USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10
Протоієрей Віталій Собко: Місія Церкви – глибока й багатогранна

Пропозиція відкрити блог на новому волинському веб-ресурсі застала мене дещо зненацька. Раніше вирішив, що не витрачатиму часу на таке. Але відповідаючи собі на запитання, чи є мені що казати громаді й чи потрібно це робити, – «у муках» народилася відповіть: треба зважитись.
Нині представники ЗМІ нерідко звертаються до священиків із проханням розповісти про свята, пости, церковні таїнства тощо. Але, мабуть, і медійники, і пересічні віряни не завжди усвідомлюють, що місія Церкви значно глибша й багатогранніша, ніж може здаватися на перший погляд.
Отож, може нечасто, але писатиму про багато що: чим живе зараз Христова спільнота; глобальні й дрібні проблеми суспільства з погляду Православ’я; що, зокрема, робить Київський Патріархат для підвищення духовності нашого краю, які кроки, на мою думку, нам варто робити, а від яких треба утриматись, і таке інше.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Час від часу ЗМІ поширюють новини, де священики є негативними фігурантами. Кожного разу така інформація дуже засмучує, бо мені, як…
Під таким заголовком в «Експресі» опубліковано статтю про собачі бої, які днями проводилися здебільшого по Західній Україні. Повідомляється, що господарі…
З журналу «Український тиждень» дізнався цікаві подробиці, як у Китаї готувалися до Олімпіади. Здивувало, що спеціально для гостей спортивного свята…
Коментарів: 3
Борець з несправедливістю Показати IP 6 Серпня 2008 13:00
А чому є блог лише УПЦ КП? А де ж інші конфесії? Де протестанти? Де католики? Де? Редактори сайту, будь-ласка, долучайте представників інших конфесій, щоб усі мали однаковий доступ до інформації. Дякую!
Ольга Булковська Показати IP 11 Серпня 2008 10:55
Пропозиція мати блоги надійшла представникам багатьох конфесій ще у липні. Наразі відгукнувся на неї лише протоієрей Віталій Собко. "ВН" відкриті для усіх охочих незалежно від віросповідання.
ієромонах КОНСТАНТИН Показати IP 11 Серпня 2008 23:21
Слава Ісусу Христу! Як завжди щиро вражений Вашою, отче Віталіє, активністю!!!!! А "Волинські новини" можна лише привітати, що вони відтепер матимуть фахового церковного рупора!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus