USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Світ вражає: Природа відроджується: в Австралії виявили нові види павуків. Відео
Австралійський фахівець Джозеф Шуберт відкрив сім нових видів павуків, причому два з них – на південному сході континенту, де їх не зустрічали раніше.

Про це повідомляє Новое Время.

Павуки-павичі (рід Maratus) славляться неймовірно яскравими фарбами самців і незвичайними шлюбними танцями, відзначають арахнологи – фахівці, які вивчають павуків.

Вони унікальні для Австралії, і хоча вони і отруйні, ці павуки абсолютно нешкідливі для людей – полюють на мух та інших дрібних комах.

«Я б описав павуків-павичів як крихітних, маленьких, барвистих кошенят. У них є своя індивідуальність, і вони неймовірно крихітні – розміром з рисове зерно», – сказав Джозеф Шуберт.

Шуберт, фахівець з ентомології та арахнології, колись боявся павуків, але потім став тримати їх в якості домашніх тварин, щоб подолати свою фобію. В даний час він задокументував в цілому 12 нових видів павуків-павичів. Його останнє відкриття – сім нових видів – доводять загальну кількість відомих видів павуків-павичів до 85.

«Деякі види, представлені в цій статті, були виявлені громадянами, які задокументували їх на місцевості і прислали мені зображення – їх допомога важлива для такого роду досліджень», – пояснив Шуберт.

Він виявив кілька нових видів в польовий поїздці в Західну Австралію, в той час як ще один вид був з Південної Австралії і один з штату Вікторія. Шуберт зізнається, що його улюблений вид – Maratus constellatus (на ілюстрації).

«Він такий гарний. Зразок нагадує мені картину Зоряна ніч Ван Гога. Плюс я пройшов дуже, дуже довгий шлях, щоб знайти його!», – відзначає вчений.

Maratus - це рід павуків-скакунів з підродини Euophryinae. Рід вперше виділив в 1878 році німецький ентомолог Фердинанд Карш, куратор Берлінського музею природознавства. Довгий час рід включав всього один або кілька видів, включаючи перший описаний — Maratus amabilis Karsch.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus