USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Віталій Буряк: «Георгіївською» стрічкою вшановують ветеранів… вермахту?!
Істерія прогинання Києва перед Кремлем набирає все більше обертів. Підлабузники сприймають все на «ура», що виходить з «білокам’яної». Пам’ятники та портрети Сталіну, переписування історії, здача українських інтересів, підприємств, територій тощо. Навіть ветеранів та День Перемоги використовують сліпо і цілком свідомо для знеславлення останніх. Ніби хочуть завчасно загнати їх у сутінки історії, ніби їх ніколи й не було.

Пропаганда по знищенню пам’яті просто зашкалює. Особливо яскраво проходить операція «Георгіївська стрічка». На Волинь завезено близько 300 тисяч таких стрічок, які нібито мають символізувати підтримку ветеранів війни. А насправді? Насправді кольори цієї стрічки не мають жодного відношення до радянських ордену Слави чи Гвардійського знаку. А в Червоній армії елітними були саме гвардійці, а не якісь нікому невідомі «георгіївці».

Та й взагалі: нагорода орденом чи медаллю, крім ювілейних, - це відзначення подвигу конкретної людини чи військового формування. Носити нагороди та їх стрічки мають лише ті, хто на це заслужив: збивав ворожі літаки, підбивав ворожі танки, топив ворожі кораблі, вбивав ворогів. Цікаво, це за які «подвиги та кількість збитих» будуть причеплені ці стрічки до одягу, до машин, до дерев, до прапорів тощо? А потім – викинуті просто на асфальт, як сміття. Так «георгіївці»?

Пам’ятник Сталіну в Запоріжжі при відкритті забрав чергові жертви – від сонячного удару пенсіонерка померла, а троє ветеранів потрапили до реанімації. Місцеві комуністи так і заявили: «Вона померла гідною смертю, перед Сталіним!». Вони навіть не потурбувались про «швидку» допомогу, яка обов’язкова на таких заходах. Хоча це й не дивно. Як казав Сталін: «Смерть однієї людини – це трагедія, а багатьох – статистика». Для комуністичного режиму «статистика» була і залишається понад усе.

Голодомори (1921-го, 1933-го, 1946-го років), репресії проти «ворогів народу», ГУЛАГи, Громадянська війна, локальні інтернаціональні та загарбницькі війни, Друга Світова війна. За все своє існування СРСР жодного року не провела без війни. Бо лише масові криваві жертви підтримували режим комуністичних нелюдів під червоним прапором. Таким же, як і у нацистів в Німеччині. Нічого дивного: близнюки за планами світового панування та за своїми діями по знищенню людства.

Цілком логічним у цьому контексті будуть і вітання не ветеранів Радянської армії, а… гітлерівців з Днем Перемоги. Хоча чому будуть? Вони вже в Росії є. В Челябінську, Пермі офіційно губернаторами та міськрадами найняті дизайнери на листівках та плакатах до Дня Перемоги малюють німецьких солдат та офіцерів вермахту. У центрі Москви, біля храму Всіх Святих, стоять два пам’ятники російським імперським офіцерам. Зокрема: воякам 15 Кавалерійського козачому корпусу СС та отаманам Шкуро, Краснову, фон Паннвіцу, Султан-Гірей Кличу, Доманову. Серед них і кавалерам гітлерівського Залізного Хреста.

Тим, кого за співпрацю з гітлерівцями, за організацію козачих частин вермахту та СС у січні 1947 року за вироком Військової колегії Верховного суду СРСР було повішено. В грудні 1997 року Військова колегія Верховного суду РФ залишила попередній вирок в силі і нікого не реабілітував. Більшість з них за Першу Світову мали Георгіївські хрести на стрічках. Саме на тих стрічках, які пропонують вдягти на вшанування. Так хто кого вшановує цими «георгіївськими» стрічками? Вояків вермахту?!
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
27 квітня на мітингу біля ВРУ Тимошенко закликала до об’єднання опозиції. І знову – під своїм монопольним та беззаперечним диктатом.…
У меня есть три композитора, которых я люблю: Микаэл Таривердиев, Энио Мориконэ, Бенни Андерссон. Последний создал группы «АББА», «Европа» и…
«Ой, - буряк. Пропала моя блузка!». Цей вислів з реклами мене неабияк розсмішив. Але більше здивувало запитання одного знайомого: «То…
Коментарів: 6
Всезнайко Показати IP 7 Травня 2010 17:25
Ти себе в дзеркалі бачив, козел?
вого КРОК Показати IP 7 Травня 2010 17:48
Молодець! Правдиво,стисло й по суті!! +100
Багатознаю Показати IP 8 Травня 2010 00:33
Казляра ти в якому столітті живеш, як би не ці люди тебе б тут з твоєю тупою писаниною не було б....
Кремінь Показати IP 8 Травня 2010 10:19
По пиці тебе треба бити за такі слова. Яка різниця в тому з якими кольорами стрічка в тебе на одязі, головне щоб ті люди які тебе звільнили розуміли і сприймали це як вшанування їхнього великого, особистого подвигу!!!
Хохма Показати IP 9 Травня 2010 09:36
Ветеранів потрібно поважати, але й істрію необхідно знати. ...сліпі повадирі сліпий народ ведуть. Автору: ДЯКУЮ.
Знаючий Показати IP 15 Травня 2010 18:09
Правдиво. Віталію, не знаю чи читали таку книжку про колаборантів http://www.ukrlife.org/main/tribuna/colaborants.rar Цікава штука, що показує всю величність російського колабораціонізму в роки війни.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus