USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: На глибині понад 100 метрів водолази знайшли рідкісний човен часів Другої світової війни
Грецькі водолази на чолі із відомим дайвером Костасомом Токтарідесом виявили в Егейському морі італійський підводний човен часів Другої світової війни. Субмарина була під водою 80 років.

На південь від острова Міконос на глибині 103 метри човен знайшли під час досліджень в Егейському морі, пише Мeta.

Субмарина Jantina відплила із грецького острова Лерос із 48 моряками на борту. 5 липня 1941 року після влучення торпед, випущених британським підводним човном HMS Torbay, вона затонула.

Щоб знайти човен, водолази використали ROV Super Achilles, дистанційно керований підводний апарат, який провів ретельний візуальний огляд уламків.

«Військово-морська історія схожа на головоломку, а субмарина - частина цієї головоломки. Рідко коли можна побачити зіткнення двох підводних човнів», - розповів дайвер Костасом Токтарідес.

Jantina - четвертий човен, знайдений Токтарідесом. Він виявив підводні човни по всіх водних шляхах Греції.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus