USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10
Протоієрей Віталій Собко: «Я сказав фас...»

Під таким заголовком в «Експресі» опубліковано статтю про собачі бої, які днями проводилися здебільшого по Західній Україні. Повідомляється, що господарі бійцівських собак заробляють шалені гроші на вбивстві тварин. У публікації згадуються Київ, Івано-Франківськ, Тернопіль. Там у засекречених особняках багатіїв відбуваються ці злочини. Невже таке проводять і на Волині?
Добре, що журналіст підняв гостру тему. Але чому в мене виникає якесь незадоволення його роботою? Вражає насамперед те, що автор, Василь Запарканюк, оповідаючи про жахливу подію, свідком якої він став, жодного разу не вживає слова «злочин». Так, він згадує, що собачі бої в Україні заборонені, напевно співчуває псам-гладіаторам, але запитання – з яким наміром журналіст пробрався на бій?
Він прагне описати цей прибутковий бізнес, розповісти про бездушність злочинців чи журналістським розслідуванням посприяти арештові безбожників? Якщо останнє, то де прізвища й адреси? Їх нема. Тоді навіщо все це? Навіщо ми читаємо цю страшну оповідь? Навіщо дізнаємося про одкровення кількох так званих бізнесменів, імена яких, мабуть, змінені. Це що, прихована реклама?
На жаль, моя реакція – емоції, тимчасова відірваність від українських реалій. У  нашій країні публікації пишуть здебільшого ще лише для того, аби читачі похитали головами. Не для того, щоб викрити злочинців, скеровуючи на них правоохоронців.
Тому залишається лише зафіксувати фінальні слова статті про ще одну гидку хворобу на тілі нашого суспільства: «У зубах «азіата» стікає кров’ю суперник... Хтось на собачій сутичці добре заробив, інші ставку програли. В очах у них лише сум за втраченими грошима. І жодного жалю за померлим собакою...»
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
3 березня обласна рада розглядала мою депутатську ініціативу проект звернення облради до Президента України щодо ліквідації Державного комітету України у…
Пропозиція відкрити блог на новому волинському веб-ресурсі застала мене дещо зненацька. Раніше вирішив, що не витрачатиму часу на таке. Але…
Час від часу ЗМІ поширюють новини, де священики є негативними фігурантами. Кожного разу така інформація дуже засмучує, бо мені, як…
Коментарів: 4
Місько Показати IP 9 Серпня 2008 13:57
Ви ж самі пишете: публікації - лише для того, щоб похитали головами. Ми й хитаємо, незалежно від того, вказані імена чи ні, вжито слово "злочин" чи замінено чимось м’якшим. Емоційної реакції журналіст досяг, байдужим Ви не лишилися - це вже багато. А про правоохоронців: невже в Україні бували випадки, коли публікація ставала приводом для розслідування, а винуватців таки карали?
Анонім Показати IP 12 Серпня 2008 13:35
Що це - пожаліли собачку не спорю я тож дуже люблю тварин. Але ви подивіться зо за вбивство людини нічого не роблять а Ви хочете щоб звернули увагу на собаку.
Сава Вітер Показати IP 15 Серпня 2008 16:28
Міську, так що нам від тої емоційної реакції? Це ситуації не змінило? То навіщо витрачати чорнило?
Місько Показати IP 19 Серпня 2008 11:55
Вітре, чорнила автору окупилися за рахунок читачів, які саме в пошуках гострих емоцій і читають такі статті та купують відповідні видання. Мені особисто від тої емоційної реакції дійсно - нічого, вам, певно, теж, а журналіст дитині цукерку купив.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus