USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 40.05 40.30
  • PLN 9.95 10.20
Ольга Максим’як: Чекаю Осені
У вікно зазирнув сонячний зайчик. «Доброго ранку», – сказав він і умить щез. Крізь кватирку наперекір ще яскравому промінню сонця і літа по календарю вже прокрадалася прохолодна Осінь.
Про свою присутність з кожним днем Вона нагадувала все упертіше й упертіше. Особливо вечорами. Осінь нашіптувала про те, що вже зовсім скоро Вона стане володаркою Дня і забере у нього години, колись відведені для сяйва літнього сонечка.
Блакитне небо вже залічені тижні перетвориться на сіре полотно, а хмаринки все частіше плакатимуть, рясно вкриваючи землю холодними краплинками дощу…
…Минулого року у спекотне літо такі ж самі сірі та крижані краплинки у моєму житті умудрилися перевернути усе з ніг на голову. Напевне з тих пір я перестала любити літо. І за цілий рік так і не змогла полюбити його знову. Найяскравіше сонце так і не змогло розтопити цю льодинку моєї байдужості до Літа.
Я чекаю Осені. Уже давно скучила за різнокольоровим танком барвистих листочків, з якими бавиться пустотливий Вітер, за шелестом багряно-помаранчевого килиму під ногами, за туманом, яким ранками бережно огортатиме землю, немовби захищаючи її від чогось.
Усередині осені по-особливому гарно у Києво-Печерській Лаврі… Тутешня алея троянд у сірих днях видається, неначе справжнім дивом. Позаминулого року, в останній день жовтня, садівник подарував мені тут білу троянду. Маленька тендітна квіточка зігріла мою душу. Вона, маленький шедевр природи, вистояла у боротьбі з першими морозами. Вона вистояла. Вистояла перед примхами природи, перед вологістю, сирістю, сонцем, дощами та льодяними ранками… Інколи ловлю себе на думці, що нам, людям, так часто не вистачає такої ж мужності, душевної сили та й зрештою просто чиєїсь турботи, яка була у цієї маленької трояндочки… І один вчинок когось може зруйнувати усе, що було таким цінним для іншої людини. Як садівник, який, зрізаючи трояндочку, з одного боку рятував її від холодів, а з – іншого просто забирав у неї можливість насолоджуватися Осінню…
Я чекаю Осені…
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
«Якщо собака вкусила людину – це не новина. Новина – це тоді, коли людина вкусила собаку». В українських ЗМІ –…
ЗМІ і влада. Чи можуть вони існувати одне без одного? Чи завжди, одні та інші «граються» у правду? Чому між…
Вони з’являються випадково. Випадково та несподівано. Тоді, коли цього найменше цього чекаєш. Уриваються, як вітер у твоє життя. Перевертають усе…
Коментарів: 6
Читач Показати IP 29 Серпня 2011 19:05
Чи мають відношення до "ВН" абстрактні футуристичні ідилії цієї дівчинки?
ЧуйНа Показати IP 29 Серпня 2011 19:25
"Пустотливий Вітер..." Пардон за асоціації з політиком))
Олена Показати IP 30 Серпня 2011 13:12
Чудово написано!!
Гість Показати IP 30 Серпня 2011 16:56
Дійсно агрно написано. Я теж люблю осінь і з нетерпінням чекаю приходу цієї чудової пори року.
ПРОХОЖИЙ Показати IP 30 Серпня 2011 20:16
Ліна Костенко Осінній день, осінній день, осінній! О синій день, о синій день, о синій! Осанна осені, о сум! Осанна. Невже це осінь, осінь, о! – та сама. Останні айстри горілиць зайшлися болем. Ген килим, витканий із птиць, летить над полем. Багдадський злодій літо вкрав, багдадський злодій. І плаче коник серед трав – нема мелодій... Осінній день, осінній день, осінній! О синій день, о синій день, о синій! Осанна осені, о сум! Осанна. Невже це осінь, осінь, о! – та сама. Невже це осінь, осінь, о! – та сама... На эти стихи есть великолепный романс Ольги Богомолец - можно скачать на торрентах . Диск 2006 года (переиздание) "Осінній День"
таня Показати IP 13 Листопада 2011 12:15
Красивий твір

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus