USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 42.70 43.00
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: Де взяти гроші на дитячий садок?
Накипіло,люди добрі,чесне слово! Почався новий навчальний рік, пішла першого вересня заводити дитину до садочка, послухала про збори коштів, прийшла додому і тупо розревілася. Бо зрозуміла, що реально не витягну.

Насамперед збільшили ціни на харчування. В місяць тепер треба платити 120 грн. тільки за те, щоб моя дитина гарно їла.

Все розумію: продукти дорожчають, ціни ростуть, відповідно і платити треба більше. Але то ще фігня.

Радості моїй було меж, коли дізналася, що потрібно здати гроші на: канцтовари (фломайстери, картон кольоровий, папір різний тощо) - 50 грн., на карточки якісь там та робочі зошити - 60 грн, у фонд групи - 10 грн, у фонд садочка - 10 грн, по 10 грн за хореографію, читання та англійську, 25 грн за карате, 100 грн на ремонт.

А ще ми є випускною групою, відповідно потрібно і на подарунок садочку щось дати та й на сам випускний щось відкласти. А ще окремо потрібно принести туалетний папір,серветки, миючі засоби.

Я виховую дитину сама, допомоги ні від кого не отримую. Питання: де взяти кошти? А ще моя дитина має таку властивість як їсти та одягатися, а дитячий одяг сьогодні не уступає по ціні дорослому.

Чому міська влада не може допомогти хоча б тим самим ремонтом? Я розумію, коштів, як завжди нема, особливо на такі "дрібниці". Але ж потрібно шукати вихід з ситуації.

Тим більше, що з нашими крутими нововведеннями в законодавстві мами змушені будуть виходити на роботу ледь не з пологового будинку, щоб стаж не втрачався.

І як витягнути в такій ситуації? До кого звертатися за допомогою? А є ж сім'ї в яких дві дитини ходять в садок, то там взагалі жах!

Народ, розкажіть чи це тільки в мене така запара, чи у всіх? Мені цей місяць в садочку обійшовся майже у 400 грн, а зарплату маю мінімальну. Це просто якось не по людськи!
Коментарів: 97
Батько Показати IP 13 Вересня 2010 11:35
В мене така сама ситуація з садочком. Перед 1-им вересня дали список, що купити і принести в садочок. Потім на зборах сказали що треба по 300 грн збиратись на ремонт, харчування (100 грн), потім на день вчителя подарунки треба і т.д. Ставлення до цього двояке. З однієї сторони вже задовбали цим, адже дитина з ясельної групи в садочку і з кожним роком переводять по їнших кабінетах і щороку здаю гроші то на ремонт, то на вікна - так до школи зробимо ремонт у всьому садочку:)). З іншої сторони добре що хоч ці гроші не йдуть вихователькам чи завідуючій в карман і після мого сина там будуть діти і хай їм вже буде краще.
Іринка до Батько Показати IP 29 Вересня 2014 20:25
Скажіть дорогі батьки хто стикався з допомогою для малозабезпечених сімей? Мені сказали у ДНЗ №25 що така довідка у них не діє і прожиткові мінімуми у них свої?!!! Як таке можливо, коли моя старша дитина навчається в школі №7 і ця довфдка діє а в садочку №25 вона не діє, можливо хтось стикався то підкажіть))))))))))))))))))))))
Мар'яна до Іринка Показати IP 9 Грудня 2014 12:03
Ірина ви повинні з відповідною заявою звернутися в міську раду і в соцзабез,садочок немає права вам відмовляти у пільгах тим більше що це передбчено законом.!!!
Скажена Мама Показати IP 13 Вересня 2010 11:47
Та ми вже все, що можна було зробити зробили: поремонтували всю групу, накупляли іграшок, поремонтували сантехніку....
Лучанин Показати IP 13 Вересня 2010 11:48
теж маю два кіндера. ходять двоє в школу. школа обходиться по 200 грн. на одного в школі в районі 1000 учнів = 200 000 грн. мінімум куда йдуть ці всі гроші))
олена Показати IP 13 Вересня 2010 12:30
канцтовари (фломайстери, картон кольоровий, папір різний тощо) - 100 грн., у фонд групи - 10 грн, у фонд садочка - 20 грн, 50 грн на спеціалістів, 200 грн на ремонт та 70 грн на іграшки.
Нестерова Ірина Показати IP 13 Вересня 2010 12:32
А ви впевнені, що ваша дитина за 120 гривень буде гарно їсти? Я - ні. Одного разу побачила, як няня несла дітям до сніданку порізані помідори: кусочки такі - дитині на один зуб. А в обід взагалі до другого не дають ніяких овочів. А ще зауважила одного разу, що на всю групу - 20 дітей - до вареників виділили аж півсклянки сметани. Цікаво, а скількі кухарі додому понесли?
Віктор Показати IP 13 Вересня 2010 12:40
Щось я теж дуже сумніваюся що з тих всіх грошей аби половина пішла на ті цілі, на які має. Ремонти будуть робитися паралельно в директорки дитсадка вдома. Харчуватися будуть за ваші гроші сім"ї кухарів. Такий вже в нас менталітет виробився після совка - кожен намагається десь щось поцупити.. на жаль.. на превеликий жаль
наташа до Віктор Показати IP 12 Жовтня 2010 09:58
Як ви такі всі розумні якого .... водите дітей в садок, сидіть вдома, і виховуйте, навчайте своє чадо, але того що дає садок, ви не зможите дати як би не старались
Натусік до наташа Показати IP 13 Лютого 2013 13:27
Я все розумію але нахрена стільки грошей на ремонт кожні пів року в мене теж двоє дітей і я немаю змоги кожного місяця по 1000грн викидати самаще й дитині 2 роки а його набила вихователька і він боїться іти в садок....я в шоці
goodok Показати IP 13 Вересня 2010 12:47
в мого малого теж 120 грн. стало харчування + 2 0грн на садок і на групу щомісяця. Ще трохи і вигідніше стане вдома годувати)))
mrSmith Показати IP 13 Вересня 2010 13:00
з нового року харчування стане десь 250 грн на одну дитину в садку, оскільки нехватає коштів у бюджеті міської влади, вона раніше компенсувала 75% вартості харчування для дітей, а з нового року тільки 25%, а батьки 75%
Бабуся Показати IP 13 Вересня 2010 13:02
А ви, такі щиро ображені, не проб ували не платити за те, чого не отримує ваша дитина? Ось пише "Скажена мама": поміняли сантехніку, закупили іграшки... То хіба не можна поставити питання на зборах чи піти до завідуючої, якщо витрати, на вашу думку, зайві? Справді, чому ви маєте щороку ремонтувати нову групу? А після вас прийдуть нові діти, і їхні батьки знову починатимуть купувати іграшки, штори, унітази і т.п. Просто не треба мовчати і не треба тупо скандалити. А спробувати розумно поговорити бодай на зборах батьків групи. Коли мій онук ходив у садок, ми не платили у фонд садка, не платили за так звану англійську, танці, якщо хворіли довго. Не платили за кріселка для групи, ще за щось не платили. І не ми одні у групі не платили. І нічого нам за те не було. Повірте, що фантазії вихователів та їхньому апетиту нема межі, як нема межі й лизанню їх членами батьківського комітету. Будете оплачувати усі витребеньки, будете платити довго і багато. А сокотати в Інтернеті чи на подвір.ї дитсадка, які ми бідні, і які вони погані, це не вихід. Не бійтеся, піднімайте ці питання. Врешті, Скажена мамо (ну ви й вигадали собі нік!): чому ви маєте платити таку ж суму, як ті, у кого в сім.ї є і мама. і тато? Принаймні у нашій групі (дитсадок №1) самотні мами платили таки менше, і це справедливо.
Скажена Мама Показати IP 13 Вересня 2010 14:01
Ви думаєте, що це питання не піднімалося? На все нам кажуть, що типу як ви можете шкодувати, це ж ваші діти! А ще я сьогодні говорила зі знайомою, і вона сказала, що чула інформацію про те, що ясельних груп взагалі не буде. Оце вводять закон, що мамам стаж декретний зараховувати не будуть і щоб мами не могли вийти на роботу раніше, дітей будуть приймати до садочків виключно з 3-х років. І хочеш не хочеш, а мусиш дитину до трьох років глядіти. А я менше платити не можу, бо за нашим дурним законодавством, щоб отримати статус матері-одиначки я мушу позбавити чоловіка колишнього батьківських прав, а це не так просто.
Скажена Мама Показати IP 13 Вересня 2010 14:02
до mrSmith: До речі, дякую за попередження, бо такого не чула. А це точна інформація?
Businka Показати IP 13 Вересня 2010 14:42
Такі самі побори творяться в школах. Здаєш,здаєш ті гроші, а куди вони йдуть, навіть і спитати не маєш права.Відповідь одна: " Не подобається, то переводьте дитину в іншу школу". Я думаю і в садочках звучить ця відповідь. Про ці побори знає і прокуратура, і влада, і СБУ. Але вони нічого не хочуть робити , бо з ними діляться і завідуючі дитсадків, і директора шкіл. Так звані "відкати". Сантехніку, унітази, змішувачі , вікна,двері і т. д. для ремонту купляють не якісні.,самі дешеві.А чеки і квитанціїї беруть на фірмах по самій високій ціні. Весь цей ремонт у школах і садках через роки чотири вже і не видно. Тоді приходять нові батьки, і все починається знову: гроші, вікна, унітази, меблі і т. д. Вже б краще зробили платні офіційно школи і садки. Щоб все було прозоро. Ну , на превеликий жаль, не всі зможуть оплатити такі заклади.
Бабуся - Скаженій мамі Показати IP 13 Вересня 2010 14:55
Ви мало поінформовані.Наше законодавство справді дуже заплутане, але при бажанні ви можете в адвокатській конторі вияснити всі нюанси. Скажу вам коротко: статус самотньої мами має 1. жінка, яка сама виховує дитину і не отримує ніякої допомоги від її батька, 2. жінка розлучена, яка виховує дитину і отримує аліменти. Врешті, для садочка ці нюанси не важливі, бо ж тато дитини, як я розумію, з вами не живе. Самотня мама має й чимало пільг, зокрема право на оплачувану додаткову відпустку розміром 10 календарних днів. Знаю про це, бо у моєї дочки така ж ситуація. Врешті зайдіть в інтернет і запитайте: пільги для самотньої матері. Щодо ідеї "це для ваших дітей, як ви можете шкодувати". Так ви мама і краще знаєте, що необхідне вашій дитині.
Скажена Мама Показати IP 13 Вересня 2010 15:14
"жінка розлучена, яка виховує дитину і отримує аліменти" - не має статусу матері-одиначки. Якраз у адвокатській конторі мені це пояснили. А також пояснили систему отримання цього статусу - за їх підрахунками його можна отримати мінімум через 8 місяців після розпочатку юридичної волокіти. Принаймні так мені аргументовано пояснювали кілька (!) юристів. Можливо, Вашій дочці більш поталанило. А, можливо, ситуація у нас не подібна )) Можливо батьки наших дітей поводять себе по-різному ) Я мама, і знаю краще - тут з Вами не можу не погодитись. І я знаю, що моїй дитині краще бути в колективі, розвиватися разом з іншими дітьми. Але коли я і ще одна мама пробували цивілізовано підняти питання на зборах, інші мами нас типу підтримали, а потім ми дізналися, що вони ходили до завідувача і переконували, що ми неправі і вони готові здавати кошти, бо ж це "на наших дітей".
Теж мама Показати IP 13 Вересня 2010 15:25
Пропоную піднімати озвучені питання не в інтернеті. Гадаю, що у всіх мам школярів і вихованців дитсадків є чимало запитань до пані Масиник, яка очолює міське управління освіти і дала "зелене світло" всім цим поборам. Коли вихователь чи завідувач садка вимагають здати гроші на те, на що не повинні вимагати, просіть, щоби дали вам квитанцію про здані гроші. Це насамперед. Не платити - мудра порада. Раджу до неї дослухатися. А ще було би не зайве організувати пікет в кабінеті Масиник. З усього очевидно, що людина ця не на своєму місці.
Мама до Теж мама Показати IP 13 Вересня 2010 19:07
А Ви впевнені що начальник управління освіти Масиник А.В. знає про ці всі побори на початку навчального року в дитячих садках, можливо до неї і не доходить інформація про ремонти які роблять завідуючі. Мої діти теж ходили у дитсадок, і наскільки мені відомо гроші на ремонти здавали і здають випускні групи або ті групи яких дали новий кабінет а не на початку навчального року. Ви виясніть у завідуючих куди ідуть гроші здані у травні-червні і чому знову збирають кошти на ремонт тих самих груп???
Lara Показати IP 13 Вересня 2010 15:33
А як вам така ситуація: в групі 33 дитини і 27 ліжок. При цьому в садок цього місяця віддала 200 гривень. до слова, батьківських зборів ще не було, а вихователі вже заговорили про ремонт санвузла. Звісно, це не їх ініціатива, а завідувачки. Тут уже й ціна питання не в грошах, а в тому, для чого ж ті 42 дні літніх садківських канікул? Щоб діти дихали пилюкою чи їх переводили на два тижні до інших переповнених груп? І взагалі, постає питання: що ж таке той ФОНД САДОЧКА????? На що витрачають ці гроші, якщо здаємо гроші на все: починаючи з туалетного поперу і до шиферу на дахи павільйонів на майданчиках?
Скажена Мама Показати IP 13 Вересня 2010 15:34
Просто не розумію, чому будують міфічні мости, переходи, ще якусь байду, а на елементарний ремонт приміщень в садочках грошей немає. Якби міськрада виділила кошти на ті самі вікна чи сантехніку, батькам не довелося б робити це за власні кошти. А для міськради, здається мені, це вийшло б значно дешевше, ніж для мам і тат, бо і ціни були б не ті ))
Скажена Мама Показати IP 13 Вересня 2010 15:38
До Lary: О, це точно! На канікулах - всі вихідні, як тільки навчання, то починають білити, ремонтувати, щось міняти. В нас минулого року таке було, то мусили дітей або вдома тримати, або в групи інші водити, де діти незрозуміло на чому спати мали.
Клим Савур Показати IP 13 Вересня 2010 15:42
Друзі. а може пора виходити на вулиці під адміністрації, мерії, ради ?...
Тетяна Показати IP 13 Вересня 2010 15:50
Шановні! Треба бути активними! Бо ця влада думає що ми все "проковтнем" і газ, і стаж і пенсійний вік! Якщо ми всі разом заявим і все це оприлюдним. Нехай ці антиукраїнці і відповідають Табачник і Азаров!
Тато Показати IP 13 Вересня 2010 15:50
У школі № 9 батьків першачків збирали першого червня для того, щоб зібрати по 500 грн. на ноутбук для вчительки та мультипроектор у клас. По 90 грн. на зошити. У вересні по 80 грн. на диско-зал. Хто бачив кабінет директора розуміє куда йдуть кошти: у кабінеті овальний стіл для нарад, навкруги якого 10-14 крісел обтянутих зеленою шкірою і т.д. Мали б совість, хоча б не мозолили очі розкішю.
Скажений Тато Показати IP 13 Вересня 2010 15:56
А я б ще змусив переглянути питання отих дибільних довідок, коли через примусові канікули мушу сунути дитину на огляд до лікарні, стояти в чергах, щоб мені дали довідку, що дитина здорова. Не я ті канікули вигадав, так чого маю витрачати свій час і нерви на те, щоб довідки брати????
Віктор Левандовський Показати IP 13 Вересня 2010 16:09
Ми були в садочку №27 "Незабудка" (біля стадіону Авангард). Завідуюча - Брагіна Євгенія Миколаївна. Ми здавали кошти як всі, "по людські". Проте коли завідуюча знахабніла зовсім, і прийшлося йти на скандал. Деталі скандалу: http://www.volynnews.com/news/extreme/u_lutskomu_dytsadochku_dity_dva_misyatsi_spaly_u_kimnati_z_hrybkom/ Також я порахував і озвучив на зборах цифри: кожен здає на садочок по 10 грн в місяц, а це 20 груп * 30 дітей = 6 000 грн. Куди ці гроші йдуть, завідуюча не змогла пояснити. Історія довга, проте я зрозумів одне - доять! І ще одне - не бійтеся спорити. Ми - виграли. Після скандалу дітей почали нормально кормити. Постачання там налажене, обєми поставок більші ніж треба, тендери в міськраді провродлилися. Друга справа - що їжу крадуть. Тому раджу - не здавати гроші, а добиватися правди. Там таке болото, тільки зачепи. Я як почав розкручувати цю справу, то через знайомих завідуюча шукала виходи на мене, щоб я в прокуратуру не писав, бо - хана! За будівництво. На мою думку, вони ремонти списують, тобто підписуть буд-організаціям акти, а беруть відкати або роблять ремонти вдома. А з батьків деруть. Якщо треба - допоможу! Про наш садочок інші люди пишуть: http://www.malecha.org.ua/forum/index.php?showtopic=6154&st=0&p=200841&#entry200841
Теж мама Показати IP 13 Вересня 2010 16:12
Таке враження, що ці гроші збирають, щоб у КОЖНОМУ КЛАСІ поставити санвузол. Але ж звітності нуль, тому вчителі розпоряджаються на власний розсуд.
Завідувач Показати IP 13 Вересня 2010 16:20
Я можу погодитися з обуренням батьків, але мушу сказати, що не всі "деруть". Повірте, цього року міськбюджет дав гроші тільки на зарплати, на комунальні послуги і на частину харчування. Все решту змушені робити за батьківські кошти. Не полагодимо вчасно ту ж сантехніку, бігом санстанція перевірить. І куди тоді діватися? А за харчування - ціни встановлюємо не ми, а держава.
rusych до Завідувач Показати IP 14 Вересня 2010 10:07
Якщо ви завідувач, то вирішуйте питання із сантехнікою! Ідіть, пишіть в міську раду, викликайте депутатів, журналістів. Вирішуйте - ЦЕ ВАШ ОБОВ"ЯЗОК. Але ж простіше просто батькам озвучити суму, та й ще й з того собі пару сот гривень отримати.
Бабуся - Скаженій мамі Показати IP 13 Вересня 2010 16:24
Щодо статусу саамотньої мами ми нікуди не ходили, ні доя ких юристів. Моя подруга працює у відділі кадрів великого підприємства, яке веде легальну бухгалтерію. Розказала, яке положення про цю категорію мам. І бухгалтерія це повинна знати. Пошукайте все ж інформацію в Інтернеті.
Ще бабуся Показати IP 13 Вересня 2010 16:27
А починати треба з того, що вимагати у Масиник, аби гроші за садок батьки сплачували у касу банку і отримували квитанцію. Бо де це видано: кажуть суму чи дають папірчик з сумою, ти платиш. І як доведеш, що платив?
Вusinka Показати IP 13 Вересня 2010 16:37
До речі, про НВК №9. Я знаю, що у одному з перших класів, у червні місяці збирали по 1000 грн. на ремонт і на відеодвійку (телевізор та ноутбук). А потім ще і на зошити і на день Вчителя , і ще далі будуть збирати. А вам "тато" ще повезло , що по 500грн. і по 80 грн. на дискозал. Мій чоловік здавав 100 грн. на дискозал. Нам озвучили на зборах такий тариф. До речі,кошторис нікому не потрібного дискозалу- 200тисяч грн. Його напевно сусальним золотом обшиють. І я впевнена, що наші діти туди ніколи не потраплять.А буде він здаватися в оренду іншим людям. А пан НЕДУЖКО і далі гроші собі класти у кишеню.Дискотеки у цій школі завжди проводяться у спорт залі. І примусово кожний класний керівник повинен здати 100 грн. на дискотеку. Тобто, 20 дітей -по 5 грн. Як на мене, то краще б у туалетах поставили б перегородки та двері. А то стоїть три очка без нічого. Як туди можна нужду справити??? А готовність школи перевіряла ціла комісія. Чи їх не заводили до вбиралень??? Чи знову заплатили санстанціїї, щоб очі закрили. Питання туалетів ми постійно піднімаємо у школі. А відповідь:"Не подобається,переводь дитину у іншу школу". НАМ НЕ ПОДОБАЄТЬСЯ КЕРІВНИЦТВО у цій школі. А коштів школа збирає за рік приблизно від 400тис. до 500 тис грн. Це я точно можу сказати Сама здавала в канцелярію два роки підряд за цілий клас. І ні одному із батьків не можу пояснити,куди воно розсмокталися., бо сама ні в кого допитатися не можу. А на загально шкільних зборах я була.І тільки чула якісь загальні та розмиті фрази по типу "Така-то сума пішла на промивку системи опалення, така-то- на латання даху і т.д." Всі квитанції -ЛИПА чистої води. І нічого не можеш зробити. Бо пан директор пресує вчителів,загрожуючи звільненням, чи урізанням годин. А вчителі пресують наших дітей. Що робити, я вже не знаю!! Усюди корупція і замкнуте коло.
Олег Показати IP 13 Вересня 2010 16:44
Я думаю, що тут реально чогось добитися неможливо. Чиновники можуть тільки на перший дзвоник приїхати, на камери посміхнутися, подарувати три-чотири книжки і всьо - наш долг ісполнєн!
Я Показати IP 13 Вересня 2010 16:50
До Бусінки: Ви шо, дискозал - це найголовніше в школі! Книжок можна не закупити, а дискозал має бути! Із підвісною стелею і шовковими шпалерами! Без нього - ні-ні, робочий процес буде зірваний!
Татусь Показати IP 13 Вересня 2010 16:52
Думайте глибше, шановні "колеги". Всі негаразди в Україні пов'язані виключно з свідомістю її громадян. Беруть хабарі - бо дають. Здаємо на садочок, школу - мовчки. Підписуємо договори на кредити/депозити на умовах банку - мовчки і часом не читаючи. Вибираємо у владу очима, а не мізками. Ми забули ГОЛОВНЕ НАДБАННЯ НАРОДУ УКРАЇНИ за часи Незалежності - революцію не як символ прихильності до певної партії, а як ТРІУМФ головної тези КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ - "НАЙВИЩА ВЛАДА - НАРОД!" Доки нас вважають стадом баранів, анархія в державі не закінчиться ніколи! А ВН-ну пораджу запрошувати на відео-чат чиновників по конкретним актуальним темам, а не політиків з пустими розмовами.
Віктор Левандовський Показати IP 13 Вересня 2010 16:55
Найбільше вони бояться того, що батьки почнуть вимагати офіційності платежу. Чого тільки мені не розказували чому це неможливо! Що бухгалтерія не має права брати гроші (- брєд, має), що нема бланків, що тільки центральна бухгалтерія (- ну і що, зібрали гроші, оплатили рахунок , і все), ... і ще купа отмазок. Проте реально - збори грошей в вигляді налу - це порушення закону Ссилка: http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=z0040-05 пункт 2.6 Порушення цього - кримінальна відповідальність керівника. От цього вони бояться.
Lara Показати IP 13 Вересня 2010 16:59
Туалети у школах - взагалі приниження гідності дітей. Немає навіть окремих кабінок, ЖАХ!Чи діти, а тим більше підлітки, не мають права на особисте? Школа ж - не тюрма, а якість навчального процесу, що не кажіть, від наявності відеодвійки не залежить.
Орест Показати IP 13 Вересня 2010 17:12
Наступного року вестиму дитину в перший клас. Яка школа найдорожча?
Просто мама Показати IP 13 Вересня 2010 17:18
Я цілком погоджуюсь з тим, що з нашими дитячими садочками потрібно щось робити. Моя дитина також ходить в групу 33 дитини - 27 ліжечок, при тому, що норма на старшу групу - не більше 25 діток. Чому тоді санстанція дивится на надщерблений посуд, а не на кількість діток в групі? Чому посуд купують батьки, а ліжечка доставити так нікого немає. В нашій групі за батьківські гроші (діткам подарунки на Миколая) завідуюча хотіла кухню в групу купити (середня група), а в молодшій - палац в групу. Аргументувала - навіщо МЕНІ ваші цукерочки. А влаштувати всю родину на роботу в дитсадочок? А бідна няня в зимовий період мусить кришу від снігу чистити. Це і є її прямі обов'язки? Особисто мому терпінню приходить кінець. Напевно скоро від нашого садочка ціла делегація до Масиник піде.
Клим Савур Показати IP 13 Вересня 2010 17:48
Друзі, небійтися, при першій нагоді виходьте на протести, на мітинги : чи то проводить УНП, чи Батьківщина, чи Свобода... Об"єднуйтеся в спілки, комітети і требейте у влади нормального відношення до Вас, до Ваших людей... Чим більше вВас вийде на вулиці, тим скоріше ця промосковська, антиукраїнська, антинародна кліка згине!!!
Віктор Дмитрович Показати IP 13 Вересня 2010 18:48
Розвели тут балаган. Як збирав гроші так і збиратиму. Найдорожча Моя школа - №9. Бо найкращу освіту у Луцьку дають у Моїй школі. Батьки, невже вам для своїх чад шкода 2-3 тис. грн. у рік ?
rusych до Віктор Дмитрович Показати IP 14 Вересня 2010 10:02
чоловіче, ніхто не каже що шкода. Але поясни як з мінімальної зарплати (900 грн) платити 400 грн в місяць?
дідо Показати IP 13 Вересня 2010 19:04
Шановні, не платить...ніхто вашу дитину не троне...
Businka Показати IP 13 Вересня 2010 19:24
Для "ОРЕСТА" Найдорожча школа,на мою думку, це НВК №9 (збирають гроші і за літні місяці. А плата в середноьму буде на цей рік 50 грн.До речі, у фонд класу ми не маємо право здавати з цих 50 грн. Тільки наш пан директор може вирішити скільки коштів треба класу на придбання туал. паперу, крейди, лампочок у кабінет.Як правило ми додатково це все купляємо.) Порахуйте 12місяців по 50 грн. Виходить 600 грн. Плюс обов"язково-добровільний внесок на диско зал 100 грн. Ну ,можливо,все.А ще,як правило , треба здати за охорону, на ремонт класу окремо, ну і на таке інше. Хоча рівень знань,школа №9 дає високий.Тут палка у двох кінцях. Думайте самі.
Я Показати IP 14 Вересня 2010 10:11
А як же ж 4 гімназія і 21 гімназія? По ходу, це найпопулярніші школи серед місцевої еліти...
Олександра Показати IP 14 Вересня 2010 10:53
А моя дитина навчається в гімназії №4 Так там взагалі ЖАХ!!!Ми здали 200 гривень тільки в цьому місяці.А ще харчування!А ВИ БИ БАЧИЛИ ЦЕ ХАРЧУВАННЯ !!!На 2.50 (які виплачує міська рада)дітям дають 100 грамів макаронів і чайну ложку овочевого салату,а батьки ще доплачують 3.50 зі свого карману.Моя дитина раз сходила в столову,то з туалету ми не могли вийти цілі сутки.А ви мені скажіть,скільки в роздріб коштує 1 кг макаронів?Недарма пан МЕШКОВЕЦЬ (директор шк.№4)хату побудував,машину купив,дитину в Німеччині вивчив і дорогим телефоном хизується.А костюми ви його бачили?Що думиє про це влада?Це тільки харчування.А скільки поборів кожний місяць інших!!!Бізнесмен стільки не заробляє.
Tanya Показати IP 14 Вересня 2010 10:55
Досить часто чую про те,що деякі дошкільні заклади беруть щомісячну плату у свій же ж фонд.Що ж,з усього виходить,що мені пощастило ))) наш - не бере. "Наш" - це найкращий та найкрутійший садок 33 кварталу, той у якому в групах по 40 дітлахів, на яких не вистачає в повній мірі ні шафок,ні ліжечок, той куди привозять своїх чад на крутих авто - всі,кому не лінь,з різних районів Луцька і передмістя,той в якому так само і в інших облаштовують групи "всім необхідним" за батьківський кошт,бо ж є з кого брати! Беруть всюди.Беруть ,бо дають і не противляться.Від себе можу сказати,що якби всі здавали кошти на різні витребеньки і "необхідності" так само,як я,то не знаю як би наш Чуууудовий садочок існував.Я здаю,лише на те,що буде необхідним моїй дитині в процесі того ж навчання і розвитку,все інше - не мої проблеми, і не ваші(мається на увазі: ремонти,меблі,подарунки на дні народження,1 вересня і т.д.,і т.п.
Маркіян Показати IP 14 Вересня 2010 11:05
Респект Tanyi! Відважна мама! А на дитині це ніяк не відбивається? Моя дружина постійно переживає, що якщо не будемо платити, то до дитини ставлення буде відповідне...
обурена Показати IP 14 Вересня 2010 11:11
Так моя дитина навчається в "елітній " гімназії №4.Такого хама як директор цієї школи, я не бачила ні де!!! Пан МЕШКОВЕЦЬ почуває себе власником приватної організації.Він може батьків всієї паралелі викликати до себе в кабінет серед літа!Для того,щоб здали по 100-200 гривень на школу,інакше дитину з'їдять.А сама цікаве,що якщо батьки займають пости в органах він до них діла не має.А ви би чули як він розмовляє з батьками.Він вважає,що ми йому щось завинили...Це просто катастрофа в яких умовах навчаються наші діти.Да чому такі педагоги ,які працюють в цій школі(не всі правда)можуть навчити наших дітей?
Nata Показати IP 14 Вересня 2010 11:12
Забули про 14-ту! Англійська - платна (книга + зошит 120 грн) + майже 30 грн щомісяця (бо група належним чином на 2 підгрупи не ділиться, вчителеві потрібно зарплату платити з батькіських коштів). Польська - на ксерокс (купити ніде). Етики - нема!!! І купити поки ніде. Вікна 2 роки тому в попередньому класі міняли. За власні кошти! Зараз знову нам дали клас без євровікон. І коштів школа не має. 100 з гаком гривень - на харчування щомісяця. 40 гривень - у фронд школи щомісяця (+ на потреби класу - ще не визначилися, думаю, гривень по 10 буде). По 50 гривень (якщо вкладемося) на зошити для контрольних робіт. І вже по 50 гривень на ремонт... Словом, у вересні влетіли! А так в середньому навчання обходиться 200-250 гривень на місяць. Стабільно. ми вже якось втягнулися. Але туалети в нас у школі просто супер! Правда. Сама була здивована, коли зайшла. І ремонт в коридорах, навчальних класах непоганий, і штори сучасні, і вазони на підвіконнях доглянуті. Діти, мабуть, розуміють, що все це - з кишень батьків, і ставляться до шкільного начиння бережніше, ніж по сусідніх навчальних закладах. Дай, Боже, аби не гірше! Та й база навчальна чудова. Значить, платити таки треба...
Скажена Мама Показати IP 14 Вересня 2010 11:25
До речі, за 4 гімназію: я коли лежала в пологовому будинку на збереженні, зі мною в палаті мама була, її дочка теж в 4 гімназії навчалась, то жалілася, що пішла до директора з тим, що нема коштів стільки платити, то відповідь була категорична: В Луцьку є багато шкіл, ми вас не тримаємо...
Tanya Показати IP 14 Вересня 2010 11:26
Дякую,Маркіян :)так склалось,що мій син "ходить" там в улюбленцях,тому ніяким чином моя впертість не впливає на ставлення,але я цим ні в якому разі не користуюсь)))Головне,насправді,навчитись казати тверде "НІ",коли наглість втрачає свої межі.
Скажена Мама Показати IP 14 Вересня 2010 11:28
А ще був випадок з 22 школою: сестру дуже побили однокласники в дворі школи, як ішла додому, і коли її мама пішла до керівнички розбиратися, то та сказала: не подобається, то забирайте дитину зі школи самі. Мама змушена була перевести малу в інший клас, бо прессинг з боку класної був жахливий! Я б таких керівничок за патли по всьому дворі шкільному за патли тягала, щоб іншим наука була! Педагоги драні!
Маркіян Показати IP 14 Вересня 2010 12:33
Я думаю, що проблема в тому, що владу нашу треба міняти! Їм все-одно,бо їхні діти вчаться в інших умовах і проблем з коштами нема!
Бабуся - Юрію Ричуку Показати IP 14 Вересня 2010 12:37
А чи не варто вам (тобто вашим журналістам) взяти інтерв.ю у посадових осіб щодо піднятих питань у такому активному обговоренні справді "животрепещущей" теми? Вам був би великий плюс. Тобто Волинським новинам.
Орест Показати IP 14 Вересня 2010 12:54
Мишковець - депутат, йому все по-барабану! В нього "криша" нормальна, от і робить що хоче, і ціни ставить, які хоче.
Отец Показати IP 14 Вересня 2010 15:53
В 21 гимназии тоже деньги идут немалые, но результат налицо. Ремонт повсюду отличный, дети довольны, родители тоже. Приятно поглядеть.
Збентежена мама Показати IP 14 Вересня 2010 16:46
Підкажіть, може хто знає: де семе МИШКОВЕЦЬ хату будує ?
Я Показати IP 14 Вересня 2010 17:03
до Збентеженої мами: спалити хочете? ))))
Збентежена мама Показати IP 14 Вересня 2010 18:01
Та ні. Часто бачу його в Рованцях.
Elenka Показати IP 15 Вересня 2010 00:21
Виявляється, що не одні ми з тієї групи, де 33 дитини на 27 ліжок. І не тільки нам обійшовся перший місяць садка в 450 грн.
Микола-тато Показати IP 15 Вересня 2010 10:33
до Elenky: не одні ви. Разом нас багато, садок буде гуляти ))))
Зірка Показати IP 16 Вересня 2010 22:27
Для Олександри Чого цинічно брешете якщо не знаєте хто і де побудував так звані хати,а за кордоном дітей, як звісно, дешевше навчати як в нашій державі.
Я Показати IP 17 Вересня 2010 09:38
До Зірки: Перепрошую, але Олександра не писала, що він побудував будинок, а зауважила, що бачить його часто в Рованцях. Це трохи різні речі, чи не так? І стосовно навчання закордоном, то, мабуть, Ваші діти таки там і навчаються, раз Ви такі обізнані, а моїм я таке дозволити не можу...
AntiMafia Показати IP 17 Вересня 2010 21:42
Вважаю, що даній темі час трансформуватися в конкретну грамотну громадську протидію,використовуючи інет-простір,як трибуну поглядів і результатів. Перетворюючи дітей та батьків в матеріальний додаток системи, принижуючи їх гідність, ми ніколи не сформуємо вільну мислячу людину. Пропоную обєднати зусилля для подолання суспільної іржі.
poppy Показати IP 21 Вересня 2010 18:43
Це сумно, коли діти і батьки стають заручниками такої системи, де на першому місці стоїть матеріальний фактор і страх за дітей, яких гнобитимуть, а вже на другому - якість навчання. Я НЕ розумію, чому батьки заганяють себе і далі у таку залежність.Невже важко підійти до цього питання так, щоби добре було обом сторонам? Попросіть звітність (хоча їх може бути і дві), запропонуйте самі щось купляти вчителям на свята, а не віддавати щомісяця більше 100 гривень вчителям на подарунки. І що це за дурна практика - випускний клас - то купляйте комп, проектор, ноутбук і інші гаджети та предмети побутового вжитку. Випускному класу до того проектора яке діло буде? Дарунок 11-класників першачкам? І якого милого батьки повинні робити такі дорогезні подарунки кураторам? У якому законодавстві це написано? Не мовчіть і не бійтеся! Хіба не образливо, що ви знаходитеся у такій формі рабства? Вибір за вами.
Маркіян Показати IP 23 Вересня 2010 17:34
А є ше й подарунки від випускників першачкам????
poppy Показати IP 23 Вересня 2010 17:59
Подарунки від випускників першачкам - образно сказано. Як інакше можна назвати те, що 11-класників (точніше, їх батьків) просять здавати гроші на проектори, телевізори? Поки куплять ці подарунки, то вже і рік навчальний мине. Ось і виходить, що батьки спонсорують не своїх дітей, а хтозна кого! Перетворили освіту на базар!
Morrighan Показати IP 7 Жовтня 2010 01:35
шановні, поставте себе на місце вчителів і адмінісраторів садочків, а не тільки на місце батьків. і перша за все, висловлюйте претензії державі, яка повинна піклуватися про добробут Ваших дітей, щоб не доводилось піклуватися про їх добробут у навчальних закладах за власний кошт. я прошу вибачення, але просто наболіло, читаючи це. тому що коли держава не дає можливості розвиватися нормально садочкам, але вимагає від них достойних умов, то як тоді поступати?
Нудьга 2 Morrighan Показати IP 8 Жовтня 2010 15:04
Вчителів і адміністраторів садочків неможливо ставити в один ряд. А от директорів шкіл та адміністраторів садочків запросто. Всі чудово розуміють, що держава не забезпечує необхідним соціальні заклади, але крім гарного апетиту бажано ще й совість мати!!! Вже таки запроси та побори.. Ніби то криза панує виключно у державі, а людей не торкнулася. Не варто перекладати всі проблеми на плечі батьків. Діти - майбутнє держави!!
Galina Показати IP 9 Жовтня 2010 10:14
Наступного року збираємось віддавати дитину в садочок. Після почутого і прочитаного задумалась, а може краще посидіти вдома і доглядати дитину самій.Але з іншої сторони дитині потрібно розвиватися в суспільстві, вчитися спілкуватися з однолітками і з дорослими, а не ховатися за маминою спідницею. Може хтось порекомендує більш-менш нормальний садочок(ну щоб умови нормальні і побори мінімальні) в районі Відродження.
Педагог Показати IP 24 Серпня 2011 17:25
Дійсно, в садочках сьогодні коштів не вистачає. Безкоштовно харчувати дітей ніхто не буде, і, до речі, ще треба державі віддати належне, адже батьки сплачують лише 50% за харчування. А якщо говорити про фонди канцтовари та інше, то всім нам хочеться, щоб дитина була в відремонтованій групі, сиділа на справному стільчику, їла з ненадщербнутої тарілки. Дуже прикро, але держава чогось цього не розуміє і навіть в державних садочках батькам приходиться постійно здавати кошти (в медицині картина ще гірша, всім це відомо. Якщо ви хочете дізнатися про прозорість використання коштів - запитайте у завідуючої, ви маєте на це право, але не ставте всіх під одну гребйонку.
Думка до Педагог Показати IP 29 Серпня 2011 11:22
(державі віддати належне, адже батьки сплачують лише 50% за харчування) Вице серйозно? Розказати вам які роблять ремонти, і скільки це коштує. Вимагайте звітності перед собою.
DienBlell Показати IP 17 Березня 2012 23:14
:)
наталья Показати IP 28 Травня 2012 20:54
Читая это все, просто ужас берет!Насколько люди обозленные.Я 10 лет работала воспитателем, сейчас заведующая, сколько сил влаживаешь в д/с, а тут читаешь и удивляешься насколько родители не уважают, ведь мы работаем с вашими детьми, а вы говорите что мы забираем все в карманы. Как не стыдно!!!!!!!!! Вы считаете, что 120 грн это много для питания ребенка, а вы попробуйте его дома покормить на эти деньги. А за что нам покупать туже туалетную бумагу и канцелярию, не за свои же деньги? Мы на себя тоже немало тратим из семейного бюджета , потому что нам не выделяют книги, тетради, ручки, файлы, бумагу и мн.др.
Наташа Показати IP 18 Червня 2012 12:50
Мої діти відвідують ДНЗ № 29,я дуже задоволена цим садочком.Дуже приємна і привітна завідуюча Ткачук Людмила Володимирівна.Цей заклад особливо можна відмітити харчуванням.Гроші на садочок здаемо по мінімуму,знаемо куди вони ідуть,все знаходиться під контролем завідуючої.
Ася Показати IP 11 Серпня 2012 17:01
Усім привіт!!!Усі претензії до влади(на місцях), які розглядають і скарги іколективні заяви від батьків,здійснюють перевірки і т. д.Звичайно шкода діток наших, зі свого сімейного бюджету я витрачаю на харчування малюка приблизно 450-500 грн. Піде в садочок-буду докормлювати вдома ввечерічимось корисним та ситним.Виходу іншого немає.
Андрій Показати IP 29 Вересня 2012 09:46
Ми водимо дочку в 31 садок вже два роки. За весь час окрім 400-450 грнміс. на ремонти,на всяку дурню яку придумує завідуюча, на дні вчителя по 100грн. в групі майже 40 дітей, і т. д. здали ще більше 7000грн. А завідуюча,яка виглядає як бізнеследі чи власниця підприємства з оборотом в 1000000грнміс, вже разів вісім відпочивала за кордоном. Задовбали ці побори і довбані ремонти! На що дивиться прокуратура та інші компетентні організації(до них писалися офіційні скарги)?
ННННН Показати IP 5 Листопада 2012 20:41
на це обговорення наткнулась коли шукала кошторис садочка куди ходять мої діти, щоб проконтролювати про фінансування садочка з міської влади, бо все не може робитися за рахунок батьків - це ж не приватний садочок. Я так само обурена цими здачами,але від наших балачок дійсно нічого не зробиш, нас спасуть тільки такі переміни щодо влади як у Грузії, бо більше нічого не поможе скрізь треба ХАБАРІ!!!!!Переживаю що наступного року має старша дочка йти в школу,тому ця тема для мене також болюча. Але хочу сказати дорогі батьки скажіть навіщо Ви віддаєте своїх чад до тих гімназій і прикормлюєте та вистроюєте, та купуєте машини( бо це однозначно за Ваші кошти) так ще й відчувати себе постійно крайнім та в чомусь винуватим. А в інших школах що не такіж знання даються, чи мало того що діти йдуть на рік раніше в школу в 6 років і так дитинство забираєте, так і ще нагружаєте сильнішою програмою гімнастій. Я на стільки проти гімназій бо це тільки випендрювання батьків один перед одним,бо якщо Ваша дитина хоче вчитись, то буде вчитись скрізь. P.S І не треба говорити, що я погана мама, бо моя дитина піде до звичайної школи, якщо вона буде готова займатись на якомось гуртку, то це буде тільки по її бажанню
оля Показати IP 28 Листопада 2012 22:04
у садочку №3 у луцьку теж це все відбувається.дні нарожння для вихователів.нянь.звичайно новорічні подарунки для них... уже на випускний сказали здаватись щоб не було накладно. а саме подарунок групі садочку і т д
Лучанка Показати IP 25 Грудня 2012 19:25
Ми теж ходимо в 29 садочок.СУПЕР!!!!!!!!!!!!!!!!!! Людмила Володимирівна професфонал. Ніяких поборів немає. Здаємо по 50 гривень в місяць на групу і садочок.За кожну копійку відчитуються. Ні на які ремнти додатково не здаємо. От тільки працює вона до 1- го січня..........
Леся Показати IP 19 Листопада 2013 22:31
Ми за перших два тижні ходіння в садочок /син ще й на весь день не лишався/ здали 986грн, 400-ремонт, 150перший внесок, 130якісь шкафчики, 38 фонд, 67 ще якась фігня, 70харчування, 65іграшка ну і пакет з засобами гігієни, слюнявчиками та миючими, надіюсь в наступному місяці вони трохи збавлять обороти...
Леся Показати IP 19 Листопада 2013 22:33
Садочок №24
Іринка Показати IP 29 Вересня 2014 20:32
Скажіть дорогі батьки хто стикався з допомогою для малозабезпечених сімей? Мені сказали у ДНЗ №25 що така довідка у них не діє і прожиткові мінімуми у них свої?!!! Як таке можливо, коли моя старша дитина навчається в школі №7 і ця довфдка діє а в садочку №25 вона не діє, можливо хтось стикався то підкажіть))))))))))))))))))))))
Анна Показати IP 22 Жовтня 2015 19:56
ДНЗ № 17. Здавали кожний рік по 600 грн два рази на рік. Враження було, що дітей ведуть в групу без вікон, і ліжок, так як кожного року їх вставляли та купляли. Або попередня група їх забирала з собою. Групи переповнені. В малого постійно пропадали речі.
Лучанка Показати IP 12 Листопада 2015 14:51
Є така завідуюча, Тамара Олегівна. Мало того що завідує садочком (№36), підпрацьовує в школі-гімназії№14, то вже й на пенсії давно. Невже незамінна така? Чому молодих не беруть? До смерті там має сидіти? Подружка директора гімназії, тому й тримають??! З батьків бере грошиська, на кожне свято суне торби з подарунками, ще й з працівників три шкури дере, цербер, а не людина!!! Коли поженуть в шию??! Скільки ще пенсіонерів будуть тримати на посадах??
Мама Показати IP 12 Листопада 2015 16:11
Завідувачка садочка№1 ще та хапуга. Ну де це бачено, щоб діткам 3х років в групу інтерактивні плазми купляти!!??? Що це. взагалі, таке ця плазма? Вихователі постійно наголошують щоб меньше діти дивились телевізор, а самі що будуть на плазмі показувати? А ще на ліжка здирають!!! Це я що, маю ще й зі своїми меблями ходити? Вже і так картоплю і різні продукти приносимо, при тому, що за харчування платимо. Що за неподобство??? Де прокуратура??
ДНЗ "_Сонечко" с.Вор Показати IP 29 Листопада 2015 12:17
Шановний народ!!!!!! Ви платите по 120 грн за харчування дітей в дитячому садочку; а в нас свої закони з червня місяця сесія сільської ради прийняла рішення перевести дітей на 100% харчування зсилаючись на те що в бюджеті немає коштів. Хто відреагує на цю проблему?
Walterpt Показати IP 24 Січня 2016 14:27
коментар було видалено
адекват Показати IP 11 Лютого 2016 21:09
Шановні батьки! Ми повинні бути вдячні вихователям за їх кропітку працю. Адже вони працюють за мізерні гроші з нашими дітьми, і памятаймо, що в групі не 15 дітей а 30-32. Кожному треба увага, навчити чогось, погодувати тричі, вивести гуляти, положити спати. Якщо комусь здається, що це легко, нехай проведе хоча б кілька годин у дитячій групі. Чи дорого ми доплачуємо? Я гадаю, що ні. Прогодуйте свою дитину 24 дня на 200 грн. Моя дитина після садочка уже вечері майже нічого не їсть, але я не переживаю, бо знаю що поїла в садочку. Шановні завідувачі садочків! Батьки є різні: одні готові своїй дитині останнє віддати; інші за гривню вдавляться. І їх ніхто не змінить. Про те, що в кожному садочку збирають на фонд групи і садочка щомісяця нікому не секрет. І напевно більшість батьків згідна платити розуміючи всю ситуацію фінансування від держави. АЛЕ... ніхто не знає скільки держава виділяє на господарські нужди садочка крім ВАС. Ви робите звіти, які де-коли смішні і батьки розуміють, що Ви відмиваєте гроші. ЗАПАМ'ЯТАЙТЕ, батьки не лохи і вміють рахувати (20 грн*25 дітей*15 груп=7500 грн щомісяця середнє). ЗРОБІТЬ прозору і правдиву систему звітності.
Gambalsn Показати IP 31 Травня 2016 14:10
In ordering to preclude hemorrhoids and the hot consequences of this condition, the premier situation you should modify in your existence is your regular dieting and consumption habits. Around equal go as top as suggesting you mortal to not solitary expend high, but monumental amounts of catalyst to physique yobbo and rise burthen. In remaining words, what if person has XY chromosomes but too has ovaries discount flagyl 200 mg with visa infection definition medical. A pluperfect weekend modify bequeath allow around treatments in the playground center, many for lulu and several for health, similar kinetic massages that faculty change the eubstance and amount the line catamenia. ?ЌAmong ground Indians/Alaska Natives (only), 32. It too counters diseases wish reddening, itch and tea\\\\K\RD3RD6RE1RE1YRE1RE1EARE1NRE1I \DGG\\\\\\\\KRE1IY\6\\\\\\\\\\\Y\#\\\\\RE4\\\RE4\\\\Y\\4RE4\\\\AG\\@GREB\\\\\\\\"$\\K\RD3RD6RE1RE1YRE1RE1EARE1ARE1I\EB\\\\\\\\KRE1IY\#\\Z\\\\\\\\\Y\;\\\\\\\RE4\\RE4\\Y\\\\\\\\\RE4\\\\\\\\\EBREB\\K\RD3RD6RE1RE1YRE1RE1EARE1CRE1I\\\FGG\\Z\\\KRE1IY\4\RE4\\\\\\\\\\\\\\Y\'\:\\\;\\4RE@\\Y\\>\\\\\\\\\\\\K\RD3RD6RE1RE1YRE1RE1EARE1DRE1I\AG\\\\\DA\\KRE1IY\?Z\\\RE4\\\\\\\\\\\\\Y\>\\\\\\\\\\RE4\\\\\\\\\\\\\RE4\\\ Y\\2\\;\\\\\\\\\K\RD3RD6RE1RE1YRE1RE1EARE1FRE1I\\\EGG\\\\KRE1IY\RG3RG6'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\Y\#\8\\\\\\Z\\\\\Y\\4ZE\\6\\BB\\3:\\@\\\K\RD3RD6RE1RE1YRE1RE1EARE1FGRE1I\\\BGG\\\@\KRE1IY\>\\\\\\\\RE4\\\\\\\\\\\\\\\\\Y\1\\RE4\\\\\\\\\\Y\\$RE4\RE4\\\\\\K\RD3RD6RE1RE1YRE1RE1EARE1BRE1I\\EG\\\\\\KRE1IY\!\5B\ \\\\RE4\5\\\\\Y\1\\RE4\\\\Y\\0\\\\!201\\\\\\6%3$\\\\!201\\\\K\RD3RD6RE1RE1YRE1RE1EARE1ORE1I\DG\\\\\\\\KRE1IYQJR3GRN2R3FROER3GR51R3FROGR3GR5GR3GR5ER3GR5OR3FROER3FRO4
Воспиталка до Gambalsn Показати IP 15 Лютого 2020 07:45
Це правда. І перш ніж критикувати, отримайте інформацію. Коли бачите нове авто і членів родини керівника біля закладу, це не означає, що він ваші гроші вивозить. Можливо, його діти чи знайомі допомагають закладу власними можливостями. Привозять буд. Матеріали, карнавальні костюми та інші блага для ваших дітей. (З власного досвіду)
Trompokfes Показати IP 27 Червня 2016 18:33
коментар було видалено
Анастасія Показати IP 11 Листопада 2019 22:05
Доброго вечора())) В смт Цумань в садочку теж кажуть батьки щоб здавали гроші я такого не підтримую) і на подарую не здаю плачу тільки за харчування 325грн Але сьогодні принесла моркву і буряк картоплі у мене не має я сама купляю її пот12-15грн за кг І мені сказали що їх не цікавить і має бути картопля)))) Скажіть будь ласка як Мона стакіми людьми говорити (((( в мене не має слів
Воспиталка Показати IP 15 Лютого 2020 06:18
Доброго дня. Працюю вихователем 12 років, під час відпустки завідувача виконую її обов,язки, тому особисто знаю, куди йдуть гроші і як їх не вистачає. Безумовно, всі батьки мають право і отримують таку інформацію. Переважна більшість керівників - це люди перед якими ставляться умови, але не пояснюють, як їх вирішити. Всі перевіряючі органи говорять: погано працюєте з батьками, приводьте своїх чоловіків, кладіть зі своєї кишені. І вихователі і керівники кладуть і приводять. І я кладу не мало. Особистих подарунків ніхто не вимагає, а от для якості освіти кошти потрібні. Просто вимагайте інформацію і огляд виконаних робіт. Дякую

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus