершу я спростовую те, що казав опонент, затим – називаю нові факти. Другу частину коментаря журналіст вирізає, питаю: «чому?» Відповідь геніальна: «Якщо це дам, мені доведеться ще раз дзвонити першому респонденту, а це ще годину часу витратити». Що скажеш – оце і є вам молоді та гарячі!

Боже мій! – нікому не в образу, але всі обурливі колись стереотипи – тепер в моїй голові. Я голову схиляю перед такими іменами у волинській періодиці як Олександр Нагорний, Наталія Малімон, Володимир Лис, Надія Гуменюк, Михайло Світліковський, Кость Гарбарчук… Вони генії свої справи, Професіонали з мегавеличезної літери!.
А чиє прізвище на противагу можна назвати з молодої гвардії? Може, тої групи сміливців, які зібралися шрайбати правду-матку під брендом «Хроніки Лучеська»?.. То мені так захотілося сказати прямо в очі кожному автору, що аж не стрималась: дешево, низько і смішно. Претендувати на різку відвертість і не ставити своїх імен. Яка ж це свобода слова?? Ви як мінімум компрометуєте своїх колег-журналістів, над іменами яких уже розповзаються чутки. Як максимум – ганьбите увесь корабель. В сенсі – волинську журналістику, бо ті, хто вже заробив собі ім’я – працюватимуть і надалі спокійно, а поки безіменні отримають свою порцію негативних балів за ваші, як ви думаєте, геніальні опуси, а насправді – дешеву заказуху. І в результаті той корабель, який колись був шикарним лайнером, могучим криголамом тепер нагадує убогий дірявий човник. Ні тобі довіри людей, ні нормальних умов для екіпажу.
І ще: молоді журналісти, скажу я, молода, бо старших ніхто однаково не слухає – вчіться, вчіться і ще раз вчіться! Не шукайте той каблук, який заважає танцювати, а роззувайтесь і босоніж по луцькому бездоріжжю! І перестаньте вважати себе профі: серед нас таких поки немає. Бо для того, щоб таки стати професіоналом треба не один рік, не один мільйон набраних знаків і не засідаловки, на які вас не хочуть пускати.
І насамкінець маленький тест: 1. Яка врожайність зернових у різних районах Волині? 2. Скільки фракцій депутатів у Волинській обласній раді? 3. Хто з волинян є лауреатами Шевченківської премії?
Ну, ви ж у курсі, до чого я веду.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Чому я тут?.. Журналістика — справа непроста. З одного боку, нібито щодня багато пишеш, багато говориш. А з іншого —…
Цікаво, є у Луцьку люди, які читають рекламні матеріали?.. Нєа. Бо це — нудна туфта. І винні у цьому не…
Говорили-балакали, повиключали мікрофони, розвернулися і живемо кожен своїми проблемами. А в мене вона одна: ГАРЯЧОЇ ВОДИ НЕМАЄ!!!! Третій місяць, до…
Коментарів: 78
катя Показати IP 16 Квітня 2010 21:53
Дуже влучно!Це позиція справжнього журналіста!Повертайтесь в журналістику.
шеди-леди Показати IP 16 Квітня 2010 22:07
"над іменами яких уже розспускаються чутки"... Это типа все начали думать-гадать: кто это? А что вы Люда, видели где-то свободу слова? Я, например, этих людей хорошо понимаю. А газетка, кстати, неплохай, с акцентами. Вы посмотрите, что пишут все другие и тогда эти хроники станут отдушиной. Первый номер не видела, второй дали около Тама - по-моему ничего из того, что читала в местной прессе не нашла. А это уже успех. А заказуха... Только одна статья на нее смахнула - о мере родимом. Все остальное - правда-матка. Заказуха - это когда политическая реклама в газете идет без рубрики - политреклама
Ладомир Показати IP 16 Квітня 2010 23:20
Люда маладєтс :)
Уточнення Показати IP 17 Квітня 2010 12:09
Взагалі-то - "Хроніки Любарта", пані професійна журналістко!
Андрій Показати IP 17 Квітня 2010 14:02
ЛЮДА - МОЛОДЕЦЬ!!!! Одна з небагатьох, хто має власну обгрунтовану позицію і, при цьому, не боїться учитися і чути критику в свій бік
Пересічний Показати IP 17 Квітня 2010 15:05
Не треба плутати свободу слова, зі свободою на брехню. Критика має бути обгрунтована.
той самий псевдонім Показати IP 17 Квітня 2010 17:29
Шановна Людмила! Як показало невеличке опитування журналістського середовища - ви справді дуже молодий журналіст. Хоча й симпатичний, що непогано сприяє кар'єрному просуванню. Та мабуть через брак досвіду ви не знаєте, що існує неофіційний журналістський кодекс, одним з головних постулатів якого є галузева СОЛІДАРНІСТЬ. Його дотримання практично допомагає відстоювати свободу слова загалом, а це саме те, що так не подобається згаданим в XL "папікам". Мушу зізнатися, мені теж не подобається ховатися за псевдом, та на жаль, у нашому краї, бодай цей дещо сміховинний захід на деякий час виводить журналіста з під тиску владців. P.S. Раджу перевірити це повідомлення щодо граматичних помилок. Вони там є;)))
SunnyDail Показати IP 17 Квітня 2010 17:59
Пані Людмило, погоджуюся з Вами цілковито. Особливо поділяю Вашу позицію щодо "молодих і незалежних" журналістів, чи, швидше, писак.
Александр Показати IP 17 Квітня 2010 18:42
Вдруг зазвучала в Луцке морская тема (Оксана Ярош , Людмила Яворська)...Это - вместо отсутствующих дельфинов на Театральной ? Очень интересно! Вспомнился едкий Ірванець - в тему - "Кожному незнаменитому - Слави фужер лімонадний, Кожному Мартіну Ідену - Власний ілюмінатор. Кожній біді непрошеній Протиставляють волю, А голові непорожній - Крука над головою." Так что , господа матросы , удивляться особенно нечему - над писаками ,как написал SunnyDail - вороны не летают .
Оксана Ярош до Александр Показати IP 18 Квітня 2010 13:03
Александру: І справді влучно підмічено про морську тематику... Ми не домовлялись:) Мабуть вже підсвідомо хочеться моря і тепла. І Ірванець завжди в тему. А ворони таки літають...
Стьопа Показати IP 17 Квітня 2010 18:50
Є добрий принцип: критикуєш - зроби краще. Отрозкрутили б василя Васильовича на пару грн і зробили б собі гарні і фахові "Хроніки Юванта"))
Василь Показати IP 17 Квітня 2010 20:29
Супер-журналіст, а не може запам"ятати елементарного - назви видання... Браво! І для чого тоді оці понти із зерновими? І як Токарський тримає таку прес-службу?
байдужий Показати IP 18 Квітня 2010 16:41
Не скромно, по зеленому та ще й задавкувато. "Хроніки" звичайно слабенькі, заказухою попахують, але треба дати їм шанс. А оцей блог - виглядає як спроба вислужитися перед хазяїном. Парадокс у тому, що авторка й сама не помітила як стала мислити в унісон ХL.
Кузьмович Показати IP 18 Квітня 2010 16:48
Пані, захист честі та гідності шефа, справа майже благородна та обов'язкова. Швидше обов'язкова, треба ж зхарплатню відробляти. "І насамкінець маленький тест:" - 1.Яка середня вага курячого яйця. 2. Яке дівоче призвище першої жінки Нестора Шуфрича. 3. Який діаметр необхідно просвердлити отвір, для нарізання різби М12. "Ну, ви ж у курсі, до чого я веду".
Лесюк Показати IP 18 Квітня 2010 19:10
Олександр Нагорний, Наталія Малімон, Володимир Лис, Надія Гуменюк, Михайло Світліковський, Кость Гарбарчук - генії свої справи, Професіонали з мегавеличезної літери... А Я???????????????
Анонім Показати IP 18 Квітня 2010 20:59
Да, стаття сирувата. Колись один поважний журналіст в Волині теж котив бочку на молоду і недосвідчену журналістку через недостатньо шанобливе ставлення до себе. Вам це можна робити, бо той дядько був дуже авторитетний, і то зі сторони виглядало смішно. А де ті хроніки можна почитати? Аж цікаво...
Александр Показати IP 18 Квітня 2010 23:57
"Получая аккуратно Каждый день листы газет, Бандероли не вскрывая, Вы спокойно, не читая , Их бросайте за буфет." Саша Черный , 1910 г.
candida T Показати IP 19 Квітня 2010 09:52
До речі, дехто ще місяць тому обіцяв надати біографію Василя Токарського... ;)
Мантіс Показати IP 19 Квітня 2010 09:56
Цікаво, чи буде продовження... Мабуть самі видавці "Хронік" домовилися з дівчинкою щодо піару газети.)))
Наталія Малімон Показати IP 19 Квітня 2010 10:39
Цехова солідарність по-волинськи тут предствлена дуже яскраво. Це вже стає нормою поведінки наших журналюг. Бо як працівники торгівлі і торгаші, так є і журналісти та журналюги. У їхньому стилі обгадити ближнього, і при цьому не назвати свого імені. А ще коли хтось пише краще тебе, то взагалі той хтось пропав... Немало років - старий, мало років - зелений... Якщо видання такої газети - шанс для її видавців, авторів і української журналістики, то чому не назвати своїх імен? Бо продажні боягузи, які не мають нічого спільного з журналістикою. А Яворській так звані колеги просто заздрять.
ЯВОРСЬКА Показати IP 19 Квітня 2010 10:47
ух! як коментарів багато і всі якісь такі... з понеділка не дуже добре читати... ну, по-перше, таки лоханулася: дійсно "хроніки любарта"... от така дівоча пам"ять... по-друге, ЛЕСЮКУ: Славко, ти просто для мене в першу чергу Людина з мегапремегавеликоїлітери; по-третє, "КАНДІДАТУ": читайте листи уважніше. Місяць тому Вам обіцяли, що розглянуть Вашу пропозицію; і, по-четверте, щиро пробачте,якщо когось образила
продажний боягуз Показати IP 19 Квітня 2010 11:42
Пані Малімон! Світ змінюється, змінюються підходи. Ви - не міняєтеся. Це мабуть добре. Але зберігаєте звичну ще з давніх часів пиху щодо "нових". А це погано. Нагадаю вам базовий підхід в оцінці якості газети - тираж. Усе інше - заангажоване белькотання. І ще. У вашому випадку деколи б варто було б підписуватися псевдом. Візьмемо хоча б опус в газеті "День" - Альпійські" діброви ростимуть на Волині. Звісно, такі зауваження ви не сприймаєте. Вони ж від людей "без імені";)
Наталія МАлімон Показати IP 19 Квітня 2010 12:33
Навіть на вашу думку "опуси" я підписую власним іменем і несу за них відповідальність. Втім це "опуси" лише на вашу думку. Світ змінюється і підходи теж, тому тираж не є таким вже показником, як ви це думаєте. Є ще впливовість видання та інші фактори. Зрештою я не редактор і не директор, я просто рядовий працівник преси. Але ви просто заздрите Віче, заздрите тим (маю на увазі не себе і не журналістів Віче), хто може працювати професійно і ще й називати при цьому своє прізвище. Ви цього щастя і цієї можливості просто позбавлені. Принаймні я так зрозуміла. Це ж треба стільки років пам.ятати мою статтю, коли було сотні інших. Щодо "нових". У свій час у молодіжній газеті ми виховали не один десяток справді добрих журналістів. Тут юнкорами були і В.Данилюк, і В.Шевчук, і та ж Лариса Івшина, і Галя Літковець і багато інших людей, які нині мають ім.я в журналістиці. Зауваженні і критику сприймаю справді лише від людей з іменем. Чого ховатися?
продажний боягуз Показати IP 19 Квітня 2010 12:45
Пані Наталіє, не хочу тут з вами сперечатися. Нехай так буде як є. Ви і далі пишіть "правильні" матеріали під своїм іменем. Ми і надалі будемо писати "неправильні" під видуманим. Лише нагадаю - професійність не визначається іменем.
продажний боягуз Показати IP 19 Квітня 2010 13:36
P.S. А до чого тут "ВІче"? Я й не згадував про ваші тиражі... Шапка горить?
Н.М. до продажний боягуз Показати IP 19 Квітня 2010 13:58
Шапка горить лише на тому, хто щось украв. Ось ви, наприклад, украли власне ім.я...
Майкл Корлеоне Показати IP 19 Квітня 2010 14:47
Газетка, як газетка. Пише про політику, чого бракує "маститим" виданням. Робиться під Бондаря. Ну і?
святослав лесюк Показати IP 19 Квітня 2010 16:27
Людо, спасибі за добрі слова. А товаришу, який уже став підписуватися моїм прізвищем, щиро дякую за розкрутку, хоча насправді я її не потребую.
Галина Бєлова (Літковець) Показати IP 19 Квітня 2010 16:35
Журналістський мій народе!!! У мене є пропозиція зустрітися на нейтральній території (ВНУ чи ЛГУ, спілки журналістів, незалежної медіа-профспілки) представникам досвідченого і менш досвідченого (в силу свого віку) поколінь і поговорити про це все вголос. Без зайвих образ і масок. Щоб професійна ворожнеча перетворилася на професійну солідарність. Ну, не в той бік пішла наша сучасна волинська журналістика. Давайте повернемо їй статус елітності, інтелігентності, почистимо мову від жахливих сленгів, жаргонів та покручів. В толерантній обстановці, не виносячи сміття з власного журналістського дому, послухаємо поради старших і пропозиції молодших. Ну, немає нині цього зв’язку поколінь. На жаль. І це негативно відбивається на якості наших матеріалів.
Tarantino до Галина Бєлова (Літковець) Показати IP 19 Квітня 2010 19:58
Головна проблема "нашої сучасної волинської журналістики" - тотальна продажність. Банальна, проста і зрозуміла. Скажіть, за що більше отримує журналіст - за виважений об"єктивний матеріал чи за звичайну "заказуху"? І звідки візьметься ця солідарність, якщо більшості журналістів набагато важливіше триматися за власне робоче місце ніж за примарну "когорту принципових і елітних". Тому й думає кожен шо ця когорта - його власна редакція
Галі Бєловій Показати IP 19 Квітня 2010 17:04
Галю, а чому ж такі подвійні стандарти? Отож, коли " журналісти не виносять сміття зі своєї хати", то це нормально, а коли влада процес прийняття рішень, а не самі рішення, хоче теж обговорити за зачиненими дверима, то зчиняється гвалт про "наступ на свободу слова?" То як же діяти?
Галина Бєлова (Літковець) Показати IP 20 Квітня 2010 10:49
А знаєте, чому нове керівництво не хоче пускати на засідайлівки? Бо репортери пишуть, хто кому моргнув, або в яких шкарпетках прийшов. Я дотримуюся думки, що наради - це джерело нових тем, а також можливість познайомитися з певним керівником, а то й виловити його. А щодо Клімчука, то скажу вам, що при першій його "каденції" працювала на ВТ. Якраз у той час, коли сучасною свободою слова не пахнуло. І зовсім просто було в нього взяти коментар. Можна було елементарно подзвонити на його робочий (мобільних не було) телефон. Пам’ятаю випадок, коли моя колега Таня Зайченко ловила Василя Грома, тодішнього начальника фінансового управління, аби взяти в нього коментар. Він тоді від неї в ліфті утік. Ми (теж, молоді і амбіційні) подзвонили Клімчукові і поскаржилися на Грома. Той сказав: зараз він вам дасть інтерв’ю. Так і сталося. Василь Андрійович сам нам зателефонував.
продажний боягуз Показати IP 20 Квітня 2010 10:57
І ще. Шановні пани "досвідчені" журналісти! Не змушуйте мене вивісити детальну таблицю розцінок, як то: ваших особисто на послуги з "джинсового" супроводу, так і видань які ви представляєте. Повірте, я їх маю, бо сам особисто багатьом з вас платив. Те що робиться у волинській пресі загалом - ганьба. Та зрештою в усіх українських ЗМІ - те ж саме. Почитайте мого товариша Отара Довженка, він саме сьогодні дуже детально висловив у своєму матеріалі на "Телекритиці" те, що ми усі з вами й так знаємо.
Богдана Стельмах Показати IP 20 Квітня 2010 23:42
Ну от довго я терпіла, щоб тут нічого не писати. Але то - понад мої сили. Галя, ну не збберуться журналісти на нейтральній території. А знаєш чому? Бо в очі - мило посміхаються, а поза очі - відомо що. Пані Наталія Малімон і сюди 5 копійок кинула. Що хотіла сказати? Захищає свою честь і гідність, а стаття то - про інше. І не буде єдності поколінь. НЕ БУДЕ. Я вже давно кинула ту марну затію. Бо "професіонали" на молодь ливляться зверхньо, а молодь вважає "стариків" непрогресивними консерваторами. Але гірше, що і між молодими немає згуртованості і здруженості. От навіть оцей блог Люди. Я глибоко розчарована. Так, молодим бракує професійності. А "старим"? Усі - великі професіонали? Чим вимірюється професійність? От про які критерії саме тут мова? Бо молоді люди не захотіли читати заказухи і вирішили писати своє? Переконана на 99,9%, що "Хроніки Любарта" - політичний проект. Але не на 100%, бо ще не перевірена інформація. То й що? Вони написали щось гірше, ніж пишуть відомі нам газети? чи варто тут перевіряти їх аграрні знання? А це так важливо, скільки зернових посіяла область, або яка їх врожайність? Та можна напридумувати тестів, відповідь на які не дасть жодне з "імен". Але ж головне - вони не люблять конкуренції.
На продовження Богданиного Показати IP 21 Квітня 2010 01:09
Процес самодискредитації медіа, зумовлений заграванням із «барбосом», проституційним прислужуванням владі, ігноруванням професійних стандартів і загальним заниженням планки якості журналістського продукту, - дійшов до тієї стадії, коли суспільство починає відторгати систему масової інформації як щось чужорідне і хвороботворне й захищатися від неї... Журналісти, для яких нормою є протягом місяців виборчої кампанії компостувати аудиторії мізки прихованою рекламою, піаром і дифірамбами на адресу кандидатів, замаскованими під новини, влаштовувати зрежисовані рекламні вистави замість політичних ток-шоу, страхати епідеміями, землетрусами й ріками крові задля підвищення рейтингу, втрачають моральне право на заступництво суспільства у разі, якщо їхній черговий джинсодавець надумає замість чергового замовлення дати їм потиличника чи пожбурити мікрофон у смітник. І для пересічного громадянина, який отримує від медіа замість потрібних йому новин і смислів джинсу, кітч та інфотейнмент, звичні виправдання «ворогів преси» - ці журналюги, мовляв, перші почали, пхаються в мій приватний простір, порушують мої права і свободи, тицяють в обличчя мікрофоном, а потім пишуть усякі заказушні брехні, от я й не стримався, - звучать цілком переконливо. (Отар Довженко, "Телекритика")
І ще Показати IP 21 Квітня 2010 01:11
А откуда у меня равнодушие к вам, ребята? Признайтесь честно. Качество вашей (в общем по стране) работы для общества не стоит гроша ломаного. Вы также плохо работаете как и все остальное в Украине. Не лучше судов, не лучше ментов, не лучше врачей, не лучше образования, не лучше таможни, не лучше армии. Пользы с вас как с козла молока. Вы такая же разложившаяся и некомпетентная банда папуасов как и, например, наша милиция. На НАСТОЯЩИЕ проблемы общества вам собственно наплевать. Вам хотелось бы чтобы и нам было плевать на РЕАЛЬНЫЕ проблемы и чтобы мы ценили вас за ваши виртуальные новости, дебилизаторские программы и то как вы преподносите всяких кретинов с их "мнениями" на любые темы. Да вы (99% наших журналистов) и полдня не продержитесь на работе ни в одной нормальной стране. Если бы можно было вас всех уволить как ментов в Грузии и набрать новых, то я был бы "за". Верх вашего папуасского нутра: взывать к отравленному вами, бесправному, рабскому, безвольному, оболваненному и дезориентированному вами же (в угоду "правящего класса") обществу. Взывать о тяжелой судьбе журналистов! Не спрашивайте общество... спросите себя. (З коментарів до статті Отара Довженка "Бий журналюгу!")
Журналіст Показати IP 21 Квітня 2010 09:37
Ну шо, люди, ви зрозуміли? Не у конфлікті поколінь справа. і не в консервативності одних чи недосвідченості інших. Це, зрештою, нормаьні речі, які в принципі, професійному іміджу ніколи не заважали. Просто ми усі стали банально ПРОДАЖНИМИ. І Лис, і Малімон, і Нагорний, і Бєлова, і Яворська, і Конкевич, і Ричук, і Ватащук, і всі-всі-всі. Так що припиніть перегавкуватися і гляньте на колоди у власних очах.
Н.Малімон до Журналіст Показати IP 21 Квітня 2010 10:02
Боже, я й не знала, що хтось під моїм іменем отримує гроші за мої статті! Пані Богдані. Я вам чіпаю? Відробляєте собі гранти і відробляйте. Якщо ви так ратуєте за свободу вибору, за доступ до інформації, то чому закриваєте мені рот? Куди хочу.туди свої "копійки" і кидаю. Звідки у вас така ненависть? Майте мужність вибачитится перед Грицюком, яким ні сном, ні духом не був причетний до фрази Бориса Петровича. Ви просто побоялися виступити проти одного Клімчука, тому й приплели Грицюка.
VSC Показати IP 21 Квітня 2010 10:03
Посты 21 квітня 1:09 и 21 квітня 1:11 !!!!!! Это правда, и вам журналюги и журналажники противопоставить нечего. Сосите лапу (да не оскудеет она).
продажний боягуз Показати IP 21 Квітня 2010 10:14
Втішений, і аж заповажав наше середовище. Нарешті обговорення Хронік вийшло зі сфери "а візьми но Наталка мокни їх в лайно" в сферу "блін, а ми там уже всі давно". Богдано, при всій повазі, ти помилилася. Проект Хроніки Любарта чисто комерційний. А знаєш чому? Завдяки таким як ті старші товариші, що тут дописують (їх багато, не хочу перераховувати. Бо саме завдяки їх "доробку" будь яка об'єктивка здається страшною політичною заказухою. Конкретніше браття, конкретніше - що саме заказушного у статтях про Шибу чи Клімчука?
Журналіст до продажний боягуз Показати IP 21 Квітня 2010 10:53
Брате, ти я бачу - в темі. Почни-но сам )))).
продажний боягуз-журналісту Показати IP 21 Квітня 2010 11:14
Як не читав статтю яка так розгнівила "когось", нічого крім правди не знайшов. Більше того, викладене по питанню щодо зовнішньої реклами тільки маленька частина того що є.
Богдана Стельмах Показати IP 21 Квітня 2010 11:26
Пані Малімон: А звідки у Вас ненависть? А звідки Ви взяли, що я відпрацьовую гранти? Чиї? Ми колись із Вами про це розмовляли? Що Ви взагалі про гранти знаєте? А що означає слово "грант"? От не маю ненависті, але глибоку неповагу до тих, хто говорить про речі, в яких - повний профан, а думає, що "зірка", маю.
Богдана Стельмах Показати IP 21 Квітня 2010 11:32
І про "Хроніки Любарта". Якщо проект комерційний - чудово. Політичний - чудово. Яка різниця, чиї гроші. Головне - аби то була не "заказуха", якою аж кишить волинська преса. Та й Андрія Лучика знаю добре. Сподіваюсь, усе вийде. Хоча поки-що це не розслідування. От тільки лишилось "розвідати", хто ті журналісти (поки ніколи було), бо я вже 2 роки веду пошуки людей для серйозних розслідувань. Люди, якщо хтось із вас відчуває в собі такі сили й бажання - телефонуйте, або пишіть.
Яворська Показати IP 21 Квітня 2010 11:49
Люди, ви що?? Я ж не хотіла правда нікого образити і тим більше стикати лобами, просто дістало до неможливого: а)такі явища як "Галина Поліщук" - але не через те, що є комерційне лайно в наших виданнях, а через те, що поки люди вияснять що-до чого, встигнуть впихнути під бренд "Галини" непричетних і принципових людей; 2) дістали всі гучні заяви і бунти. Майдан нас привчив, що не можемо вирішити проблему - давайте об"єднуватися в стадо і "відстоювати права". Права треба відстоювати, як на мою неосвічену голову, менш декларативними методами. 3) а більш за все дістала ДЄМАКРАТІЯ, в ході якої - люди, тільки задумайтесь!! - ми навіть старших перестали поважати. І за це я готова щиро посваритися з багатьма респондентами: маєте свою правду - кажіть, не мовчіть, але не переходьте на особисті образи і МАЙТЕ ПОВАГУ ДО СТАРШИХ.
продажний боягуз Показати IP 21 Квітня 2010 11:57
Богдана, не перетягуй людей;) А тих журналістів ти дуже добре знаєш. Особисто. І навіть поважаєш, як суджу с твоїх слів. Скоро все стане на свої місця. Аби тіко не закрили нас через суд. Тьху-тьху. Бо тенденція насторожує(
Хохма Показати IP 21 Квітня 2010 12:27
Апогеєм журналістського пера є обєктивне висвітлення тієї чи іншої події, людини...яка справить великий вплив на суспільну свідомість? Ну гаразд, припустімо написали в одній газеті про те хто скількі вкрав, побудував, покупував, переспав, порушив закон....Тираж буде найбільшим. А дальше що? Якщо ця писанина(журналістське розслідування) буде стосуватись клерка нижчого рівня то його попросять, середнього-запропонують перейти, а щодо вищого то якісь дії будуть вчинені (можливо) лише перед виборами. Прикладів Ви знаєте більше ніж у нас клавіш на клавіатурі. Реального виходу я не знаю. Але цей блок, як і багато коментів нагадують боротьбу мурах над якими сидить зграя горобців.
продажний боягуз Показати IP 21 Квітня 2010 12:57
Людо, ви що;) Хто ж тут свариться? Ми, типу журналісти, міркуємо як з вами, типу журналістами, залагодити справи;) Бо ж Варшавський великий, мало які потреби виникнуть у вашого шефа)
Богдана Стельмах Показати IP 21 Квітня 2010 13:16
Продажному боягузові... Ну й нік ти собі придумав :-) Я неперетягую. Думаю, мо ше хто відгукнеться. Та й... якшо газету закриють - у мене є інший ресурс. ГОТОВИЙ. Тільки пиши. А головне - ніхто не закриє ;-)
Яворський Показати IP 21 Квітня 2010 13:44
Люди, вам тра до психіатра, з чого такі нерви? Читайте "Отцы и дети" і розслабляйтеся. Найцікавіше, що якась скотина взяла мій нік "байдужий" і, найголовніше написала якусь фігню, вибачте, ліньки ще раз перечитувати. Найсмішніше те, що всі ви підсвідомо захищаєте свої видання, які по суті важко назвати ЗМІ (це я про усі волинські без винятку). Отака печальна участь. А тепер злітайтеся як коршуни і клюйте мене, а я посміюся:)
Пирожко до Яворський Показати IP 21 Квітня 2010 13:52
Уволнєн!!!!!
Продажний боягуз Показати IP 21 Квітня 2010 13:45
Це Богдано не я придумав нік, це мені Наталія Малімон придумала. Як досвідчений товариш:) Читай вище її пост
журналіст Показати IP 21 Квітня 2010 13:54
Ну вже дістали ! Яке моральне право має Стельмах вказувати і тицяти тій же Малімон. Пані Наталія багато років працює в газеті, її матеріали читали і читають тисячі людей. А вас, Богдано читачі, глядачі чи слухачі знають7 Чи ви "широко відома у вузькому колі?" Якщо вважаєте себе журналістом, то де ваші матеріали, які відстоюють права і свободи українців7 Чи все виливається в організацію грантових прес-клебів? "Організація "- це найти в і-неті актуальну тему і обдзвонити журналістів. До речі, ходять туди в основному з ВОДТРК, зрозуміло чому, бо начальство заставляє висвітлювати вашу "говорильню". Свобода слова не лише в примітивному обливанні влади та обговоренні кольору шкарпеток, а у пошуку тем, які відстоюють інтереси людей у нашому суспільстві, де за гроші продається все, у тому числі й журналісти.
до речі Показати IP 21 Квітня 2010 14:04
До речі, нічого погано в тому не бачу, що хтось купує продукт журналістської праці. Панове, чим ще ми можемо заробляти на життя. Кравець заробляє пошиттям одягу, журналіст - статтями , сюжетами, теле і радіопередачами. Це нормально. Якщо твоя фаховість оцінена, то її результат - затребуваний. Журналісти, які вміють писати!!! грамотно, аргументовано, без істерик, але з чіткою аналітикою цінуються і на Волині і будь-де. Просто у нас таких мало, але, повірте, вони мають роботу. А ті, хто й писати толком не вміє, повлазили у всілякі проекти і роблять із себе поборників свободи слова. Пишіть! Якщо класно напишете, Вас опублікують. І не розказуйтек, що ні. Сьогодні є можливості розмістити гострі матеріали. А то, толком двох слів не може зліпити, а вже ходить і кричить - Я журналіст! Щоб мати честь так називатися, треба доводити свою вагу публікаціями etc. Все! Це єдиний шлях до поваги та визнання!!!!
змі-Я до до речі Показати IP 21 Квітня 2010 14:36
Все було б супер, якби у нашому суспільстві обидві сторони правильно тлумачили слово купувати і продавати. А то одних за продаж із сумою у дальнє плавання, а іншим квартири й усілякі блага. Тож визначайтеся правильно, кому і як продаватися, панове журналісти!
всім Показати IP 21 Квітня 2010 14:13
Щодо "Хронік.." Проект однозначно зроблений під Бондаря, він же і замовник. Чому? Бо поки що Клімчук теплого місця в ОДА не пропонує, а ще хочеться і мером спробувати побути. Тому й обливає брудом і Клімчука, і Шибу. А замовив цю газету своєму давньому знайомому Юркові. Продовжувати? Розказати хто , де і коли писав, верстав і видавав?
змі-Я до всім Показати IP 21 Квітня 2010 14:56
По-перше,брудом владу поливати вже пізно, вона вже давно там, а по-друге, шановний "всім" Ви певно також не встигли гарно продатися, всунутися от і псуєте повітря, як залежалий товар. По-третє, не блефуйте, не беріть "на понт" присутніх, бо вже видно, що правдивою інформацією Ви володієте відсотків на 30
продбрех Показати IP 21 Квітня 2010 15:12
Тому що Всім. Оце насмішив!!! Знацця наш офіс таки не тече)))
Hatahama77 Показати IP 21 Квітня 2010 15:55
Люда, я теж себе вважаю молодим журналістом. Цей блогозапис і мені адресовано?
tan4ik Показати IP 21 Квітня 2010 15:58
Я в шокові...... Журналісти зараз побються!!!!! Оце так реакція! А для чого все це?????????????????? До "журналіста": Якщо ти такий крутий, то чому пишеш під загальним псевдонімом??? І ображаєш інших? Стільки пафому - але анонімно!!! Більшу половину цих коментів смішно і водночас страшно читати!!!!! ЖАХ!
змі-Я Показати IP 21 Квітня 2010 17:56
ЖАХ не все це читати Тут, а те, що Ви потім понаписуєте у своїх виданнях
ОГЛЯДАЧ ЗМІ Показати IP 21 Квітня 2010 22:41
"А чиє прізвище на противагу можна назвати з молодої гвардії?" - цитата. Ну про що ви говорите. Ви, що прокинулися з літоргічного сну. Не розумієте, що саме зараз інформаційний простір на Волині і його тональність створюють три медіа-лідери Волинський інформаційний портал, Волинська правда і Волинські новини. А ці сайті, як відомо і творять молоді креативні люди. ПАНОВЕ ЦЕ І Є НОВЕ ПОКОЛІННЯ МЕДІА і з цим треба рахуватися і це визнати - ВОНИ ФОРМУЮТЬ СУСПІЛЬНО_ПОЛІТИЧНУ КАРТИНУ ДНЯ в області - і ви їх кожен день читаєте, читаєте і будете читати. Звичайно потрібно віддавати шану старшому поколінню і дещо й у них переймати в роботі. Щодо "Хронік Любарта", то якщо ви уважно глянете, то там дуже багато і стирено з цих провідних видань. А те, що я зараз прочитав в коментах мене по міншій мірі ЖАХНУЛА - дискусія на рівні окремих коментаторів на рівні САМ ДУРАК Майбутнє за цими хлопцями і дівчатами і в них все ще по-переду. З повагою читач, слухач, глядач
Свій до ОГЛЯДАЧ ЗМІ Показати IP 21 Квітня 2010 22:49
Я б таки Волинську правду на перше місце поставив. Рівень аналітики там - на два порядки вище ніж на тих же Волинських новинах
оглядачу ЗМІ - "міншій мірі" Показати IP 22 Квітня 2010 10:24
Шановний оглядачу ЗМІ! До вашого відома, місцеві інтернет - видання читають ( за офіційною статистикою) 5-7% аудиторії. Про місцеві новини публіка в Луцьку дізнається з місцевих новин ( Аверс -60%, ВТ - 40%), в області - з проводового радіо та газет. Очевидно, ви теж працюєте на одному із сайтів, бо лише там грамотність на рівні " по міншій мірі". Фахові Журналісти знають, що в укр.мові є слово ПРИНАЙМНІ. Вчіть слова і букви, " нове покоління медіа".
Здалеку Показати IP 22 Квітня 2010 17:09
Яке "Принаймні" таке й по "мінший мірі". Згадую себе, молодого журналіста й тих, хто ще 10 років потому давав поради щодо журналістської майстерності. Ті, поради, до слова, виявилися містечковим, заскорузлим кічем, яке я сприйняв за ознаки професійності. Тепер ці "знавці" називають себе волинськими акулами пера. Проте, так і залишаються "елітною" інформаційною обслугою. А молодим журналістам краще їхати подалі від доморощенної волинської журналістики. Волинь - не є колискою справжньої журналістики.
продбрехун Показати IP 22 Квітня 2010 17:51
Тому що Здалеку Не в бровь а в глаз. Волинським старшим колегам Не забудьте покритикувати за російське прислів'я)))
журналюга Показати IP 22 Квітня 2010 18:45
Бачив сьогодні 3-й номер "Хронік". Це просто жах!!! Таку фотографію поставити на першу сторінку! Це ж ні в які ворота не лізе. Так звані "журналісти" хочуть зробити собі популярність на чужому горі. А те, що в середині, ви бачили??? Стільки непрофесіоналізму, сконцентрованому в одному місці, востаннє я бачив в "Луцькому замку". Якісь бездоказові звинувачення в адресу Грицюка і Сапожнікова... На їхньому місці я б давно засудив цих горе-журналістів, щоб знали, як писати брехню й усілякі нісенітниці.
продбрех Показати IP 23 Квітня 2010 09:57
Бездоказові кажете? Судитися? Прекрасно, я думаю названих тут панів в ході засідання порадують офіційні документи які нам надав чоловік якого скалічили()
зблизька Показати IP 23 Квітня 2010 10:58
Ало, панові здалеку! Виправдовувати елементарне незнання мови за шкільною програмою "містечковим кічем" - це просто абзац! Перш, ніж братися за ручку або ноутбук, навчіться писати без помилок! Стосується усіх " молодих дарованій"
продбрех Показати IP 23 Квітня 2010 11:26
Для тих хто Зблизька. Око у вас явно замилилося панове "старші товариші". Чи то від квартирок затишних, різними мерами виданих, чи то від нагород та звань державних, різними губернаторами за "творчий внесок" наданими. А за глибоке знання граматики - земний вам уклін. Новим і перспективним не завадить бабулька досвідчена на посаді літредактора. гривень так за 1000 в місяць зарплати. Плюс пенсія з накрутками від нагород державних, та й безбідно проживете, не хвилюйтеся. А тепер давно обіцяне. Стаття в 500 квадратів у найбільшому профільному прихистку старперів, написаних "маестро" обходиться в середньому у 2-3 тисячі гривень. Можна й дешевше, якщо джинса вдало прихована. У тут розрекламованому колись популярному молодіжному видання апетити кращі - можуть і 4 запросити, в залежності від кризовості. Щоправда клієнтська база геть розпорошилася, тож можна домовитися з паном Ч. За побажаннями молодих колег можу озвучити і детальні розцінки подяки для самого "маестро". На цьому виду бізнесу спецалізуються спецкори столичних видань і телеканалів. Та думаю ці розцінки вам усім може озвучити і сам автор блогу. Посада зобов'язує)))))))
P.S. Показати IP 23 Квітня 2010 11:34
До слова. Алло, а не ало
продбрех-2 "зблизьку" Показати IP 23 Квітня 2010 11:40
Алло, а не ало. Навчіться писати без помилок.
журналюга Показати IP 23 Квітня 2010 11:56
Здається мені, що сама Людмила Яворська пише в газету під псевдо Христина Парій. І сама закинула на блог таку дурню, щоб підняти ажіотаж навколо видання. Нічого у вас не вийде! Такі дешеві штучки тут не пройдуть!!!
продбрех-2 Показати IP 23 Квітня 2010 13:04
Я вам так скажу - кінчай язиком ляпати, працюйте, матеріали шукайте пишіть. Бо обговорювати чуже найлегше. Таке враження, що журналістам справді нічого робити, усе переписано, всі завдання редакторів виконано, тиражфі ростуть. Відірвіться від інтернету, пишіть про людей, а не славте чи ганьте одне одного. Яка різниця читачу, хто під матеіріалом підписаний? Якшщо він йому цікавий, то газету читатимуть . Так само, як і в інтернеті - тема є, сенсація є, а читач же не бачить, хто цю новну здобув. Коротше кажучи - ідіть працюйте, а не якоками махаєте
продбреху Показати IP 23 Квітня 2010 14:19
Справа в тім, що вас, "талантіщ", у ті видання, де нормальні зарплати, ніхто за версту не пустить. Ото й заробляєте собі на хліб випусками "хронік.." Тужтесь-тужтесь! Налькович платить та й потім не забуде. Десь пригріє "молодих, талановитих поборників незалежної преси". Тільки що ж ви й зараз такі явно замовні?
продбрех Показати IP 23 Квітня 2010 15:48
Для тебе, справжній таланте Це просто жахливо))) Що ж я буду робити без видань з "нормальними зарплатами"! Для інформації, я в Луцьку не працюю вже багато років. Там де я працюю, з ваших видань сміються. Як і з "нормальних" зарплат.
гість Показати IP 24 Січня 2011 17:22
ОЧМАНІТИ ! ! ! як на базарі за вигідне місце...
Полішук Показати IP 24 Січня 2011 20:47
Уся драма в тому, що зі сторони такої журналістки, як Яворська - мілина і тюлька. І взагалі, випускниці такого "вузу", яка ще нічого не написала, так сміливо судити про все і всіх - гріх і ганьба. Перечитав усе і ніби банку хрону зїв. З порожньої розмови роздули слона. Самооцінка цієї журналістки - ні в тин, ні в ворота. Краще б сиділа в "Юванті" і не висовувалась. Неприємно. Дякую за гарні коментарі Мирославі, Наталочці Малімон, Галочці Бєловій. А продбрехам, щоб добре заробляти, треба добре писати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus