USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10
Петро Верзун: Думки з приводу річниці і не тільки…

            Справжня історична подія розуміється з часом. Я ніколи не був фанатичним прихильником Помаранчевої революції (взагалі проти будь-якого фанатизму і фундаменталізму), але зараз із заздрістю згадую той запал, ту пасіонарність, яка пронизувала все навколо. На мою думку, чотири роки назад відродився Той, не рабський Дух, який посіяв ще Богдан Хмельницький.
 
            …Духу вистачило не надовго. Першими його втратили вожді, а зараз втрачають інші. І вина цьому зовсім не в економічній кризі, а в недолугості української сучасної еліти. За ким іти, чиї ідеї підтримувати, хто братиме на себе відповідальність? Ті, які хвацько б’ють один одному пики, аби їх згадали при формуванні нових списків; чи ті, які завзято спекулюють на ринку валют; чи може ті, які своїм популізмом довели хвору економіку до смерті.
 
            Потрібна нова Революція. Революція Духу. Сучасна політично-економічна еліта України збанкрутувала. Шукаймо нових (хоча завжди є вихід, який 1000 років назад застосували наші предки. Хто ж знає, де живуть сучасні варяги?)!
 
            P.S. Сьогодні св. Михайла. Його образ був гербом Великого Князівства Руського, яке хотів створити Іван Виговський. Не дозволила старшина. Але асоціятивно цей образ завжди для мене пов\'язаний з відродженням України. І може хтось із сучасних клоунів відіграє роль знаряддя історії, такого собі Чаплинського.   
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Так довго не робив записів в блозі, що якось уже ніяково щось писати. А може лячно? Знову залізуть аноніми і…
Якось не по-олімпійські обмінялись ударами два депутати обласної ради 08.08.2008 р. Можливо, не знали, який це важливий для всього людства…
Якісь не літні новини останнім часом. Таке враження, що люди забулися про відпустки, море, Крим, Турецький берег… А можливо навпаки,…
Коментарів: 10
Олексій ДУДИЧ Показати IP 21 Листопада 2008 11:23
і в мене є думка: наша біда в тому, що як тільки збирається кілька активних українців, серед них вимальвується ще активніший вождь, який всіх довго водить за собою, після чого активні стають пасивними... Пам'ятаю, після Пом_Революції на ГПЗ міська влада вирішила змінити рух маршруток 9А, 9, 10, 11, 28. Народ дружно вийшов із прапорами, щойнопривезеними із революції і... маршрути повернули в попередній вигляд. Нормально, коли люди збираються і відстоюють свої права. Гірше, коли серед них з'являються політики і починають натовп використовувати в своїх цілях. Он, достатньо якомусь партосередку прийти з прапорами на Завокзальний ринок на поміч підприємцям, яких Токарський виганяє, і можна всю маліну попортити. Геть політиків, дайош господарників!
Петро Верзун Показати IP 21 Листопада 2008 11:55
Пане Олексію, приємно що є однодумці.
Анонім Показати IP 21 Листопада 2008 12:38
Є думка, є ідея, є віра в нову добру еліту, є мрії, є бажання, є фантазії. Петро, памятай, що це все добре, але дитинство минає, пора дорослішати, бо життя жорсткіше ніж тобі здається і дуже боляче буде потім розчаровуватись
Олександр Показати IP 21 Листопада 2008 18:09
Чотири роки тому ви, учасники "помаранчевої революції", вже пішли за НОВИМИ :)). Де гарантія, що не полізете, як свині (© класик "розстріляного Відродження" Валер'ян Підмогильний, повість "Невеличка драма"), в одну й ту саму калюжу? Звідки візьмуться справді нові? Я 14 років тому був справді новим, хотів щось робити для людей, а мене вижили з політичної і громадської діяльності покидьки, від яких нічим не відрізняються деякі автори блогів на "Волинських Новинах" (це не докір прекрасному веб-ресурсу, а - констатація того, що нових немає і НЕ БУДЕ)...
Олексій ДУДИЧ Показати IP 21 Листопада 2008 18:15
щоб не розчаровуватись потім, не треба зачаровуватись зараз... помаранчевої ревоюції це також стосується, бо лізли на барикади, рвали горло, по столиці у валянках гуляли - а зараз яка мова? - я там не був, або поїхав подивитись, я не вірив, всі козли, Ющу не вірив і т.д.На мою думку, Пом_Революція стала феноменом, бо в реальному житті позиція пересічного українця: моя хата скраю. От на таких контрастах і пропіарилась Україна на весь світ. А потім ми дружно згадали про хату скраю, про те, що життя жорстоке і т.д... а щодо дитинства, то в Святому письмі є слова: не будете, як діти, не ввійдете в Царство Господнє...
Олександр Показати IP 21 Листопада 2008 18:53
Олексію ДУДИЧУ, я перепрошую, але наскільки тут доречна ця цитата зі Святого Письма? Майдан із усім, що там відбувалося, надто нагадував ману від врага лукавого, щоб тепер можна було говорити про Царство Господнє в цьому контексті (на моє переконання)... "Помаранчева революція" дійсно була феноменом. Але це не те, що Ви маєте на увазі. Це людей феноменально обдурили, "розвели", "кинули"... продовжити синонімічний ряд чи годі? "...лізли на барикади, рвали горло, по столиці у валянках гуляли - а зараз яка мова? - я там не був, або поїхав подивитись, я не вірив, всі козли, Ющу не вірив і т.д." - це не про мене, бо я там дійсно НЕ БУВ. Якби я назвав своє прізвище, а Ви вирішили викрити мене в брехні й порились у фотоархівах, переглянули всі сотні тисяч (чи скільки там?) фотографій з Майдану - моєї пики там не знайшли б! "Хата скраю"... Валютні "кидали" всунули довірливому громадянину "куклу", повтікали, доки він відходив од шоку - а потім він згадав про хату скраю. Одиноку бабцю виманили з хати і витягли з шухляди пенсію - а потім вона згадала про хату скраю. Отак і з "помаранчевою революцією". Все-таки у злочині винні "кидали", а не їхні жертви. Почитайте Кримінальний кодекс - там нічого немає про вину потерпілих. Зрозуміла моя думка і позиція?
Анонім Показати IP 21 Листопада 2008 19:37
Під час Помаранчевої революції одна мудра людина нагадала вислів, який до того часу не був актуальний: революції роблять одні, а результатами користуються інші. Так і трапилось. Прописні істини, які більшість революціонерів ще повинні були пам"ятати з історії вивчення жовтневого перевороту 17 року, в той час позабувались. Що поробиш, стадний інстинкт. І я був на майдані....
Олександр - Аноніму Показати IP 22 Листопада 2008 10:36
Оце мудро сказано!
Олексій Олександру Показати IP 24 Листопада 2008 10:41
щодо дитинства :)), то я так за Верзуна заступався :)(Анонім 21 листопада, 12:38, "Петро, памятай, що це все добре, але дитинство минає").
Олексій ДУДИЧ Показати IP 24 Листопада 2008 11:19
щодо самої революції, як методу: мабуть, ми знову зачаровані, як і 4 роки тому, але цього разу ми зачаровані розчарованістю в попередній революції, як такій... Наступне розчарування в сьогоднішньому постпомаранчевому розчаруванні прийде до нас, наприклад, коли банки отримають можливісь забирати заставу без судового підтвердження - оскільки, торкнеться це багатьох, то народ збунтується - "останнє ж бо забирають" і підуть люди на барикади. Будуть і опоненти: скажуть: "та то масовий психоз!". Хоча він в "психоз" може перетворитись, якщо страйк/протест/гром.війна/революція/чи ще там чого, очолить політик :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus