USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: В Італії знайшли шоломи й зброю битви при Алалії 535 року до нашої ери
Італійські археологи знайшли під час розкопок у Велії, що на півдні від Неаполя, шоломи й зброю часів морської битви при Алалії у 535 році до нашої ери.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ANSA.

Загалом археологи знайшли стіни та залишки архаїчного храму, датованого шостим століттям до нашої ери, розписану кераміку, зброю та два шоломи.

За словами міністра культури Італії Даріо Франческіні, ця знахідка підкреслює «важливість продовження інвестування в дослідження».

В свою чергу, генеральний директор італійських музеїв Массімо Осанна заявив, що ці знайдені реліквії «проливають світло на історію потужної грецької колонії».
Битва при Алалії — морська битва, що відбулась між флотом фокейців і об'єднаною флотилією Карфагена й етруського міста Цере біля міста Алалія на Корсиці у 535 році до нашої ери.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus