USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Чат із Володимиром Михалчичем
На «Волинських Новинах» 21 березня відбудеться чат із головою Державної податкової служби у Волинській області Володимиром Михалчичем.

Початок розмови о 16.10.

Тема чат-конференції: «Декларуємо доходи своєчасно».

Запитання гостеві можуть задавати лише зареєстровані користувачі «ВН».

Taras Now: Прошу ввести до штатного розкладу посади податкових котів, щоб хоч хтось справно ловив мишей у Луцькому офшорному районі. Дешево и сердито!!

Пропозиція цікава. Ми візьмемо її до уваги, але, в принципі, із цим у нас успішно справляється як ДПС, так і податкова міліція. Надалі приймемо це до уваги.

Якщо у Вас є конкретна інформація, просимо надати її у письмовому вигляді на ім'я голови ДПС.

Serg07: Доброго дня! Підскажіть будь-ласка відповіді на наступні запитання. 1. У декларації потрібно записувати місце реєстрації (де фактично НЕ проживаєш) чи фактичне місце проживання? 2. Якщо члени сім'ї займаються підприємницькою діяльністю (на єдиному податку) у відомості доходів потрібно записувати валовий дохід чи ні? 3. Чи потрібно державному службовцю заповнювати всі додатки до декларації, якщо дохід членів (члена) сім'ї перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати? 4. У відомостях про нерухоме майно потрібно записувати частку якою володіє декларант чи всю загальну площу?

1. Фактичне місце проживання.
2.Не потрібно.
3. Якщо членів сім'ї, то службовцю заповнювати всі додатки не треба. Службовець подає додаток №7. Декларацію з відповідними додатками продає особа, у якої виникли зобов'язання (членів родини).
4. Тільки частку, якою він володіє. Декларант зазначає площу, яка належить йому на правах власності, оренди тощо.
Lutsk: Чи може скористатися податковою знижкою підприємець при отриманні доходів від своєї підприємницької діяльності?
Ні. Мушу вам сказати, що фізична особа-підприємець не має права на податкову знижку щодо доходів, одержаних від підприємницької діяльності.
Мастер: Чи любите жартувати на 1 квітня? А який жарт запамятався найбільше?
Жартувати люблю, якщо на це є відповідний настрій, звичайно. Але яскравих жартів зараз не пригадую.
ViKtoRIA: Яке інтернет-видання переглядаєте найчастіше?
"Волинські Новини". Бо там дуже цікава інформація.
Dante: У який термін повертається сума податку на доходи фізичних осіб, якщо документи на податкову знижку я подав правомірно?
Суму, яку мають повернути платнику податку, зараховуть на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, або надсилають поштовим переказом на адресу, зазначену в декларації. Це все робиться протягом 60 календарних днів після надходження такої податкової декларації.
Serg07: Хотілося б дізнатись відповіді ще на 4 запитання: 1. Якщо був оформлений кредит у грудні 2011 році, але платежів по кредиту у 2011 році не проводилось. То чи треба у додатку № 7 показувати суму кредиту, якщо так то у якій графі? 2. Якщо немає у власності автомобіля, яале вписаний у техпаспорт на його право керування, а не коистування то чи потрібно зазначати відомості на цей автомобіль? 3. ящко у ленів сімї, які займаються підприємницькою діяльністю (єдиний податок), на праві оренди перебуває земельна ділянка, яка використовується для підприємницької діяльності то необхідно її показувати чи ні? 4. Малу архітектурну форму, на яку згідно чинного законодавства не виготовляється свідоцтво про право власності, потрібно зазначати у відомостях про нерухоме майно членів сімї, які займаються підприємницько. діяльністю чи ні?
1. Відомості про зобов'язання фінансового характеру у цьому випадку не зазначаються.
2. Ні, не потрібно.
3. Відпровідь на третє Ваше запитання - потрібно.
4. Будь ласка, конкретизуйте, що це за мала архітектурна форма і для яких цілей вона використовується.
Veter: Чому після проведення реорганізації ДПА області в ДПС заробітня плата працівників зменшилась?
Заробітна плата нараховується відповідно до штатного розпису. Тобто заробітна плата не зменшилась.
ПростоЯ: Традиційне запитання для чатів з посадовцями: на якій машині їздите в робочий час? чи маєте власне авто? якщо так, то якої моделі?
Службове - це у мене "Фольксваген Пасат" приблизно 2006 року випуску.
А власного автомобіля у мене немає.
Internet: Як Вам працюється з новим керівником податкової міліції?
Нормально. Знаходимо порозуміння в усіх робочих питаннях.
Lutsk: Якщо я не погоджуюся з висновками податкових ревізорів і маю підстави вважати їх дії не правомірними, куди можу поскаржитися?
У цьому році розпочав роботу спеціальний новий антикорупційний сервіс "Пульс податкової", який запроваджено під егідою голови ДПС України Олександра Клименка.
Голова нашого відомства налаштований на конкретні та дієві заходи для подолання корупційних явищ у власних лавах. Нова антикорупційна стратегія передбачає отримання інформації "з перших уст", тобто безпосередньо від платників податків.
Ця лінія ДПС України "Пульс податкової" працює за принципом call-back - податківці не тільки приймуть звернення, але й потім повідомлять про результати перевірки та вжиті заходи. Лінія працює цілодобово: у робочій час інформацію про корупційні та інші неправомірні дії приймають працівники ДПС, а у неробочий час - інтерактивний автовідповідач.
Номер "Пульсу податкової": (044) 284-00-07.
Dante: Чи вже знайшли в Луцьку улюблене місце для відпочинку?
Я був призначений лише взимку. Напевно, за ці три зимові місяці відпочивати не мав часу та можливості. З приходом весни та літа - обов'язково відпочину.
Анонім: Можете прожити місяць за прожитковий мінімум?
Якщо тільки харчуватися, то, напевне, зможу. Залежно від того, на які цілі витрачати цей прожитковий мінімум.
Serg07: мала архітектурна форма - це кіоск приблизно 24 кв. м. у якому здійснюється продаж непродовольчих товарів.
У підприємця повинні бути документи на право власності або користування на МАФ чи земельну ділянку. У такому випадку треба задекларувати або МАФ, або земельну ділянку. У відомостях про доходи потрібно зазначити, на що є право власності чи оренди.
Депутат: Минулого року я продав будинок і землю. Власником житлового будинку я є менше трьох років, а земельна ділянка у моїй власності – вже більше трьох років. Яку суму податку я повинен сплатити?
Враховуючи те, що земельна ділянка, яка знаходиться під житловим будинком, перебувала у власності більше трьох років та під час продажу здійснюється переоформлення права власності на підставі окремого договору, то вона буде вважатися окремим об’єктом та дохід, отриманий від продажу, не підлягає оподаткуванню.
При цьому, дохід, отриманий від продажу житлового будинку, який знаходиться у власності платника податку менше трьох років, підлягає оподаткуванню за ставкою 5%.
Ірина Качан: Сьогодні інтернет-видання ВолиньPost спільно з газетою "Хроніки Любарта" та Центром політичного аналізу і виборчого консалтингу презентували ТОП-100 найвпливовіших людей Волині. Володимир Михалчич посів 38 місце. Чи вважаєте ви себе впливовою людиною в цій області? І хто, на вашу думку, дійсно "робить погоду" на Волині?
Експертну думку я поважаю, тому вважаю, що рейтинг справедливий. Я можу назвати авторитетних людей, але оцінку їхній впливовості я дати не можу.
Мастер: Не плануєте йти в велику політику? в депутати наприклад
Ні, не планую.
Мирослав Ватащук: Які у вас стосунки із вашим попередником Миколою Гринюком?
Здорові, нормальні стосунки. Я вважаю, що людина, яка на Волині пропрацювала такий період часу, то з нею можуть складатися лише такі стосунки.
Щоправда, стосовно роботи не консультуємось, але на чашку кави сходити можемо.
Serg07: Підскажіть будь-ласка у додатку 7 виплати по лікарняних листках потрібно вписувати в заробітну плату чи у графу інші види доходів? А також якщо була матеріальна допомога то вписувати в заробітну плату чи у графу 6 матеральна допомога?
Виплати по лікарняних листках включаються до виплати заробітнї плати (рядок 2). А матеріальна допомога окремо, у рядочок 6.
Форум: А хто має заповнювати декларацію? Чи може замість мене її заповнити хтось інший?
Маю сказати, що декларацію має заповнити платник податку самостійно. Однак це може зробити інша особа, нотаріально уповноважена здійснювати таке заповнення.
ZZzZZ: Як Ви перевіряте чи дійсно підприємець здійснює свою діяльність?
Підприємець зобов'язаний подавати звітність, залежно від виду господарської діяльності та обраної системи оподаткування. На цій підставі ми бачимо, чи здійснює він діяльність і які отримує доходи.
Ірина Качан: Скажіть, будь ласка, скільки гривневих мільйонерів є на Волині? Ну, хоча б орієнтовно...
На цей час здійснюється кампанія декларування. Тобто чіткої цифри на сьогодні ми дати не можемо.
Андрей: Минулого року я продав будинок і землю. Власником житлового будинку я є менше трьох років, а земельна ділянка у моїй власності – вже більше трьох років. Яку суму податку я повинен сплатити?
Враховуючи те, що земельна ділянка, яка знаходиться під житловим будинком, перебувала у власності більше трьох років та під час продажу здійснюється переоформлення права власності на підставі окремого договору, то вона буде вважатися окремим об’єктом та дохід, отриманий від продажу, не підлягає оподаткуванню.
При цьому, дохід, отриманий від продажу житлового будинку, який знаходиться у власності платника податку менше трьох років, підлягає оподаткуванню за ставкою 5%.
Serg07: І останнє запитання: розмір пенсії виплаченої Пенсійним фондом України у додадку 7 зазначається у графі 11 чи у графі 16 інші види доходів. Дякую за надані відповіді.
Державні службовці у додатку 7 зазначають суму отриманої пенсії з Пенсійного фонду у рядку 2.
Дякую за запитання, було приємно на них відповісти.
Dante: Всі податківці добре рахують. А можете сказати без калькулятора скільки буде 11 помножити на 11?
121
ПростоЯ: Маю депозит в банку. Чи оподатковуються доходи від процентів?
Маю для вас гарну новину. Доходи у вигляді процентів на поточний або депозитний банківський рахунок не оподатковуються до 1 січня 2015 року.
Cherry: ви дружите з Борисом Клімчуком?
У нас партнерські, ділові відносини.
Internet: з чого починається ранок головного податківця Волині?
Із зарядки та холодного душу. Можу каву випити, залежно від настрою.
ViKtoRIA: На Вашу думку, краще давати людям більше пільг і менше грошей чи більше грошей, а менше пільг?
Мабуть, порівнювати ці словосполучення не варто. Треба ставитися об'єктивніше до життя, а не вдаватися в крайнощі. Варто більш збалансовано ставитися до ситуацій із пільгами. На мою думку, не варто ставити питання "або-або".
Депутат: чого в податковій такі черги?
Хороше питання. Черги у податковій утворюються як правило, в останні 2-3 дні прийому звітності. Найближчим часом у нас будуть створені сервісні центри обслуговування платників податків. Тож, сподіваюсь, що тоді черг не буде.
Форум: Ви - партійний?
Ні, я позапартійний.
Cherry: Як вважаєте, що найкраще дарувати жінкам на 8 березня?
Я вважаю, що найкраще -  дарувати живі квіти.
Lutsk: Коли необхідно сплатити суму податку, донараховану податковою інспекцією за річною податковою декларацією, або отримати зайво сплачений податок?
Фізична особа має самостійно до 1 серпня 2012 року сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в податковій декларації.
Сума податкових зобов’язань, донарахована органом державної податкової служби, сплачується до відповідного бюджету у строки, встановлені Податковим Кодексом України.
А от сума, що має бути повернена платнику податку, зараховується на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому банку, або надсилається поштовим переказом на адресу, зазначену в декларації, протягом 60 календарних днів після надходження такої податкової декларації.
ПростоЯ: в який кабінет треба йти, щоб в податковій зареєструватись підприємцем? Вірніше взяти довідку, що стою на обліку. з якої години він працює?
Звертайтесь за місцем податкової реєтрації у підрозділ обліку платників податків.
Андрей: а у вас є доступ до інформації, скільки заробляють наші владці?
У ДПС така інформація є.
Форум: як закрити підприємця в податковій? скільки це займає часу для тієї людини, яка взагалі діяльністю не займалась, а просто була зареєстрована? як можна пришвидшити цей процес?
Спочатку слід подати заяву до державного реєстратора. На підставі цієї заяви ми здійснюємо перевірку, і потім видаємо відповідну довідку про зняття з обліку.
Андрей: З якої оцінки сплачується податок на доходи фізичних осіб від продажу нерухомого майна?
Дохід від продажу об’єкта нерухомості визначається виходячи з ціни, зазначеної в договорі купівлі-продажу, але не нижче оціночної вартості такого об’єкта, розрахованої органом, уповноваженим здійснювати таку оцінку відповідно до закону.
ПростоЯ:як зараз справи із електронними звітами?
У лютому цього року податкова служба Волині прийняла в електронному вигляді 74,7% документів (звітів).
Мастер: скільки коштує ваш годинник?
Це подарунок дружини, тому я не можу чітко відповісти, скільки він коштує.
VolynNews: Що можете побажати користувачам "ВН"?
Бажаю користувачам бадьорого, хорошого настрою, весни, тепла і впевненості у завтрашньому дні.
8 Березня до Луцька з концертом завітав гурт «Скрябін». Його лідер Андрій Кузьменко взяв участь у відеочаті інтернет-видання «Волинські новини».
На відео-чаті з керівником волинського осередку партії Єдиний Центр Володимиром Бондарем у п’ятницю, 18 лютого, йшлося, зокрема, про ситуацію, що…
Сьогодні гостем чат-конференції інтернет-видання «Волинські новини» стане голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus