USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Світ вражає: Найдавніші прикраси у світі виявили в Марокко. Фото
Найдавніші прикраси у світі виявили в Марокко - йдеться про намистини, вік яких сягає 150 тис. років.

У 2014-2018 роках археологи під час дослідження печери Бізмун неподалік міста Ес-Сувейра на атлантичному узбережжі Марокко виявили 33 черепашачі намистини.

Після ретельного аналізу артефактів вчені визначили, що бусинам від 142 тис. до 150 тис. років.

На думку дослідників, стародавні люди носили намистини як сережки або кольє, що робить їх найдавнішими з коли-небудь виявлених ювелірних виробів у світі, пише Ракурс.
Провідний автор дослідження Стівен Кун заявляє, що ці артефакти - найбільш раннє свідчення форми невербального людського спілкування, коли люди почали виражати себе за допомогою прикрас. Це сталося набагато раніше, аніж вважали науковці.
Північна Африка стала домом для особливих культур та унікального археологічного комплексу.


Намистини, виявлені Куном та його колегами, зроблені з раковин морських равликів, кожна завдовжки приблизно півтора сантиметра. Отвори в центрі намистин вказують на те, що їх носили на мотузках або кріпили до одягу.
Стародавнє намисто з Північної Африки відносять до атерійского періоду кам’яного віку, відомого своїми специфічними наконечниками. Відомо, що атерійці полювали на газелей, антилоп гну, носорогів та інших тварин.

Печера була вперше ідентифікована як палеолітична у 2008 році.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus