USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87
Володимир Бондар: Вірус непрофесіоналізму та популізму. Пандемія в Україні !!!
23 Листопада 2009 14:08
0

Тільки так можна зреагувати на реакцію КМУ на останні події, пов’язані зі спалахом захворювання на грип в Україні :
-         чергова популістична спроба набрати бали виборців на біді. Тільки так можна охарактеризувати феєричні виступи по телебаченню, відвідування хворих в нарядах за десятки тисяч євро чи ШОУ-зустрічі літаків з медичною допомогою всім складом Кабінету Міністрів ...
-         знову гоніння неугодних Юлії Володимирівні керівників (тепер дійшли до Князевича вслід за Єхануровим, Вінським, Пинзеником ...)
-         черговий виток боргової петлі на шиї українців – нас та наших нащадків, надання гарантій КМУ під кредити на закупівлю медичної техніки та обладнання за кордоном на 15 млрд. грн.
Зупинюсь конкретніше на останньому. Постановою Кабміну вирішено надати державні гарантії під кредити на закупівлю медичної техніки та обладнання за кордоном на 15 млрд. грн. Передбачається купити нові машини швидкої допомоги, обладнання та інструменти. Отримання цих кредитів означає, що в найближчі п’ять років українські лікарні та поліклініки не закуповуватимуть нового обладнання, виникатимуть труднощі з фінансуванням – усі кошти підуть на погашення боргів. Але найгірше те, що це рішення «вбиває» черговий сегмент української економіки – вітчизняну медичну промисловість. Зникне нинішній та майбутній попит на вітчизняні медичні вироби, оскільки значні ресурси, а 15 млрд. грн. для України - значні кошти, буде використано для закупівлі закордонних виробників, а значить і для їх розвитку.
Парадокс в тому, що влада (і без кризи, а в умовах кризи особливо) повинна використовувати всі можливості для збереження та створення нових робочих місць в Україні. Інструменти : невідкладне спрощене відшкодування ПДВ виробникам-експортерам, кредитуванням за низькими ставками, спрощення дозвільних процедур, пільгове оподаткування для підприємств з великою часткою доданої вартості – виробничих підприємств. Додана вартість – різниця між вартістю закуплених сировини/напівфабрикатів та вихідного продукту. Створюється як результат діяльності працівників за допомогою засобів виробництва.
Те, що ми бачимо, з точністю до навпаки – жодного кроку в напрямку спрощення дозвільних процедур, відсутність відшкодування ПДВ та складна забюрократизована система адміністрування цього податку, відсутність податкових пільг для товаровиробників, відсутність кредитування за будь-якими ставками.
Вірус, який можна охарактеризувати як пандемія, торкнувся вже майже всіх галузей економіки – металургія, хімічна промисловість, машинобудування, сільське господарство, цукровиробники... медична промисловість.
Тож куди котимось з нинішньою владою український народе ?
 
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Події 5 серпня в Печерському суді Києва розділили Україну. Після арешту Юлії Тимошенко по один бік опинилася влада з її…
Історично склалося, що «постсовкова» еліта не асоціює себе з державою Україна. Політикум в кращому випадку бачить себе представником неіснуючого радянського…
Подивився позавчора чергове телезвернення Юлії Володимирівни Тимошенко і не міг втриматись від обурення. Це ж скільки має бути в людині…
Коментарів: 2
Issak Показати IP 2 Квітня 2015 05:34
We covlu'de done with that insight early on.
Juan Показати IP 3 Квітня 2015 07:49
Awesome you should think of sonimhetg like that

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus