USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10
Микола Нікітюк: До Волинської незалежної медіа профспілки

Ви в ЗМІ поширили інформацію про те, що вами мені були надані докази того, що членом вашої профспілки, журналістом Г.Баран не був  порушений Кодекс честі журналіста  при публікації матеріалів в газеті «Відомості».
В зв’язку з тим, що ви мені цих доказів не надали, то я рахую, що ви свідомо вводите громадкість в оману.
Вашу публікацію і звернення до працівників ЗМІ  з метою припинити співпрацю зі мною, як депутатом і громадським діячом розцінюю,  тиском на мене і на суд.
 Ні я,  ні ваша профспілка,  а тільки суд зможе оцінити  наскільки дії газети і журналіста відповідали вимогам законів України.
Після суду і ви,  і я зможемо зробити висновки, а на мій погляд сьогоднішня заява   - однобоке ваше судження. Не потріно ставити віз попереду коня. Таким же чином діяла пані Баран при підготовці матеріалу. Вона послухала одну сторону - людей, які проживають в сусідньому  будинку і які мені заявили : живеш в курнику, то поважай закони курника і не висовуйся, а другу – моїх сусідів вона зовсім не почула. А пані Федоренко вимагала негайно привезти до редакції  документи, які я зміг отримати від прокуратури тільки  через півтора місяця. Якщо ваша профспілка рахує, що елементи геббельсівської пропаганди – побільше брехні і люди в щось повірять, може бути присутньою в Кодексі честі журналіста, то вибачте, але ви мабуть помиляєтесь?. Сьогодні і так авторитет  деяких  ЗМІ опущений  нижче рівня міської каналізації. Чи не тому ЗМІ і втратили  статус четвертої влади?. А сказане слово стає пустоцвітом, брудом, який захаращує ефір. Наші люди ще з практики радянських часів вірять в те, що ЗМІ щось можуть. Можуть одинокі журналісти  такі, як Б.Штейнберг (м.Одеса), О.Мороз («Віче»), П.Горщарук («Сільські вісті»). Але біда в тому, що влада, яка організовує для журналістів конкурси на самого любящого сина України по результатам висвітлення її  діяльності, вже  відвикла їх слухати. Журналісти її не заставляють це робити. Не вміють. Не можуть. Бояться. Не мають громадянської мужності.
Я ще раз  заявляю, що до Г.Баран ніяких претензій не маю, бо переконався в її «професіоналізмі» і порадив їй  під час засідання вашої профспілки:  йти краще працювати в поле і вирощувати картоплю.
Я маю претензії до газети, керівництво якої використало вашу п.Баран і  яке повинно  було знати закони України чуть більше, ніж знає їх пані Баран. А за нашими законами суд не може розглядати позову до газети, не залучивши до відповідальності журналіста.
Прошу вас надати мені  ваші аргументовані докази того, що пані Баран не порушила вимоги Кодексу часті журналіста. Прошу надати мені сам Кодекс честі журналіста.
 
8 січня 2009 р.                                                                                Нікітюк
  
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Багато скарг сьогодні має суспільстві до  роботи міліції. Коли я розпочав свою роботу в депутатській комісії Луцької міської ради з…
24 жовтня апеляційний суд Волинської області  в залі суду звільнив з під варти  Ігоря Зеленяка  та Віталія Репецького. Їх справа…
м.Одеса, Люстодорфска дорога, 15, установа 7410 загін,102 бригада.   Доброго дня ! Хочу попросити у Вас вибачення за те, що…
Коментарів: 24
Анонім Показати IP 10 Січня 2009 13:05
та ти шо! я вам кажу! та ти шо! ніколи не брешу! та ти шо! зуб даю! Микола, ну скільки можна людям мізки парити!
Прямий Показати IP 10 Січня 2009 14:08
Коля, йди лікуйся! Тих двадцять тисяч якраз тобі допоможуть!
Анонім Показати IP 10 Січня 2009 15:23
Зайди сюди - http://centra.net.ua/old/codensju.htm та й сам подивись! Для чого стільки вереску?
Анонім Показати IP 10 Січня 2009 15:42
то кодекс честі чи Часті? А часті якої?
Просто так Показати IP 10 Січня 2009 16:25
Тримайся Миколо, зараз ця свора так званих журналістів накинуться на тебе як свора гієн. Ким вони і є насправді - за малим виключенням.
Анонім Показати IP 10 Січня 2009 21:56
На дуже хворих не звертають уваги та і не ображаються, нехай "піариться" Миколка, може йому так легше переносити повний місяць. А інтелект у нардепа і правозахисника нижче плінтуса, о Господи і де такі беруться.
Анонім Показати IP 11 Січня 2009 00:37
Микола, зроби все для того щоб прихильників справедливості було більше ніж брехливих журнашлюх!
Шушера->Правозахиснику Показати IP 11 Січня 2009 19:07
Влада відвикла слухати журналістів? "Сільські вісті", кажете? Тоді якого милого Ви лобіюєте цю газету перед головами районних та міських рад? Бо представник неВЛАДИ Грицюк Вам потурає? Може це і він, старий колгоспник, порадив Вам метод виправлення Галини Баран, а саме польове картовирощування? Підозрілою виглядає і асоціація з курником. Поменше спілкуйтеся з колгоспниками, а то, мо", прийдеться захищати права курок від півнів, овець від баранів, коней від плуга. P.S. Прошу Вас підівчити трішечки української мови. Бо, бачу, її рівень у Вас шкутильгає. P.P.S. Подавайте на мене до суду, якщо не вгодив.
Сам ти просто так Показати IP 11 Січня 2009 19:10
Нікітюк поясніть будь-ласка в чому Галина Баран не права?нормально в двох словах!
Не луцький Показати IP 11 Січня 2009 23:31
Миколо, тримайся за правовірність громадянської позиції! Не зважай на найнятих тінейджерів-кілерів, які ламають "клаву" тебе замовно знищуючи. Біда в іншому - ці "опоненти" ще не вивчили до кінця букви алфавіту, не кажучи про норми права.:(
Анонім Показати IP 11 Січня 2009 23:32
п. Баран підтримала людей як професійний чесний журналіст, який не боїться написати правду - а ви її ще в чомусь звинувачуєте! Краще б мовчали, скільки ще будете обманювати людей!
Богдана Стельмах Показати IP 12 Січня 2009 10:30
Шановний пане Миколо! Хоч я вже й обіцяла припинити з Вами будь яку дискусію в неті, але в мене загострене почуття справедливості... Тож іще раз нагадую, що з Етичний кодекс українського журналіста Ви можете знайти на сайтах профспілки і НСЖУ, а також задавши запит в google. Також можете заглянути на цю сторінку http://www.cje.org.ua/codecs/1/. Так от, першим пунктом цього кодексу є "Свобода слова та висловлювань є невід’ємною складовою діяльності журналіста". А Ви - чомусь проти цього... Дивно... :-) Які ще пункти порушила Галина Баран? Та жодного!!! І то неправда, що ми Вам не надали доказів. Так Ви хотіли їх почути. По-друге, медіа-профспілка не закликала журналістів припиняти співпрацю з Вами - то чистої води наклеп. Ми писали про засудження Ваших дій, а припинити співпрацю пропонували коментатори. І третє: насправді, припиніть замилювати людям очі...
Гієна Показати IP 12 Січня 2009 13:23
Скільки можна переливати з пустого в порожнє, правозахисник! Ну почав строїтися, ну ткнули тебе лицем в твої грішки, то шо тепер після бійки кулаками махати?
Анонім Показати IP 12 Січня 2009 13:47
Ти не луцький то і не говори раз незнаєш,то по перше!а по друге: нікітюк строїть гаражі на державній землі,при тому що маса людей проти цього!!!і він щей має совість подати в суд і квакати шо то не правда,який він після цього правозахисник???він [вирізано - цензура]!
Галина Олексіївна Показати IP 12 Січня 2009 16:13
До Богдани Стельмах! Шановна пані Богдано! Ви так гарно все "розклали по полочках" Ну майже поклали Миколу на лопатки... Ви аж занадто, скромності у Вас хоч відбавляй - справедлива! І Етничний кодекс Українського журналіста самі добре знаєте і Миколу поучаєте де він може його почитати. Такі Ви всі біленькі, пухнасті, невинні... І ще. Звідки Ви взяли що Микола замилює людям очі? У Вас чи у Ваших колег через Миколу проблема з очима? Протріть їх! Бо Микола відкриває людям очі на те, як незаконно проти них вчиняє міліція, прокуратура. Захищає невинних людей! От а Вас чомусь це зачепило за живе, то Ви й показали зубки... Але це тому, що Ви болієте тільки за свої інтереси, за своїх! А Ви спробуйте як Микола постояти за невинних людей і ще щоб Вас за це якась "шушера" брудом обливала! Бо сьогодні вести безпощадну боротьбу з беззаконням через ЗМІ під справжнім прізвищем (це не Вам) можуть тільки одинокі журналісти яких назвав Микола. Я бажаю Вам і Вашим колегам великого натхнення і безмежного простору для відкритої свободи слова і висловлювань проти корупції і беззаконня!!! А Ви до цього додайте трошки бажання.
Колега Показати IP 12 Січня 2009 16:56
Про повагу до журналістів із боку Нікітюка свідчить хоча б той факт, що він дозволяє собі одноосібно вирішувати, кому треба писати, а кому йти в поле копати картоплю... Шановні колеги-журналісти! Давайте оголосимо анафему такому "правозаснику". Навчімо його нас поважати !!!
Богдана Стельмах Показати IP 12 Січня 2009 17:42
Галино Олексіївно, шановна, ми говоримо не про ВСЮ діяльність Нікітюка, а про КОНКРЕТНИЙ ФАКТ!!! Тож хіба пану Нікітюку, через те, що він, за Вашими словами, "захищає невинних людей" і бореться з корупцією, дозволено здійснювати незаконні дії в інших сферах?! Хіба то - не корупція? Чи Ви на його замовлення написали цей відгук?
Пролетаріат Показати IP 12 Січня 2009 19:45
Шановна, Галино Олексіївно, журналісти якраз захищають невинних людей від п.Нікітюка, якщо забули, то він подав позав проти однієї жительки також. А ви ви їх в чомусь звинувачуєте. Це він обливає всіх брудом, хоча сам знає, що винен!
Анонім Показати IP 12 Січня 2009 21:40
До Богдани Стельмах! Шановна пані Богдано! Я Вас не знаю, але мені Вас жаль. Бо із нижче написаних Вами коментарів я зрозуміла, що Вам ще є притаманним таке поняття, як писати на замовлення. В своєму житті, на щастя, я не зустрічала таких журналістів. Були такі, які почитавши мою справу, одразу відверто відмовлялись писати. Це для мене було дуже боляче, але хоча б чесно з їхньої сторони. Я їх розуміла - не хотіли ризикувати, або були впевнені, що такий матеріал не друкуватиметься. Але є й відомий журналіст Борис Штейнберг, який марить такими справами! Він ризикує, усі його статті, з любими заголовками і з любим тестом з успіхом друкуються у багатотиражних виданнях! Цей журналіст не продається і не купляється! Я навчилася від нього не ховатися за анонімним прізвиськом. Я, як і Ви маю право на власну думку і право її вільно висловити. Так що повірте, замовленням тут, як кажуть - навіть не пахне. А в Миколи, я так думаю, вистачить розуму, сили і терпіння дати відсіч без замовлень.
Галина Олексіївна. Показати IP 13 Січня 2009 12:37
Якщо появиться мій попередній коментар повторно, прошу вибачення - хотіла виправити помилку - назвати своє ім'я. Заодно хочу добавити. Дійсно, бруду аж занадто багато і весь він у коментарях. Ось тому-то мабудь, майже не має, як журналістів так і правозахисників, які гостро, відкрито, не ховаючись за анонімом висловлюли б своє ставлення до незаконних дій посадових осіб, які мали б боронити закон. Більшість живе за принципом - моя хата з краю.
Сам ти просто так Показати IP 13 Січня 2009 16:53
Анонім пише Богдані Стельмах:"Я навчилася від нього не ховатися за анонімним прізвиськом." мдааааааааа...ржачно канешно...якби ти ще навчилась думати шо пишеш!!!то була б взагалі крутою бабою))))Анонімка)
Сам ти просто так Показати IP 13 Січня 2009 19:39
Анонім пише Богдані Стельмах:"Я навчилася від нього не ховатися за анонімним прізвиськом." мдааааааааа...ржачно канешно...якби ти ще навчилась думати шо пишеш!!!то була б взагалі крутою бабою))))Анонімка)
Прилуцький Показати IP 13 Січня 2009 21:41
Сам ти просто так. "...мдааааааааа...ржачно канєшно..." - з тебе. Мізками поворуши, оченята роздери - шо ти пишеш? "Крута баба"... А ти почитай - дописала, назвалась і навіть вибачилась. А чи треба було, перед ким? Хто хтів пойняти, то понйняв, а тебе перемкнуло, шо аж два рази одне й те саме послав...Козел!..
Сам ти просто так Показати IP 14 Січня 2009 00:00
ТА ти залали хлеборезку баран...і не мявкай...чьо ти лізиш...розімієш требя шоб нікітюку барану такому дошло шо він [вирізано - цензура]...а тоді все буде добре...а ти сиди в свому прилуцьку і сапай тюльку в дяді Васі на городі...і не [вирізано - цензура] тут [вирізано - цензура]!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus