USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94
Світ вражає: У Великій Британії підпалили вежі 5G через переконання, що технологія розповсюджує коронавірус
У британських містах підпалили вежі 5G через теорії змови, за якими через технологію розповсюджується новий коронавірус.

Лікарі та науковці вже розкритикували ці ідеї, передає ТСН.

В соцмережах з’явилися відео підпалів веж 5G в Бірмінгемі та Мерсисайді. Їх спалюють через поширення соцмережами теорій про те, що технологія впливає на розповсюдження коронавірусу.

Всього таких теорій дві: перша стверджує, що 5G послаблює імунітет та робить людину більш сприятливою до зараження, інша ж – що радіохвилі, що передаються мережею, якимось чином відповідальні за коронавірус.

Перші згадки таких ідей в соцмережах почали з’являтися наприкінці січня, коли в США зафіксували перші випадки захворювання вірусом.

Лікарі ж стверджують, що ці ідеї – повна нісенітниця.

«Ваша імунна система може бути ослаблена будь-чим – втомою або неправильною дієтою. Ці колебання невеликі, але також роблять вас сприятливими до зараження», – стверджує доцент по клітковій мікробіології в Університеті Редінга, лікар Саймон Кларк.

За його словами, попри те, що сильні радіохвилі і можуть викликати нагрівання, 5G не настільки сильна, щоб це впливало на людину.

Радіохвилі, що використовуються в 5G та будь-якій іншій технології мобільних телефонів, перебувають на низьких частотах в кінці електромагнітного спектру. Вони просто недостатньо сильні, щоб впливати на клітини, на відміну від більш високочастотних випромінювань – сонячного проміння та рентгенівських променів.

Адам Фінн, професор педіатрії в Університеті Брістоля, додає, що 5G також не зможе передати вірус.

«Нинішня епідемія викликана вірусом, який передається від одного зараженого людини іншій. Ми знаємо, що це правда. У нас навіть є вірус, що росте в нашій лабораторії, отриманий від людини з хворобою. Віруси і електромагнітні хвилі, які роблять мобільними Робота телефонів і інтернет-з’єднань – це різні речі. Як крейда і сир», – говорить він.

Також важливо відзначити ще один серйозний недолік теорії змови – коронавірус поширюється в містах Великої Британії, де ще не запущено 5G, і в таких країнах, як Іран, які ще не впровадили цю технологію.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus