USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Юрій Кресак
10 Червня 2013 13:30
0

Голова правління Волинського відділення ВГО Комітет виборців України
Народився 23 квітня 1972р. у с. Привітне Локачинського р-ну Волинської області.
У 1999 році закінчив з відзнакою Волинський державний (нині національний) університет ім.Лесі Українки за спеціальністю „Історик. Викладач історії”.
У 2002 у Рівненському державному гуманітарному університеті здобув другу вищу освіту за спеціальністю викладач іноземної філології та літератури.
Протягом 2001-2003 років навчався в аспірантурі Волинського державного університету. Тема дисертаційного дослідження: “Теологічно-культові впливи католицького Заходу та православного Сходу в українському православ’ї XVII ст.”.
Автор та співавтор низки аналітичних публікацій на тему розвитку територіальних громад.
Одружений.
Досвід роботи:
З серпня 2007 -  голова правління Волинського відділення КВУ
З вересня 2007 - асистент кафедри філософії, Інституту соціальних наук Волинського національного Університету імені Лесі Українки.
березень 2001 – по 2007рр. - виконавчий директор, Волинського регіонального фонду інвестицій та розвитку.
травень 2000 – грудень 2002 - кореспондент Інтернет видання polit.com.ua
травень 1999 – лютий 2001 - редактор Волинської хроніки “Точки зору”- видання Комітету виборців України.
вересень 1997 -  травень 2001 - вчитель англійської мови Ярославицької ЗШ І- ІІІ ст. Млинівського р-ну Рівненської обл.
жовтень1992 – жовтень 2007 - керівник гуртків інформатики Центру науково-технічної освіти м. Луцьк.
Керівник проектів в галузі місцевого самоврядування:
- проведення аналізу суспільно-політичної, соціально-економічної ситуації в регіоні  (02-03.2006р.  Проект «Громадська експертиза програм політичних партій» проект був підтриманий, Посольством Сполучених Штатів Америки в Україні й Агенцією з міжнародного розвитку (USAID)).
- поширення практики стратегічного планування розвитку територіальних громад (2005р.  Проект "Поширення й реплікація успішних методик стратегічного планування в області місцевого самоврядування серед голів сільських рад Волинської області", проект був підтриманий, Фондом “Євразія” та Агенцією з міжнародного розвитку (USAID).
- організація та проведення соціологічних опитувань мешканців  з актуальних питань розвитку регіону. (2004р. Проект “Активізація участі в соціально-економічному житті членів територіальної громади шляхом їхнього впливу на процес ухвалення рішення органами місцевого самоврядування”, проект був підтриманий, Фондом “Євразія” і Агенцією з міжнародного розвитку (USAID)).
Тренер-інструктор семінарів-тренінгів для членів дільничних виборчих комісій в рамках спільного проекту Центральної виборчої комісії та Development Associates „Сприяння організації виборів в Україні”(2004, 2006рр.).
- Проведення тренінгів для територіальних громад області та депутатів місцевих рад (2006-2007рр. Проект «Громадські школи муніципального управління», проект був підтриманий «Вестмінстерським фондом за демократію» Westminster Foundation for democracy (UK)).
Тренінги та сертифікації двох останніх років
Травень 2007. – Тренінгова сесія по організації успішного врядування територіальних громад на прикладі району Герінгвей, що проводила The British Association of Local Government (London). Брав участь у організації стажування голів міських рад Володимира-Волинського, Нововолинська, Ковеля та Луцька у Великій Британії. Стажування відбулося у рамках проекту «Громадські школи муніципального управління», котрий був підтриманий «Вестмінстерським фондом за демократію» Westminster Foundation for democracy (UK)).
Листопад 2007. – Сертифікат короткотермінового спостерігача за виборчими процесами від місій OSCE (Academy OSCE Bishkek, Kyrgyzstan).
читайте у блозі

Моніторинг депутатської діяльності громадськістю: нотатки до методики

Розподіл депутатів на партійній основі та мажоритарній, створює передумови для глибинної стратифікації депутатського корпусу на таку собі псевдо верхню палату і нижню палату Українського парламенту. Що саме по собі не є критичним по відношенню до ґенези владної вертикалі, однак не…

10 Червня 2013 13:30

Українська незалежність: у майбутнє через системну хаотичність процесів прийняття рішень?

Ось і настав той час, коли ми вкотре дочекалися чергового відзначення, чергової річниці, чергового національного світлого свята – Дня Незалежності нашої держави. Сторінки усеукраїнських, місцевих часописів зарясніли черговими солодко-тривіальними привітаннями осіб, котрі вважають себе публічними і, мабуть таки, ними є.…

24 Серпня 2010 11:10

Політична регламентація освітніх параметрів вступу: перезавантаження?!

Впровадження зовнішнього незалежного оцінювання якості освіти – яскрава, місцями суперечлива сторінка вітчизняної освіти та культури. Пам’ятаю, коли проект лише стартував постійно з’являлися думки: «Та невже таке можливо!?», «А як відреагує суспільство на новацію?», і «Хто ж оті сміливці, що зазіхнули…

15 Березня 2010 15:01

У владі хочеться розгледіти фанатиків

Гортаючи сторінки різноманітної періодики, вряди-годи прагну відшукати інформацію, що є позитивною чи, радше, такою, що несе заряд надії на бажане звільнення від жовчного окислу реалій української політики. Чи слід одягати політикам памперси, а чи перетворювати парламент на громадську вбиральню, здійснюючи…

6 Лютого 2009 13:30

Чи вивчали Ільф та Петров твори Нострадамуса?

У шаховій партії під назвою «Українська політика» було зроблено хід конем. Що ж, в даних політичних умовах вибори, мабуть, є чи не єдиним чесним і легітимним виходом. Проте для втілення нової виборчої кампанії необхідні поправки до виборчого законодавства, на перешкоді стає…

10 Жовтня 2008 09:40

Громадська оцінка діяльності депутатів Верховної Ради України шостого скликання

Минає рік як набули своїх повноважень народні депутати Верховної Ради шостого скликання. За швидкоплинністю часу, джерело української влади, себто народ вже встиг відпочити від партійних передвиборчих гасел, і враз по раз сумно позирає на малозрозумілу політико-правову гру ім’я якій –…

26 Серпня 2008 15:00

Про вибори, політику та зневіру…

Останнім часом у Інтернеті та на шпальтах різноманітних видань почали з’являтися матеріали, у яких автори, знесилені колізіями в українській політиці, змальовують у темних тонах як систему влади, так і її саму здатність до безпечного довготривання. В даній публікації ми спробуємо…

26 Липня 2008 13:17

Система Orphus