USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Світ вражає: Учені виявили у бурштині найдавніший зразок тваринного спарювання
Учені відшукали найдавніший зразок тваринного спарювання в історії. Двох мух, які піддалися “основному інстинкту”, вдалося знайти у бурштину разом зі скам’янілостями мурах, павуків та мошок.

Як зазначається у дослідженні, опублікованому у Nature, нащадки цих мух, яким не менш ніж 41 мільйон років, досі існують. Вони харчуються попелицями та личинками і живуть поблизу води, на луках, узліссях та на окраїні лісів.

Знахідка допомагає краще зрозуміти, яким життя було мільйони років тому, і є надзвичайно рідкісною.

“Мухи, що спарюються, являють собою надзвичайно рідкісну скам’янілість у австралійських записах копалин", - відзначають дослідники.

Статевий акт у мух триває лише кілька секунд. Учені припускають, що комахи сіли на смолу, щоб вдатися до інтиму, однак випадково застрягли.

Як зазначає провідний автор праці, палеонтолог Джеффрі Стілвелл з Мельбурнського університету Монаш, знахідка є “одним з найбільших палеонтологічних відкриттів у Австралії”.

Примітно, що мух вдалося відшукати, коли команда дослідників розглядала понад 5800 зразків бурштину.

"Ви можете уявити коментарів студентів-добровольців, що аналізували бурштин, про те, що мухи “роблять це у гондванському стилі(ред. – Гондвана – стародавній континент)", - відзначив Стілвелл.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus