USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Під ківерцівським лісом собака 4 місяці чекає на господаря. ФОТО
Ківерцівську Хатіко увесь цей час доглядають і підгодовують школярі.
Щемливу історію про собачку повідав ківерчанин Євген Зубенко, – повідомляє Волинь-нова.
Віддана тварина ось уже як кілька місяців живе у лісі між Ківерцями й селом Сапогів.

Чоловік розповів, що хтось, ймовірно, вивіз тварину в ліс, залишив мішок із лахами й дав команду стерегти. Собака слухняно виконує, як його навчили.
«Сидить тут з лютого, — каже Євген Зубенко. — Першим на нього звернув увагу мій сусід Олександр Нетепчук. У нього в Сапогові батьківська хата, й він двічі на день їздить цією дорогою. Якось зупинився й дав собачці води. Пес став жадібно пити. Почав йому привозити харчі».

За словами пана Євгена , надійними друзями покинутої тварини стали школярі з села, які цим маршрутом добираються до райцентру в школу. Дітки зробили будку, а собаку назвали Арі, бо вона самиця.






«Ми з сусідом навіть думали забрати тварину, але живемо у п’ятиповерхівці, — провадить пан Зубенко. — Звичайно, було б добре, якби знайшлися небайдужі люди і хтось забрав би Арі у приватний будинок. Вона віддана, розумна й добра».

Пройшовши лісом із кілометр, ліворуч над дорогою висить картонна табличка з написом «Дайте Арі їсти і води! Дякую!!!» Біля неї розрізана навпіл біла каністра з водою, а поряд червона — для харчів. За кілька метрів у кущах — зроблена чиїмись дбайливими руками будка, накрита плівкою.




«Хочеш позбутися собаки, то просто відпусти його. Для чого ж робити тварину заручником? — мовить Євген Зубенко. — Ми не знаємо, хто це вчинив. Видно, Арі добре навчена та слухняна. Думаю, вона давно прибігла б у село, а так сидить і стереже того мішка. Віддаляється метрів на 10–20 і знову повертається. Хіба можна так із живими створіннями чинити?» — дивується пан Євген.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus