USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92
Олександр Мартинюк: Сповідь святому Миколаю

Кажуть, перед тим, ніж щось просити у Небесних Сил, треба щиро покаятись, визнати свої гріхи і попросити вибачення у Господа, в людей, у своєї безсмертної сутності – душі, чи то – сумління, як кому до вподоби. Але є різні гріхи, є гріхи, про які розповідають лише Богу і святим отцям, а є гріхи, що стосуються наших суспільних вчинків, нашої публічної поведінки, наших компромісів із принципами і сумлінням...
Нещодавно перед прямим ефіром на ТРК «Аверс» заступник міського голови Владислав Стемковський дорікнув директору компанії Олегу Величку, що «Аверс», мовляв, критичними сюжетами про міську владу не їх, владців, дискредитує і принижує, а робить те саме з містом і громадою. Це твердження наштовхнуло мене на думку: то ж, певно, і я так само, критикуючи міського голову та його підлеглих, лучан ображаю, місто своє зневажаю.
Каюся, Чудотворцю! То від лукавого все, від егоїстичного бажання мати свою думку, самовдоволеної гордості з того, що бачу голого короля там, де для більшості – сонцесяйна постать у розкішній мантії. Каюся у некомпетентності своїй дрімучій, бо ж не розумію, як можна захапати «шляхом викупу» приміщення в центрі міста «для своїх», а потім доводити, що аукціони – то єдиний і визначальний метод відчуження майна громади.
Не здатен своїми кволими некомпетентними мізками осягнути, як, за дивним збігом обставин, одна й та сама фірма може два роки вигравати абсолютну більшість тендерів на певний вид робіт, як можна бездумно витрачати кошти громади лише на те, щоб розповісти, як ти захищаєш її інтереси, як можна знаходити довкола стільки «злочинців», самому трактуючи закон в залежності від настрою і погоди за вікном...
А ще прошу, Святий Миколаю, рівноваги і витримки для колег своїх, щоб жодні «безпідставні звинувачення» і «зневажливі висловлювання» не стримали їх від ухвалення єдиноправильних і принципових рішень. Перелік таких рішень запропоную громадськості дещо пізніше.
P.S.  Щиро (без краплі іронії) вітаю з Днем Святого Миколая всіх читачів та колектив «Волинських новин», особисто Богдана Павловича, (бо ж йому обов’язково це надрукують), Владислава Володимировича і Миколу Ігоровича (теж отримають копії). Завчасно вітаю всіх анонімних коментаторів, що, як завше, талановито позбиткуються з мого немічного інтелекту. У свою чергу, зобов’язуюсь передати Ваші вітання Олександру Кропиві, Володимиру Бондарю, Василю Столяру та всім іншим, кого неодмінно згадають коментатори.
Від душі бажаю Вам мудрості – чинити добрі справи і мужності – визнавати не дуже добрі і часом їх виправляти.
Хай береже Вас Святий Миколай!         
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Якось вже так складається в нашій суспільній думці, що ми сприймаємо свою владу не як найнятих за наші спільні кошти…
  Сумно і прикро було спостерігати вчора на сесії міської ради, як міський голова Богдан Шиба та представники його команди…
  Уеф, ти коли-небудь бачив, щоб такий маленький пацак був таким меркантильним кю!? З фільму „Кін-дза-дза”   Вища людина щира…
Коментарів: 15
Славко Показати IP 19 Грудня 2008 20:02
Щодо тендерів та аукціонів (чи то тіньових, чи то "сірих") пан Олександр абсолютно правий. Як і щодо вміння "трактувати" закони в ту сторону, в яку вигідно на даний момент. Щодо вміння пошуку ворогів, то це за сильно сказано. Сумніваюсь, що Столяр, Бондар чи Кропива, судді. яких теж образів Богдан Павлович, вбачають в ньому ворога. За багато честі!
Союзник Показати IP 20 Грудня 2008 09:20
Олександре Івановичу! Ваша іронія - неперевершена. Ви ще раз підтвердили, що є справжнім інтелектуалом щоб і хто не говорив. Хай Вам щастить і таланить.
Поціновувачка таланту Показати IP 22 Грудня 2008 15:57
Олександре Івановичу!Ви просто молодець!!!! Таких як Ви, мало... Всі боягузи і с...олизи. А ви не боїтеся і не соромитеся висловлювати все, що думаєте!Всю міськраду потрібно в "хвіст і в гриву...". Успіхів ВАМ!!!!!!!!!
Представник фан-клубу Олександра Мартинюка Показати IP 22 Грудня 2008 18:53
Олександре Івановичу! З трепетним хвилюванням повідомляємо Вас про створення Луцького фан-клубу О.І. Мартинюка. Ми всі будемо вчитися у вас порядності, принциповості, непідкупності. Чи можна отримати Ваш автограф?
Чорна кава Показати IP 23 Грудня 2008 01:33
Стиль хороший, іронічний. Але якщо Ви володієте якимись знаннями про якісь незаконні дії будь-кого, то може варто не іронізувати а йти до прокуратури? Чи насправді крім іронії нічого нема?
Анонім Показати IP 24 Грудня 2008 09:23
http://perec.in.ua/ - Сашко, то не твій сайт шойно відкрився?
Анонім Показати IP 24 Грудня 2008 16:02
Для Чорної кави. А ще хтось ходить до прокуратури окрім Мартинюка з прагненням привести рішення у законне русло?
Анонім Показати IP 24 Грудня 2008 17:08
Почніть з себе!!!
Анонім Показати IP 26 Грудня 2008 00:45
Мудак ти Мартин, хоч і чесний!
Анонім Показати IP 26 Грудня 2008 11:05
Та скільки вже можна за того Миколая? Писати немає про що, чи ні
Анонім Показати IP 27 Грудня 2008 00:22
Агов! Блогери! Звільніть нас від цього обличчя на першій сторінці!
Справедливый Показати IP 6 Січня 2009 00:07
"Аверс" співає під потрібну дудку :) Повірте це ЗМІ не таке й вже незалежне як вам здасться, ні звичайно журналісти пишуть "сьогодні відбувся вечір присвячений українським поетам", ось тут можна писати що завгодно, а ось якщо журналіст захоче щось таке цікавеньке написати про якогось чиновника, він зобов’язаний отримати дозвіл у Величка, така процедура? Й Величко як директор 300 раз подумає чи стоїть це публікувати або "кидати" в ефір, а то можуть й прикрити його канал разом з кабельним телебаченням. Й задумайтесь, чому у нас в місті досі нема конкурентів??? Навіть Укртелеком має конкурентів в деяких районах міста, він не може ні ліній надати для телефону ні Інтернету. Й куди тільки дивиться антимонопольний комітет стільки років???
Rufinito Показати IP 2 Квітня 2015 00:34
That's an astute answer to a tricky qutoeisn
Mike Показати IP 3 Квітня 2015 07:45
Taking the ovrvwiee, this post hits the spot
Caraggio Показати IP 5 Квітня 2015 15:38
Deep thought! Thanks for contnibutirg.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus