USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93
Світ вражає: Археологи в Єгипті виявили незвичайну схованку із засобами для бальзамування. Фото
З чим у нас асоціюється Єгипет? Ймовірно, з пірамідами та муміями. Перші були місцем поховання других. А щоб «зробити» мумію тіло потрібно бальзамувати. Науковцям вдалося знайти прилади для цього процесу.

Про відкриття повідомляє 24 канал.

Відкриття зробили чеські археологи під час розкопів на кладовищі Абусір, неподалік Мемфіса, Єгипет. Приладдя для муміфікації було неодмінною частиною поховальних ритуалів, адже забезпечувала зберігання тіла покійника.

Це робилося для того, щоб людину прийняли у потойбічному житті після її смерті. Єгиптяни вірили, що якщо правильно забальзамувати людину, вона житиме вічно.
 Горщики з матеріалами для бальзамування
Горщики з матеріалами для бальзамування

Що знайшли у схованці

Було виявлено 370 керамічних глечиків, в яких виявили матеріали для бальзамування: наприклад, смолу, яка була одним з «інгредієнтів», які зберігали вилучені внутрішні органи покійника від гниття.
Також були виявлені чотири пустих глечиків, на яких вигравіювано ім’я власника – це була людина, на ім’я Вахе Іп Ра-МарІ Ніт («Вахібре»), який був «сином пані Артуро». Усі глечики знайшли у колодязі 5,3 на 5,3 метра на глибині 14 метрів.
Знахідки належать до часу правління 26-ї династії. Тобто, глечики для бальзамування помістили у місце, де їх сьогодні знайшли, приблизно у 664 – 525 роках до нашої ери.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus