USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.65 9.85
Світ вражає: В Англії під час будівництва швидкісної залізниці знайшли масове поховання часів Римської імперії
Британські археологи, які досліджують місце пролягання майбутньої швидкісної залізниці HS2, виявили рештки давньоримського міста з масовим похованням понад 400 людей, частина з яких була обезголовлена.

Про це повідомляє пресслужба HS2.

Залишки міста група з близько пів сотні археологів виявила неподалік Ейлсбері – найбільшого міста англійського графства Бакінгемшир.

Людські поселення і місця ремісництва й торгівлі розташовувалися обабіч дороги, яка сягала найбільшого міста Римської Британії – Веруламіума.

На місці розкопок виявили понад 1200 монет, а також багато решток побутових товарів (від ложок до гральних кубиків) – це, на думку археологів, свідчить, що там діяв ринок.
Свинцевий гральний кубик часів Римської імперії
Свинцевий гральний кубик часів Римської імперії

Окрім того, поруч вони виявили місце найбільшого на сьогодні давньоримського поховання в Бакінгемширі. Археологи нарахували близько 425 похованих, частина з яких була кремована і обезголовлена, причому голову клали поруч із тілом покійного.

«Одне з тлумачень такого поховання полягає в тому, що так ховали злочинців або вигнанців. А проте, обезголовлення зустрічається в інших місцях і вважається звичайною, хоч і не надто поширеною, практикою в період пізньої Римської імперії», – зазначають фахівці.
Одне з похованих обезголовлених тіл
Одне з похованих обезголовлених тіл

HS2 (High Speed 2) – це швидкісна залізниця, яка поєднуватиме міста на півночі й півдні Англії та пролягатиме через Лондон. Будівництво залізниці відбуватиметься в три етапи: перший із них має бути завершений протягом 2029-2033 року, другий – протягом 2030-2034 років.

З 2018 року під час дослідження місцевості, де пролягатиме HS2, археологи здійснюють розкопки для збереження спадщини, яка криється під землею. Приміром, вони вже знайшли інше давньоримське поселення у графстві Південний Нортгемтоншир.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus