USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: Поки туристи на карантині, прибережні води пляжів на Філіппінах заполонили томатні медузи
На півдні Філіппін прибережні води пляжів заполонили тисячі рожевих (томатних) медуз через відсутність туристів у зв’язку з коронавірусом і каранатином.

Таке яскраве і незвичайне видовище зафільмував морський біолог Шелдон Рей Боко з австралійського Університету Гріффіта, повідомляє ТСН.

У своєму твіттері він написав, що томатні медузи Crambione cf. Mastigophora заполонили пляжі Коронг Коронг у муніципалітеті Ель-Нідо, на півночі Палавана.

Зазвичай медузи з’являються в місцевих водах у кінці січня або в лютому, однак через поєднання різних природних факторів в цьому році медузи з’явилися на острові лише в березні.

Як повідомили в Департаменті навколишнього середовища і природних ресурсів Філіппін, медуз регулярно приносить в затоку Коронг Коронг океанічна течія.

А оскільки місцеві жителі сидять по домівках на карантині, тварини залишилися недоторканими і стали процвітати на порожніх пляжах.

Також однією з причин «цвітіння» медуз могли бути і зміни клімату, оскільки медузи краще розмножуються у водах з більш низьким рівнем кисню, а надмірний вилов риби допомагає їм позбутися від конкурентів за їжу і від потенційних ворогів.

Так, у минулому місяці тисячі медуз Crambione mastigophora вимило на пляж острова Лабуан, недалеко від північного краю Борнео.

Нагадаємо, у Британії через карантин в безлюдному місті Лландадно вільно ходило стадо козлів. Згодом копи прибули на місце і відігнали тварин до мису Грейт Орз, звідки вони, ймовірно, могли втекти. Однак це не допомогло: стадо повернулося в місто на наступний день.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus