USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95
Олександр Алфьоров: Гроші є. Беріть!
Мова піде про гроші. Гроші на потреби міста, на проекти ЖКГ. Де їх взяти? Де вони є? Бюджету не вистачає, проектів багато, як розвиватись? У вересні 2010 року пропонував підійти системно до залучення позабюджетних коштів, створити „Центр проектного менеджменту” (ЦПМ), причому не як дотаційне КП, а як проект на самоокупності (механізм описаний). Не судилося. По коментам: „Мрійник...”. Команду не зібрали. Гроші не залучили. Проїхали.
Як ще взяти кошти на потреби міста? Хороші суми проходять по Програмі транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013. Водночас, думаю, недаремно в назві першою стоїть Польща – вона і забирає основний куш як член ЄС, співучасник проекту, координатор і тд. Поляки взагалі молодці – об’єдналися у професійні проектні групи і „доять” ЄС. Подивіться скільки масштабних інфраструктурних проектів у Польщі за останні 4 роки створено за кошти ЄС –якщо взяти тільки дороги, то це вже величезні суми із спільного Європейського бюджету. Тут ми нерівноправні партнери, нажаль. Таблички „зроблено у співфінансуванні з ЄС” у нас і з біноклем важко знайти.
Ще варіанти? Де взагалі у світі є кошти в період світової економічної кризи? Думаю, мабуть там де світ зберігає кошти – Швейцарія і там, де світ купує енергоносії – Саудівська Аравія. Пошукаємо! Точно! Є!
Зазвичай у нас чомусь прийнято про таке говорити пошепки, тільки вузькому колу людей. В Європі – навпаки – знайшов як місту допомогти і кричиш, щоб всі сусіди позбігалися і теж отримали частинку, бо коли і тобі добре, і вони багатші, то формується середній клас, працює командне мислення. Так ось. Місто наше і область потребують фінансових вливань на аеропорт, наприклад, сміттєпереробний завод, можливо, на реконструкціюмодернізацію заводів, наприклад, Ковельсільмаш, на школу у Смідині і ще дуже багато чого. Гроші на це готові дати інвестфонди з Швейцарії і Саудівської Аравії. З їх представниками у Києві я попередньо обговорював загальні принципи отримання коштів на подібні проекти. Фонди пропонують загалом такі умови:
- позика до 10 млн.дол. на інвестпроект (реконструкція завода, добудова житлового комплексу, та ін..) за умовами 5-9% (фінансує інвестфонд з Швейцарії);
- позика від 10 млн.дол. на інвестпроект за умовами 4-8% (фінансує інвестфонд з Саудівської Аравії).
Українські банки таких позик, наскільки я знаю, не надають. Пропозиція може бути використана на проекти міської влади, а також для приватного бізнесу. Пріорітет – будівництво житлових і торгово-розважальних комплексів, модернізація заводів.
Крім цього для міста Луцьк від крупної міжнародної компанії є пропозиція встановити сучасні енергоощадливі системи опалення за кошти грантів (тобто, для комунальних і державних підприємств, наприклад шкіл, є можливість за рахунок іноземних фондів допомоги безкоштовно модернізувати опалення). Цю систему вже використовують (обладнання закуплено і встановлено за кошти „зелених інвестицій”) у Запорізькій і Донецькій області. Це може бути корисно школам, ДКП „Луцьктепло” (модернізація теплових пунктів, котлів та ін..), КП „Луцькводоканал” та ін..
Крім цього людей, яких цікавлять подібні питання, запрошую відвідати Перший Київський інвестиційний форум, який відбудеться 29 березня 2012р. у готелі «Intercontinental». Попередньо мою кандидатуру погодили для участі у форумі, тому зустрінемося на ньому і пошукаємо разом ще можливості для фінансування розвитку нашого краю!
На все це мене наштовхнув малюночок, який я побачив у найбільшому агентстві нерухомості України:

Кого зацікавила інформація і для тих хто хоче не спамити коментами, а робити місту добру справу – готовий відповісти на питання, вислати умови отримання позик, посприяти погодженню участі у Інвестфорумі, а також вислати інфо як зробити за кошти ЄС модернізацію теплопостачання у школах і у теплопунктах. Далі буде!
ПС. Ще є пропозиції по оптовій торгівлі з Китаєм, але то вже зовсім інша історія.
Мої контактні данні: 066-5659259, E-mail: [email protected], Skype: osa.post
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Дороги, житловий фонд, комунікації, житлово-комунальне господарство міста загалом потребує якщо не тотальної перебудови, то хоча б ремонту, реконструкції, а значить…
Будучи в гостях часом помічаєш речі, яких так не вистачає у власному домі – чи то через брак досвіду, чи…
У вересні 2009 року Луцька міська рада схвалила рішення про створення нового комунального підприємства – „Центру туристичної інформації та послуг”…
Коментарів: 9
Лучанин Показати IP 5 Березня 2012 17:15
Якщо так все просто, то що Вам заважає це зробити?
Згідна Показати IP 6 Березня 2012 23:31
Зідна з Лучанином! В ще Саша може і про інші можливості розказати))
Іван Козолуп Показати IP 7 Березня 2012 10:42
Підтримую, друже. Тільки в Україні, мені здається, це майже не реально, через бюрократію, кумівство, вузьколобство і жлобство чиновників і низький споживальний менталітет населення. Небезпечна ця стєзя дуже багато шансів пробовтатись у всіх цих "розумних" течіях і вийти в кращому випадку ні з чим. Але завжди є % успіху, якщо пощастить, можеш "канкрєтно паднятись" і можливо справді чимось допомогти Волині. Такі ідеї на жаль не для нинішньої України, в яку бояться заходити інвестори і значні ТНК. Ідеї для розвинутого ЄС. Бачиш, тут тебе навіть не розуміють.
Biznes Показати IP 7 Березня 2012 14:03
Це не вигідно просто тим хто при владі. Набагато більше дивідендів-відкатів дає ремонт доріг взимку та смоління будинків при температурі -10 і т.д. А нарахунок ідеї то я за. Ще потрібно хоча б 3 людини які в Луцьку весь час на місці і готові працювати.
Анна Показати IP 7 Березня 2012 17:37
Як на мене, то людина мислить масштабно і у правильному напрямку!!! Інвестори не так вже і бояться України, а, навпаки, вважають перспективною країною. Приклад тому село Боратин, якому допомагають розвиватись німці і собі непогано влаштувались! Олександр, бажаю успіхів!!! Побільше б таких патріотів і ініціаторів;)
Вітер правди Показати IP 21 Березня 2012 20:23
Сашко привіт! Можеш дати відповіді на питання: 1) Ким працює твій тато? 2) Твої заслуги - це заслуги твого тата? 3) Твій тато працює в тій же установі що й ти? 4) Як можна виграти студента року ДВІЧІ в один рік? До того ж перемогти в професійних фотографів та програмістів? 5) Якщо ти такий крутий фотограф, то чому розмістив фотку Дональда Трампа в такій огидній якості? 6) Якщо ти такий крутий програміст, то чому працюєш в держустанові, де платять < 2000 гривень? Шановні коментатори, можете допомогти Сашку
Алфьоров Показати IP 30 Березня 2012 22:09
Всім привіт! Дякую за коментарі. Віповіддю на питання "що Вам заважає це зробити?" найкраще буде комент користувача "Biznes". Відповідаю на питання "Вітер правди": 1) він працює в банку на звичайну зарплату; 2) ні, жодним чином ні, та й заслуги не великі, як на мене 3) ні, ми працюємо в різних установах 4) я сам не знаю, просто можна і все 5) я висилав статтю у форматі MS Word (.doc) з нормальною якістю фото. Мабуть при перенесенні редакторами сайту фото з Ворду якість погіршилася, а я на це не звернув увагу 6) :-) я з листопада не працюю там, але і там мої офіційні доходи були більші 2000 гривень До речі, можете звязатись зі мною напряму - у статті я лишив контактні данні
фінансування Показати IP 7 Серпня 2012 16:11
http://www.volynnews.com/news/economics/na_volyn_nadiyde_63_milyona/
Людина Показати IP 28 Серпня 2012 22:07
А я подумав спочатку що ти син того самого Алфьорова, що є олігархом (ВАТ Хліб, готель Україна та ін). Доречі, ви родичі з ним чи просто однофамільці ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus