USD 40.90 41.40
  • USD 40.90 41.40
  • EUR 40.95 41.50
  • PLN 10.30 10.55
Світ вражає: Розробили перше у світі авто, що змінює колір. Відео
Німецький автовиробник BMW представив перший у світі автомобіль, що змінює колір.

Машину показали на виставці Consumer Electronics Show (CES) в Лас-Вегасі, передає УНІАН з посиланням на Reuters.

У концептуальному авто, що отримало назву BMW iX Flow, використовується електронний папір (також відомий як E-Ink, електронне чорнило) – технологія відображення інформації, розроблена для імітації звичайного друку на папері та заснована на явищі електрофорезу. Її застосовують в електронних книгах.

«Це справді енергоефективна зміна кольору з використанням технології E-Ink. Ми взяли цей матеріал – схожий на товстий папір – й наше завдання полягало в тому, щоб нанести його на тривимірний об’єкт, як-от автомобілі», – розповіла інженер-дослідник BMW Стелла Кларк.

Під впливом електричних сигналів, керованих додатком на телефоні, матеріал переносить на поверхню різні пігменти, в результаті чого автомобіль набуває іншого відтінку або дизайну, наприклад, з’являються гоночні смуги.

За словами Кларк, у майбутньому змінами можна буде керувати за допомогою кнопки на приладовій панелі автомобіля або, можливо, навіть за допомогою жестів.
«У жаркий сонячний день ви можете переключити колір на білий, щоб відбивати сонячне світло. У холодний день ви можете переключити його на чорний, щоб поглинати тепло», – також зазначила Кларк.

У компанії кажуть, що підтримування кольору, обраного водієм, не енерговитратне. Поки що автомобіль підтримує зміну між білим і сірим кольорами.
Коментарів: 1
Нострадамус Показати IP 8 Січня 2022 13:19
Це для захисту вiд камер вiдеоспостереження?...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus