USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00
Світ вражає: У Марокко знайшли останки одного з найдавніших мешканців Землі
Експерти з Кембриджського університету вивчили знайдені в так званих сланцях Фезуату гірського хребта Антиатлас в Марокко скам’янілості морської зірки, вік якої становить 480 млн років.

За словами вчених, вона є найстарішою з відомих морських зірок. Попередній претендент на звання найстарішого зареєстрованого зразка морської зірки був на 50 млн років молодший. Новий вид названо Cantabrigiaster fezouataensis, передає УНІАН з посиланням на Daily Mail.

«Якщо ви повернетеся в минуле і пірнете в море, то ви не взнаєте жодного з морських організмів – крім морських зірок, вони є одними з перших сучасних тварин», – сказав еволюційний палеоеколог Аарон Хантер.

За словами дослідників, Cantabrigiaster fezouataensis не вистачає приблизно 60% рис будови тіла сучасної морської зірки – замість цього вона виглядає як гібрид морської зірки і морської лілії. Морські лілії – це фільтруючі організми з хвилястими рукавами, які нагадують рослини тим, що прикріплені до морського дна за допомогою циліндричного «стебла».
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus