USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Позував на камеру й показав свою фірмову «усмішку»: до українських полярників завітав морський леопард. Відео
Під час морського виїзду українські полярники з антарктичної станції «Академік Вернадський» зустріли морського леопарда. Побачивши дослідників з камерами, він навіть трохи попозував для них й показав свою фірмову «усмішку».

Про це повідомляється на сторінці Національного антарктичного наукового центру у Facebook.

«Дивіться, якого красунчика нещодавно зустріли наші полярники під час морського виїзду! Це – морський леопард, один з представників родини Тюленевих, що зустрічаються в районі нашої станції», – зазначили у НАНЦ.

За словами науковців, хоч зовні леопард може здатися досить милим, довіряти його «усмішці» не варто: ця тварина є одним з головних хижаків Антарктики. На відміну від родичів, зокрема тюленів Уедделла чи крабоїдів, він смакує не лише крилем чи рибою, а й пінгвінами та іншими тюленями. А таку назву отримав через свою хижість та характерні плями на тілі.
Довжина леопарда становить 3-4 метри, а вага 300-400 кг. Завдяки формі тіла та видовженим переднім кінцівкам він дуже швидко плаває у воді, розвиваючи швидкість до 40 км на годину.

Науковці пов’язують «візит» морського леопарда з тим, що нещодавно околиці станції стали «пологовим будинком» та «дитсадком» для маленьких пінгвінів, які вчаться самостійному життю.

Саме на них поблизу берегів чекає хижак, адже вполювати у воді недосвідчене пташеня набагато простіше, ніж дорослу тварину.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus