USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: У Туреччині виявили скелет людини, яка стала жертвою цунамі 3600 років тому
У Туреччині археологи знайшли тіло хлопця, який загинув близько 3600 років тому. Він став жертвою цунамі, яке виникло після виверження вулкану Тера. Про це повідомляє УНН з посиланням на Phys.org.

Відомо, що вулкан Тера прокинувся на грецькому острові Санторіні. Він розташований між південною Грецією та південною Туреччиною.

Науковці встановили, що масштабне виверження Тери відбулося у період від 1500-х до 1600-х років до нашої ери. Саме цей вулкан звинувачують у занепаді мінойської цивілізації, яка існувала на острові Крит.

Навколо місця виверження літав вулканічний попіл. Водночас багато свідчень про цунамі людству досі не вдалося назбирати. Насамперед тому, що цунамі не залишає на березі власних слідів. Тіла та уламки воно забирає у море й назавжди приховує їх.

Хлопець став першою жертвою цунамі внаслідок виверження Тери, яку вдалося знайти. Місце загибелі – берег затоки Чешме на заході Туреччини. Ця територія – відома локація розкопок. Її назвали Чешме-Багларарасі.

Розкопки там проводять вже декілька років. Водночас докази того, що цунамі таки було, знайшли лише нещодавно. Мовиться про шари попелу та сміття, які не забрало море.

Також крім рештків молодої людини, дослідники виявили останки собаки. Свідчення також показали, що цей район постраждав від кількох цунамі, пов’язаних із виверженням Тери.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus