USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10
Микола Нікітюк: Позиція Волинської правозахисної групи, правозахисного активу області
11 Листопада 2008 11:11
0

Недоторканність депутатів Верховної ради України – одна із головних причин кризи українського політикуму і влади. Ця пільга поставила народних депутатів України в особливе положення перед Конституцією і законами держави. Вона поставила їх над народом, який обрав їх до вищої законодавчої влади в державі.
 
Ця пільга, поряд з іншими пільгами, якими користуються народні депутати, можливостями, які відкриваються під час перебування на посаді народного депутата, стала ціллю багатьох скоробагатьків сумнівним шляхом наживших свої капітали. Тому вони не стоять за сумами, які пропонують лідерам політичних сил. Наявність подібних депутатів, майже у всіх парламентських партіях, говорить про те, що їх лідерам дуже тяжко відмовити подібним «політичним діячам».
 
Якщо майже сто років тому кожна кухарка (по Леніну) могла керувати державою, то сьогодні кожен мільйонер може бути законодавцем в державі. Не оправдав надії народу України закон про вибори депутатів за партійними списками. З приходом до парламенту держави не політичних і громадських особистостей , а політично-олігархічних кланів : олігархів, масажистів, особистих шоферів, кумів, братів і т.д. привело до падіння інтелектуального потенціалу Вищого законодавчого органу держави, до примітивізму суспільно політичних відносин, криміналізації влади, безвідповідальності перед народом, зубожіння народу, що не дасть можливості Україні протистояти викликам сучасності і може привести до розпаду держави.
Ми поділяємо позицію всього Українського народу про негайне скасування депутатської недоторканності.
 
Недоторканності не мають сотні тисяч депутатів місцевих рад, але вони успішно працюють на користь народу.
 
Недоторканності не мають сотні тисяч громадських активістів, але вони успішно працюють на користь суспільства.
 
Недоторканності не повинні мати і народні депутати України. Вона потрібна тим, хто в неладах з законами держави, хто боїться служити народу України. Боягузів в парламенті не повинно бути. Боягузи ніколи не зможуть підняти свій народ, бо вони ніколи не будуть дійсними політичними, громадськими лідерами, не будуть користуватися його довірою. Боягузам не місце в парламенті.
 
Ми пропонуємо на наступних виборах не голосувати ні за одну політичну силу, які сьогодні є в Українському парламенті, якщо ці боягузи бояться втратити свою недоторканність.
 
Голова Волинської правозахисної групи кандидат юридичних наук, доцент С.Василюк
 
Голова Ради громадських організацій з прав людини М. Нікітюк
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
В роботі круглого столу «Права людини. Проблеми. Шляхи подолання», який  відбувся  17 грудня 2008 р. до Міжнародного дня з прав…
Сьогодні в Луцьку після звернення до Міністра МВС Волинської обласної організації Партії захисту прав людини та Волинської правозахисної групи за…
Другий раз читаю інтерв’ю прокурора області  п. Андрія Гіля і дивуюсь. Поважна посада, генеральські погони. В першому він переконував журналістів…
Коментарів: 3
Соціаліст Показати IP 11 Листопада 2008 11:20
"Ми пропонуємо на наступних виборах не голосувати ні за одну політичну силу, які сьогодні є в Українському парламенті" - соціаліста Нікітюка можна зрозуміти. Були б соціалісти в парламенті, тоді б у Миколи таких пропозицій не виникало. Маладец!
Анонім Показати IP 11 Листопада 2008 12:35
А були б соціалісти в парламенті ,тоді ви б не пропонували не голосувати ні за одну парламентську партію??
М.Н. Показати IP 21 Листопада 2008 20:54
Сьогодні в Україні немає ні одної політичної партії. Є група( можна написати млн. членів) громадсько-активних людей, які йдуть на службу до фінансово-олігархічних кланів. Всі партії заявляють про службу народу України, але ні одна не зве цей народ до війни проти своєї влади, яка без народу вирішила основне питання буття людини - відношення до землі. За землю в Україні погибло млн українців, а сьогодні її знову зробили товаром, щоб продати за млн, млрд. дол. Продати землю, якій ціни не має. Партії це питання замовчують, бо їм не дозволяють. Можливо колись українці в цих ігрищах і розберуться, тільки б не пізно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus