USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Олександр Алфьоров: Що просити в інвестора?
Що просити в інвестора? На перший погляд відповідь очевидна: звичайно - гроші! На практиці інвестиції компанії отримують далеко не завжди у вигляді мішка грошей.

Перш за все потрібно розуміти, що інвестором може виявитися зовсім не багатий дядько, який шукає кому віддати частину своїх грошей, а велика компанія, можливо навіть конкуруюча, яка, можливо, хоче поглинути Вашу компанію. Також варто розуміти що інвестиції - це не завжди гроші. Вони можуть бути і в інших формах, товарній, наприклад.

Отже, наприклад, ви хочете побудувати невелику сонячну електростанцію в Україні, але, як завжди, на реалізацію проекту не вистачає грошей. Вам варто пошукати контактні дані потенційного інвестора. Це може бути:

• завод-виробник сонячних модулів;
• підприємство, яке вже має бізнес у цій сфері;
• венчурний інвестор, який шукає нові сфери бізнесу для вкладення своїх грошей;
• державна адміністрація, яка зацікавлена ​​в реалізації подібного проекту на своїй території.

Ви можете звернутися до заводу-виробника сонячних модулів і попросити взяти обладнання в лізинг, в розстрочку, стати співучасником проекту (власником акцій). Ви можете звернутися в банк або міжнародні фінансові організації і попросити у них кредит на проект. Ви можете провести переговори з державною адміністрацією і спробувати на пільгових умовах взяти в оренду землю під свою невелику сонячну електростанцію або ж попросити адміністрацію стати співінвестором проекту (наприклад, на умовах того що коли проект окупитися, то станція переходить на баланс комунального підприємства адміністрації). Є й маса інших варіантів залучення інвестування.

Якщо ж з якихось причин потрібно залучити іноземного інвестора, то варто спробувати звернутися в Торгово-промислову палату або ж у Посольство України в країні, де він знаходитися. Наприклад, звернутися до Посольства України в Кореї з листом-проханням про надання інформації про підприємства Кореї, які виробляють сонячні модулі і зацікавлені в реалізації проектів альтернативної енергетики в Україні.

Рекомендую написати лист такого вигляду:

Просимо допомогти в донесенні інформації про бажання Нашої компанії співпрацювати з корейськими компаніями в сфері енергетичних проектів, у тому числі - у сфері створення сонячних електростанцій в Україні та надати інформацію про те чи зацікавлені вони у співпраці з нашою компанією в даних напрямках (інвестування в проекти; поставки деталей, матеріалів та обладнання, створення спільного підприємства і т.д.).

Відповідь може містити великий список компаній. Варто вибрати декілька з них, наприклад: Корейська компанія «Обери Енергію» і написати їм лист англійською мовою.

Рекомендую написати лист такого вигляду:

Наша компанія висловлює зацікавленість у співпраці з Вашою компанією і пропонує наступні варіанти співпраці:

- сприяння в просуванні товарів і послуг Вашої компанії на ринку України;

- сприяння у відкритті представництва Вашої компанії в Україні;

- створення спільної групи з представників наших компаній для спільної реалізації проектів;

- розгляд можливості створення спільного підприємства;

- розгляд можливості візиту представників Вашої компанії в м. Київ (Україна) з метою обговорення деталей нашої співпраці.

Просимо надати інформацію про те чи зацікавлена ​​Ваша сторона у співпраці з нашою компанією і за якими саме напрямками.

Також при залученні інвестора дуже важливо пам'ятати: Ваш проект повинен принести інвестору більше прибутку, ніж якщо б він на цей же час вклав таку ж суму в банк під відсотки.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Мова піде про гроші. Гроші на потреби міста, на проекти ЖКГ. Де їх взяти? Де вони є? Бюджету не вистачає,…
У вересні 2009 року Луцька міська рада схвалила рішення про створення нового комунального підприємства – „Центру туристичної інформації та послуг”…
Будучи в гостях часом помічаєш речі, яких так не вистачає у власному домі – чи то через брак досвіду, чи…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus