USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Захар Ткачук: Молодь: еволюція чи революція?
Дуже важко порівнювати стан речей зараз і в минулому, проводити паралелі і малювати мапу наступу. Треба виходити із того, що політика – це історія в профіль. Вона вже бачила все, що буде у майбутньому. Суть не в ресурсах чи можливостях, суть лише в необхідності. Коли суспільству потрібні герої - вони раптово з’являються, виконують свою місію та згасають, як комета інтервалом в життя світляка.

Наш соціум – живий організм, він саморегулюється. Моментами дає збої . Всі ідеї проходять через нього хвилями, берега досягають ті, котрі будуть підтримані людьми. Проте іскри еволюції завжди ростуть і чекають свого часу в головах поодиноких фанатів. Хоча, еволюція чи революція там «сидить», питання риторичне.

Чи потрібна ініціативна і здорово мисляча молодь в наш час? Чи є потреба в таких людях для світу та України, зокрема? Демагогія на наконечнику стріли запущеної в наші власні «Я».

Думка особиста – потрібні. Були, є і будуть потрібні завжди. Спробуємо відкинути банальні: «Нам жити в цій країні», «Дайте молоді владу, дорогу». Це вже по суті методи впровадження молодіжної політики. Проте ніхто нас туди реально не кличе, не пускає, ніхто там нас не чекає.

Якщо ми візьмемо молоду людину, то вона в своїй суті знаходиться в стані пошуку: пошуку істини, змісту життя, свого місця в цьому світі, Бога, пошуку свого «Я». І лише в цей юнацький, молодий час, ми найбільш чесні перед собою. Ми можемо свято вірити, мріяти, надіятись, як буде добре завтра. В цей час свобода думки має найбільше значення, в цей час немає страху перед завтра, немає що втрачати.

Молодь була і буде двигуном нашого світу. Нехай не кермом, і не водієм, але двигуном, зі своїми ідеями і своїм бензином. Молода людина бачить не причини, а варіанти, бачить можливості.

Нещодавно було укладено договір між п’ятьма молодіжними громадськими об’єднаннями. Укладено на чесних засадах: рівності, взаємодопомоги, дружби, солідарності. Дана платформа є місцем куди можуть прийти всі зі своїми ідеями, це острів посеред океану. Це місце, де ми всі разом на одній стороні, стороні розбудови молодого громадянського суспільства. Якщо суспільству потрібні молоді, активні, здорово мислячі люди – таке утворення буде працювати. Маю велику надію, і не менше переконання.

P.S. Стаття була написана по дорозі з Луцька до Львова, і кардинально переписана дорогою назад.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Після такої назви, вже і не хочеться писати далі, аналізувати і показувати ситуацію, яку можна описати одним словоcполученням - «біг…
Вихідні у Львові і зустріч із представниками Польщі, моїми колегами із університету ім. Адама Міцкевича (Познань), продемонстрували ставлення європейців до…
Ніколи не перестану дивуватись українській нації, яка в найсуворіших умовах завжди знаходить сили піднятись. Більше того, не просто піднятись, а…
Коментарів: 1
Антон Показати IP 11 Грудня 2011 22:49
Була написана і була переписана! Значить ти невпевнений Захарчик!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus