USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10
Олександр Пирожик: Волинські «ліві» замаскували свою піар-акцію під «громадські слухання»

8 вересня 2009 року Волинська обласна громадська організація «Захист дітей війни» зініціювала і провела акцію, анонсовану як «громадські слухання на тему «Аспекти національно-визвольних змагань на Волині в сорокових роках минулого століття».
 
На превеликий жаль, організатори перетворили це зібрання з наукового у політичне. Організатори чітко позиціонували себе як місцеві лідери політичних структур – Комуністичної партії України та партії «Справедливість». Декілька членів самозваної президії, яку, до речі, ніхто з присутніх не обирав, також відрекомендувалися колишніми депутатами Верховної Ради України.
 
Також не були належним чином дотримані принципи демократії, гласності та плюралізму. Слово надали не всім бажаючим, позбавивши можливості висловитися своїм опонентам. Серед тих, кому відмовили в можливості висловити свою думку, знані і шановані в місті науковці і громадські діячі – завідувач кафедри соціальної психології Волинського національного університету імені Лесі Українки професор Олексій Колісник, голова Волинської обласної організації Всеукраїнського об’єднання ветеранів Валентину Добрянський, голова міської організації ветеранів України Валерій Севрюков та ін..
 
Справжня мета заходу стала зрозуміла, коли його організатори завели мову про те, що вони, нібито, ініціюють проведення загальноміського референдуму щодо доцільності встановлення в Луцьку пам’ятника Степанові Бандері. Власне, ця думка й була висловлена в «документі», який організатори цього нечисленного зібрання голосно оголосили як «заключна резолюція зібрання».
 
Тим часом зібрання пройшло з порушенням обов’язкової і передбаченої Законом  України «Про громадські слухання» процедури проведення такого роду заходів. Організатори не провели реєстрації учасників, не роздали присутнім тексту проекту резолюції, не відбулося його обговорення та коригування. Очевидно ще й тому, що в т. зв. «резолюції» містяться відверто неправдиві та образливі слова та вислови на адресу учасників національно-визвольних змагань. Не дивно, що оприлюднення «резолюції» присутні в залі зустріли вигуками «Ганьба!».
 
Організатори оголосили, ніби «резолюція» схвалена, хоча голосування і підрахунку голосів, які б це підтверджували, просто не було.
Подібні речі можна розцінювати як спроби шляхом підтасовок та інсинуацій нав’язати громаді думку, яка викривляє історичну правду.
 
Всі перераховані факти також дають підстави стверджувати, що 8 вересня 2009 року в міському Будинку «Просвіта» відбувся спільний передвиборчий захід місцевих організацій КПУ і «Справедливості», який організатори для кращого сприйняття абсолютно безпідставно назвали «громадськими слуханнями».
 
Відповідно, і сприймати подібні політичні акції слід не більше, як проголошення суб’єктивної думки купки політиків, які напередодні низки виборів роблять спроби відновити свій попередній статус у владі.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Роками роздумував над тим, чому вовк, потрапляючи в капкан і не в змозі з нього вирватися, відгризає собі лапу… Що…
«Оксамитовий» пляжний сезон на південному березі Криму знову стане для любителів джазу «морем» подвійного відпочинку. В «Країні коньяків» Коктебелі 12-15…
Режим Януковича-Азарова-Тігіпка нахабніє дедалі більше. Їм уже мало того, що в нас, українців, забирають свободу і національних героїв, викривляють історичну…
Коментарів: 2
Знаючий Показати IP 10 Вересня 2009 10:21
Справді, тільки на наступний з новин дізнався, що в Луцьку буцім відбулися громадські слухання. Сам пішов би і дав чосу тим комуністам та їх прихвостням. Крім своїх бабульок-дідульок, певно, нікого не запрошували. Якщо раніше партії створювали псевдогромадські організації для замилювання очей виборцям ніби то великою громадською підтримкою, то зараз бачу стає модно косити під громадські слухання. Тож хай ще вуличні та будинкові слухання проведуть по цьому питанню :) Тоді вже точно добре получать, що не знатимуть куди діватись. Ей, новинарі, чого світите на першій сторінці фейс Козюри? Новіше обговорення там ставте, а то все аби за гроші показувати
Студент Показати IP 10 Вересня 2009 14:43
А чого так по-чиновницьки написано. У Пирожика що, забракло часу написати нормальною журналістською мовою, як він уміє? Бо скидається на офіційний лист-відмову бюрократа у прийняття цієї резолюції до відома

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus