USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: Штучний інтелект може визначати вік людей та скільки їм залишилося жити
За допомогою штучного інтелекту науковцям вдалося визначати вік людини та скільки їй залишилося жити. Для цього потрібне лише сканування сітківки ока.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Science Alert.

Вчені зазначають, що алгоритм настільки точний, що вгадав вік майже 47 000 людей з точністю до трьох з половиною років.

Дослідження проводились із людьми середнього та похилого віку. У цьому списку опинилися здебільшого ті, у кого, на думку нейромережі, сітківка виглядала старшою від їх фактичного віку. Якщо алгоритм передбачав, що сітківка людини на рік старша від фактичного віку, ризик смерті з будь-якої причини в наступні 11 років зростав на 2 відсотки. Висновки випливають виключно з фактичних спостережень.

«Значний зв’язок між віковими змінами сітківки та смертністю разом із доказами зв’язку між оком і мозком підтверджують, що сітківка є «вікном» неврологічних захворювань», – розповідають автори.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus