USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10
Ольга Максим’як: Вчитель – таксист

Цей ранок розпочався для мене традиційною чашкою запашної духмяної кави. Напередодні вночі я, повернувшись із Києва, залишилася ночувати у родини.
 
Наступного дня, оглянувши свою величезну сумку, подумала, що краще скористатися послугами таксі. Поїздка по коду була для мене ювілейною. Та щойно за мною зачинилися двері під’їзду, водій, оцінивши розміри багажу, випалив: «Під час ювілейної поїздки валізи ми не перевозимо». На що у відповідь почув: «Ну, по-перше, про це ніхто не повідомляв заздалегідь, а по-друге, за сумку, я заплачу». «Та дасте мені на каву, та й годі», – вже зніяковіло мовив таксист. Сівши у авто, дістала з гаманця десятку. Тепер, схоже, незручно, стало водієві. Він відразу зауважив, що каву в Луцьку можна випити за два гривні. «З нашими європейськими цінами, так вартує кава з автомату», – подумала про себе.
 
Їхати у машині було нудно. Можливо, саме тому в салоні зав’язалася розмова. Чоловік розповів, що раніше працював учителем. А таксувати змусило життя. У період заборгованості зарплати він не бачив іншого виходу. Тож на своїй дев’ятці почав заробляти гроші. Удень він отримує чистими від 50 гривень. За кожен виклик, на який його спрямовує диспетчер, в офіс він відвозить гривню.  У школу повертатися чоловік не хоче. Хоча й свою теперішню роботу вважає далеко не легкою. Адже прокидається рано-уранці, перед обідом дозволяє собі відпочити. А от гаряченький період розпочинається вже за північ. За роки таксування кого тільки не доводилося підвозити: починаючи від нашої луцької еліти і закінчуючи  «братанами», які тільки вчора повернулися з зони.
 
…Вже біля мого під’їзду, таксист запропонував допомогти донести сумку. Я відмовилася.  Та він на це не зважив.
А вдома, за ще однією чашкою кави, розмірковувала: чому в нашій країні інтелектуальні кадри нині не у моді? І чому ці найкращі спеціалісти змушені таксувати, потай перевозити цигарки та спирт у Польщу, солярку –  у Білорусію? Як не прикро, але цей список, вочевидь, можна продовжувати ще на енну кількість позицій. На таку ж енну, як і нулі сум, що зберігаються на рахунку українських олігархів.ЙІ інтелект чи вищи освіта тут часто зовсім ні до чого.  Безперечно, праця – найвищий чинник антропогенезу. Але для кого?
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
«Якщо собака вкусила людину – це не новина. Новина – це тоді, коли людина вкусила собаку». В українських ЗМІ –…
Вони з’являються випадково. Випадково та несподівано. Тоді, коли цього найменше цього чекаєш. Уриваються, як вітер у твоє життя. Перевертають усе…
(Азбука виживання)   І чому всі прагнуть жити у столиці? Хоча й Києві вже мешкаю майже рік – однозначної відповіді…
Коментарів: 4
Анонім Показати IP 6 Серпня 2008 18:09
і як тільки журналіст може так висловлюватися: починаючи від нашої луцької еліти і закінчуючи «братанами», які тільки вчора повернулися з зони???? а ще проект по співпраці ЗМІ і карно-виховних закладах реалізовувала... де повага? етика?..
Анонім Показати IP 7 Серпня 2008 22:21
А повага до братанів чи еліти?
Справедливый Показати IP 5 Січня 2009 23:59
Повірте, таксують не завжди найркащі кадри, й не путайте й не плачте за тими, які ось так плачучи таксують. Нормальний вчитель молодий звичайно, він пише праці, вчить дітей, й отримує від цього моральне задоволення, а потім вже все інше. А багато зараз тих, хто просто "протирає штани" за вчителюванням, й плаче що у нього низька заробітна плата, гнати в шию треба деяких таких вчителів потрібно. Еліта??? Еліта на то й вона еліта щоб на таксі не їздити, на то вони й "браткі" щоб на таксі не їздити. Може той таксист спутав простих «гопніків», чи «домушників», які тільки що хату почистили, чи «дрібно мілких» банківських працівників деяких, які тільки й вміють сміятися над бабульками які не розуміють різниці між кредитною карткою й дебетною, зате ходять у костюмі який вже три роки не знімають. То може це для нього еліта? Й чому такий розумний вчитель не пішов наприклад у банк? Чи в іншу установу? Значить може він такий вчитель раз тільки хватило розуму напевно взяти в кредит авто й таксувати, й "дерти" з людей три шкури за проїзд? Не думайте однобоко!
pzmqmrcitn Показати IP 2 Лютого 2012 05:13
Непосредственно к северу от Коулун, Шатин свежий житель расположен уединенно из лихо растущих городских районах Гонконга в новых территориях. септик В начале 1970-х место был сельских поселков и домом ради почти 30 000 смертный; Ныне существует более чем 650 000 жителей и растущего населения привела к увеличению спроса на инфраструктуру водоснабжения и сточных вод. Шатин работ была разработана для красоваться развернута в три этапа. Стадии я впервые введена в 1982 году в грядущий остановка II в 1986 году; в обоих случаях оригинальные сухая погода расход был 205 000 м ? в день. В 1991 году обычай обновления реформа питательных удаления, расширение первоначального периода содержания под стражей 8 часовой аэрации танк вторично три часа, однако это было уменьшить гений Фонда в 150 000 м ? в день. Последующие стадии II расширение включали строительство новых начальных и отстойники, дополнительные окончательные отстойники, дитя классификаторов, газированные дитя канала, шлама и дренажных насосных станций вместе с связанных вспомогательных элементов. Работа в ходе этапа III участие реабилитации и дальнейшее расширение завода для удовлетворения сточных вод стандартам, установленным правительством Гонконга. Это включает весь шеренга широкомасштабных улучшений, включая системы удаления карлик, химических дозировочных, сбор сточных вод и увольнение, системы аэрации, сгущения шлама, системы пищеварение и обезвоживания осадка, наряду с SCADA и мониторинг процесса. III остановка был завершен в сентябре 2004 года, приняв 41 месяц чтобы завершения. Нынешний намерение из этого следует, предназначенных ради расширения мощностей далее и улучшения качества воды в Каи Так ручей – городских ливневыми дренажного канала в Юго Восточной Коулун, вверх сообразно течению через старого аэропорта Каи так.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus