USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85
Юрій Кресак: Чи вивчали Ільф та Петров твори Нострадамуса?

У шаховій партії під назвою «Українська політика» було зроблено хід конем. Що ж, в даних політичних умовах вибори, мабуть, є чи не єдиним чесним і легітимним виходом. Проте для втілення нової виборчої кампанії необхідні поправки до виборчого законодавства, на перешкоді стає ймовірність активного супротиву БЮТ та частини про БЮТівської НУНС, також можна очікувати перенесення дня виборів на тиждень-другий, та й, зрештою, частина членів ЦВК може несподівано «захворіти». Доволі спокусливим на місцях є використання адмінресурсу, нарікання на якість списків виборців, підкуп виборців, непрозорість формування списків кандидатів та ін. У черговий раз буде забуто про, задобрених невиконуваними обіцянками, пересічних громадян.
 
Ну й що з того, що саме вони – звичайні українці, мерзнутимуть у неопалюваних приміщеннях дільничних виборчих комісій, переживаючи за черговість виконання покладених на них обов’язків членів ДВК. А потім, після кількадобової відсутності сну, доправлятимуть бюлетені до окружних комісій; зморені, робитимуть помилки у протоколах, переписуватимуть їх на колінах, стоячи на сходах, очікуючи своєї черги здачі документів. Хтось, полишивши пари, стоятиме на майданах розповсюджуючи тони макулатури, що так гарно підходить для розтоплювання грубки у глухому поліському селі. Хтось освоюватиме ресурси політичних партій, переживаючи? аби не зловили… Словом, усе як завжди: розпочалася чергова шахова партія, у якій більшість - пішаки, королева у легкому шоці від відхиленого гамбіту, а король – голий…
 
Ну як не згадати у контексті чудернацького мережива подій української політики наступні «центурії» славетних одеситів: «Підступність гросмейстера була беззаперечною. З незвичною легкістю та безумовно насміхаючись у душі над відсталими любителями міста Васюки, гросмейстер жертвував пішаки, важкі та легкі фігури направо и наліво. Охаяному на лекції брюнету він пожертвував навіть ферзя. Брюнета охопив жах, він навіть вже мав намір здатись, і лишень величезним зусиллям волі змусив себе продовжувати гру.
 
Грім серед ясного неба пролунав через п’ять хвилин.
– Мат! - пролепетав на смерть переляканий брюнет. – Вам мат, товаришу гросмейстер».
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Останнім часом у Інтернеті та на шпальтах різноманітних видань почали з’являтися матеріали, у яких автори, знесилені колізіями в українській політиці,…
Минає рік як набули своїх повноважень народні депутати Верховної Ради шостого скликання. За швидкоплинністю часу, джерело української влади, себто народ…
Розподіл депутатів на партійній основі та мажоритарній, створює передумови для глибинної стратифікації депутатського корпусу на таку собі псевдо верхню палату…
Коментарів: 3
Анонім Показати IP 10 Жовтня 2008 11:34
Юро, ти безпомилково пророкуєш цитуючи. Однак хочеться сказати про вибори як процес, у якому найменш захищеними будуть члени виборчих комісій. Адже жодна стаття закону не надає їм права на вихідні, відгули тощо після безсонних ночей. Хто пояснить роботодавцю, що людина має право не виходити на роботу, коли виконує обов'язки члена комісії. Я б своїх працівників відпускав за умови наявності заяви на відпустку за власний рахунок... Але їм і в комісії не заплатять, а оплата від партій і блоків неузаконені!!!
Виборець Показати IP 11 Жовтня 2008 17:45
Ці вибори не є чесним виходом з ситуації, що склалась. Це якраз нечесний вихід, організований деградуючим президентом. От коли його Наша Україна спільно з ЄЦем набируть десь аж з 2% голосів от тоді він схаманеться, але буде вже пізно. За Нашу Україну з моїх знайомих вже ніхто(!) не збирається голосувати.
Автор Показати IP 12 Жовтня 2008 15:11
Щороку (виборчого року) доводиться спостерігати одне й те ж байдуже ставлення до членів виборчих комісій, збоку посадових осіб на місцях. Такі "дрібниці" як пристосоване приміщення окружної комісії, з можливістю попити кави чи чаю після виснажливого дня та ночі, продуманість механізмів забезпечення транспортом, канцелярією і т.п. - це те, що можна змінити не телефонуючи до ЦВК. Давайте спільно досягати бодай мінімального полегшення під час перманентного виборчого марафону. Підказка для лідерів політичних партій : Включіть подібні положення у передвиборчі програми - дивись, і додасте який відсоток голосів на свою користь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus