USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 40.05 40.30
  • PLN 9.95 10.20
Протоієрей Віталій Собко: Хоч китайці навчать нас побожності...

З журналу «Український тиждень» дізнався цікаві подробиці, як у Китаї готувалися до Олімпіади. Здивувало, що спеціально для гостей спортивного свята надрукували 40 000 томів Біблії, поклавши їх у кожному готельному номері. До Святого Письма обов’язково було додано... кілька презервативів. Це при тому, що на час Ігор із Пекіна вивезли всіх повій.
Чому безкоштовно роздали презервативи – зрозуміло. Зрозуміло й щодо повій. А от навіщо дарувати Біблії? Цікаво було б почути думку господарів, бо ця деталь особисто мене дещо засмутила. Може, китайці вирішили присоромити розпусних іноземців-християн, нагадати про забуте «Не чини перелюбу»... Мовляв, роздаймо їхнє Святе Писання й побачимо, чи воно ще діє на них. Може, на когось і подіяло.
В Україні ж і, зокрема, на Волині останнім часом поголоснішали переконання, що нам необхідно легалізувати проституцію. Тобто, багато хто вже вважає, що наше суспільство готове до узаконеного «чини перелюб». А чого ж, убивство (аборти) – легалізоване. Хіба ще «кради», мабуть, не будемо узаконювати, хоча, як і проституція, ця антизаповідь і так, очевидно, в пошані...
Коли людина повстає проти Закону Божого, то цим повстає і проти власної природи. А бунт проти себе – це самогубство...
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Добре було б, якби священнослужителі УПЦ МП прочитали коментар керівника Синодального відділу РПЦ з взаємодії зі збройними силами і правоохоронними органами протоієрея…
Приїзд Московського Патріарха Кирила в Україну, як і прогнозували, став візитом розчарування. Але в результаті – Київський Патріархат став лише…
Пропозиція відкрити блог на новому волинському веб-ресурсі застала мене дещо зненацька. Раніше вирішив, що не витрачатиму часу на таке. Але…
Коментарів: 11
Михайло Показати IP 1 Вересня 2008 11:35
Пане отче, це нормальна практика у закордонних готелях, коли в кожному номері лежить Біблія. Не знаю з чим це пов'язано, але я зустрічав це майже в усіх європейських готелях. А от стосовно презервативів, то це мабуть китайське ноу-хау.
Християнин Показати IP 1 Вересня 2008 18:33
"Чому безкоштовно роздали презервативи – зрозуміло. Зрозуміло й щодо повій. А от навіщо дарувати Біблії?" - традиційна позиція пересічного ПРАВОславного душпастиря. До речі, чимало наших "отців" самі ніколи не читали Біблії. А деякі з них доходять до таких маразмів, що у церкві своїм прихожанам оголошують, що читати Біблію - це великий гріх. Ще інші "батюшки" називають Біблію "штундівською" книжкою, яку православній людині читати негоже. Для православних можна читати лише праці "святих" старців, требники, акафісти і т.п. Парадокс! P.S.: автора блогу ця інформація не стосується )))
Прот. Віталій Собко Показати IP 2 Вересня 2008 10:11
Християнине, Ви мою цитату вирвали з контексту й неправильно протрактували. Щодо іншого, то, на жаль, трапляється, що православні священнослужителі дійсно недостатньо освічені і їхня духовність бажає чекати кращого. Але, чесно кажучи, вперше чую, що священики проповідують про гріховність читання "штундівської" Біблії, адже на кожній Літургії читається уривок зі Святого Письма. Якщо ж Ви справді стикнулися з таким як описали явищем, – прошу повідомити мені, хто цей "добрий пастир" і я одразу звернуся з цим питанням до нашого єпископа.
Анонім Показати IP 3 Вересня 2008 13:51
Ви напевно будете сміятись але що означає - Протоієрей? просто цікаво колись спілкувалась з різними Батюшками і вищими і Єпископами ну иако більш менш знаю а хто такий Протоієрей то чесно перший раз таке чую
Сава Вітер Показати IP 3 Вересня 2008 15:17
Анонімко, людина про все в цьому світі колись дізнається вперше. Протоієрей, дослівно з грецької – перший священик. Тобто, це страший священик. Зараз таке звання є звичайною церковною нагородою.
Анонім Показати IP 4 Вересня 2008 15:26
Сава Вітер Дуже дякую :)
Георгій Показати IP 18 Вересня 2008 01:22
Якщо нас вчать китайці то навіщо Ви служителі божі? щоб осуджувати дійі китаю та що лежить в йіхніх готелях:загляньте в свойі очі та задумайтесь про спасіння душ ваших прихожан !!!Да Спасе Вас Господь,
Роман Показати IP 25 Вересня 2008 20:21
"Коли людина повстає проти Закону Божого, то цим повстає і проти власної природи." Гадаю, все навпаки. Це "божі" заповіді повстають проти природи людини.
Zezo Показати IP 1 Квітня 2015 20:27
This does look promnsiig. I'll keep coming back for more.
Arlind Показати IP 3 Квітня 2015 07:41
Smart thikning - a clever way of looking at it.
Baruna Показати IP 5 Квітня 2015 15:36
Dude, right on there brhteor.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus