USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93
Олександр Гіль: Кодекс лучанина
В Києві готують так звану малу конституцію міста – Кодекс киянина. Чому б і нам не зробити щось подібне? По ідеї в кодекс варто включити перелік норм і правил, які мешканці міста, за власним бажанням, повинні виконувати. Зробити кодекс модним, нікого заставляти і штрафувати не треба.

Ось деякі пункти, які на мій погляд варто включити в Кодекс лучанина:

1.Кожен лучанин повинен посадити дерево
2.Бути привітливим до гостей міста
3.Берегти культурні пам’ятки міста
4.В громадських місцях розмовляти на українській мові
5.Лучанин це людина яка підтримує всі починання в сучасному мистецтві
6.Не викидає сміття де попало
7.Не розпиває алкогольні напої на вулицях і парках
8.На День Міста та в День Незалежності одягає вишиванку і вивішує синьо-жовтий прапор біля хати чи на балконі
9.Кожен лучанин повинен боротися з незаконними забудовами
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Наближається чемпіонат світу з футболу в Південній Африканський Республіці і я, як мільйони інших вболівальників, буду насолоджуватися грою. Однак, для…
Прочитав «Виміри консерватизму» Маргарет Тетчер. Ніби про нас сьогодні. Не можу стриматися, щоб не процитувати деякі уривки. Вибір у вільному…
Нардеп від ПР В.Колісніченко активно організовує антиукраїнські виставки на Сході і Півдні Україні присвячені непростим україно-польським відносинам періоду Другої світової…
Коментарів: 10
VSC Показати IP 23 Червня 2010 15:58
Александр, ведь это сплошной Впопулизм. Вероятно, Вы еще помните кодекс строителя коммунизма. Принять можно и кодекс вселенной, вот кто будет контролировать выполнения и журить за нарушения?
eeee Показати IP 23 Червня 2010 16:28
невже він знов на мера попреться
Ястребок Показати IP 23 Червня 2010 17:18
Я не згідний із пунктами №№4 і 8. Особливо з останнім. Якщо мені хтось заперечить щодо української мови, я ще зрозумію. Прапора - теж. Але вишиванка як неодмінний атрибут лучанина!? А якщо дехто з ваших земляків вважає її одностроєм печерних нацюків, Олександре?!
Револьвер - Ястребку Показати IP 24 Червня 2010 16:05
"А якщо дехто з ваших земляків вважає її одностроєм печерних нацюків, Олександре?!" Так вважають хіба печерні комсюки. І потенційні клієнти психіатра.
Ястребок до Револьвер - Ястребку Показати IP 29 Червня 2010 17:27
Не факт, повір.
волиняка Показати IP 25 Червня 2010 09:18
одяг ястребка - презик
devilmaycry Показати IP 25 Червня 2010 11:59
2.Бути привітливим??? 4."розмовляти на українській мові" а може українською??? 5.Лучанин це людина. Підтримую)))
Александр до devilmaycry Показати IP 26 Червня 2010 09:55
Правду кажете ! - http://forum.slovnyk.net/index.php?showtopic=316&hl=
Александр Показати IP 29 Червня 2010 11:11
"2.Бути привітливим до гостей міста" -вспоминаются лучане с плакатами "Геть московського попа!" А вообще , это все уже было ...Вспомните проект "О введении единомыслия в России" - того же уровня. Еще эти позывы сильно смахивают на обговаривание "Брежневской Конституции" - анекдоты про "предложения и дополнения" тогда просто хлынули.Можно , и я дополню ? В п.4 -В громадських місцях розмовляти на українській мові - а хто не вміє , нехай розмовляє УКРАЇНСЬНОЮ МОВОЮ ;в п. 5 - Лучанин це людина яка підтримує всі починання в сучасному мистецтві -залишити:Лучанин це людина яка підтримує всі починання. Як казав Смірнов в "Операції И" - Теперь на вопросы надо смотреть ширше... Звісно , справжній лучанин має підтримувати ВСІ починання в сучасному мистецтві - і "Пающіє труси" , і всіляких .ідоров ...той...Бориску Апрєля ...тіпа... Далі. Пункт 8. Пристосовуючись до стилістики Автора , доповнюю :" ...а в дні народних гуляній кожен дорослий лучанин мусить тримати в руці том Т.Г. Шевченка ; особа , що їй не виповнилося 18 - книжку "Лис Микита" І.Франка." 7.Не розпиває алкогольні напої на вулицях і парках - замінити останні слова на...в парках і вулицях. Після п.9 - 10. Кожен лучанин повинен боротися за підвищення середньоміського рівня гемоглобіну. 11.Кожен лучанин повинен слухати "Наше Радіо" - тоиу , що воно НАШЕ - за визначенням. 12. Кожен лучанин повинен вміти і , в разі потреби, надавати негайну медично - психіатричну допомогу авторам модних конституцій.
Ястребок Показати IP 29 Червня 2010 17:26
волиняка, ти хочеш, щоб такі як я не розмножувалися чи не підчеплювали сифіліс? :))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus