USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93
Світ вражає: Захисна маска для обличчя робить людину більш привабливою. Дослідження
Люди виглядають привабливішими, коли одягають захисні медичні маски, свідчать результати дослідження Університету Кардіффа, передає The Guardian.

Аналогічне дослідження проводилося до пандемії – тоді людей відштовхували зображення тих, на кому маска. Це асоціювалося з тим, що людина хвора або її життя зараз якимось чином пов'язане з лікарнею.

Через рік після початку пандемії, у лютому 2021 року (коли почали проводити нове дослідження) ситуація зі сприйняттям кардинально змінилася.

«Коли ми почали відчувати себе вразливими (через пандемію), медичні маски стали для нас захистом, тому люди почали більш позитивно сприймати обличчя в масках», - пояснюють вчені.

У дослідженні брали участь 43 жінки. Їх попросили оцінити за шкалою від 1 до 10 привабливість зображень чоловічих облич без маски, у простій тканинній масці, синій медичній масці та облич, частково закритих простою чорною книгою.

Чоловіки у тканинних масках виявилися привабливішими, ніж чоловіки без масок та з обличчями, закритими книгою. У той же час чоловіки в одноразових синіх медичних масках були найпривабливішими.

«Пандемія змінила нашу психологію у тому, як ми сприймаємо носіїв масок. Коли ми бачимо когось у масці, ми більше не думаємо: «У цієї людини хвороба, мені потрібно триматися подалі». Це стосується еволюційної психології і того, чому ми обираємо партнерів», - кажуть дослідники.

Крім того, маска може робити носія більш привабливим, тому що погляд людини, яка дивиться на нього, зводиться до його очей. Також мозок у цей час «додумує» зображення закритих частин обличчя і найчастіше ці зображення приємніші, ніж є насправді.

Також зараз проводять аналогічне дослідження, де чоловіки оцінюють привабливість жінок у масках. За словами вчених, уже можна казати, що результати схожі.

Учасників обох досліджень не просили вказувати сексуальну орієнтацію.
Коментарів: 1
ВІРУС Показати IP 16 Січня 2022 19:57
ЗНІМАТИ МАСОЧКУ ВСЕОДНО ЩО ТРУСИКИ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus