USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10
Світ вражає: Народження зірок та смерть планет: найбільш захопливі астрономічні знімки 2021 року
Завдяки розвитку технологій ми маємо можливість отримувати космічні знімки, які не лише вражають своєю красою, а й мають історичне значення.

Згадуємо найяскравіші астрономічні фотографії за 2021 рік, пише Мета.ua.

Надмасивна чорна діра

У центрі галактики Messier 87 (M87) телескопи сфотографували надмасивну чорну діру в поляризованих променях. Завдяки цьому знімку астрономам вдалося виміряти поляризацію.
Ровер Perseverance на Марсі

У лютому марсохід НАСА Perseverance приземлився на Марсі. Встановлена ​​на реактивному ранці камера дозволила марсоходу зробити «селфі» та зафіксувала момент удару ровера об поверхню Червоної планети.


Чумацьке кільце

Знімок китайського вченого Чжун Ву із зображенням кільця переміг на конкурсі астрономічних фотографій. Зображення складається з 1 000 знімків Чумацького Шляху.
Туманність Вуаль

Телнскоп «Хаббл» зміг зробити знімок туманності Вуаль, що розташована у сузір’ї Лебедя. На фотографії можна побачити зірку, яка вибухнула 8 тисяч років тому.
Туманність Каліфорнія

Щоб отримати це зображення, фотограф Террі Хенкок знімав туманність протягом семи ночей. Довжина туманності – близько 100 світлових років і знаходиться на відстані 1 000 світлових років від Землі.
Хелловін від «Хаббл»

Цього року телескоп «Хаббл» на честь Хелловіну показав фотографію зірки, яка нагадує зловісне оранжеве око. На знімку зображено вуглецеву зірку IRC +10216, яка знаходиться на відстані 650 світлових років від Землі в сузір’ї Лева.
Зоряне скупчення

Телескоп «Хаббл» показав яскраве та «густонаселене» скупчення зірок, яке знаходиться біля центру Чумацького Шляху.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus