USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94
Світ вражає: Зелена планета: які ще нові види істот знайшли на Землі у 2020 році
Хоча 2020 рік став для багатьох періодом випробувань, було в ньому й кілька яскравих моментів. Зокрема, було виявлено сотні нових видів тварин. Від жаби довжиною 1 см до нового виду павуків, названих на честь кінозірки Хоакіна Фенікса.

Mind пропонує дізнатися про декілька найкращих відкриттів із матеріалу на сайті Всесвітнього економічного форуму.

Achalinus zugorum

Новий вид змій, які схожі на веселку, був виявлений майже випадково в лісах Північного В'єтнаму, повідомляє видання The Independent. Змію було знайдено посеред дороги під час спостереження за екологічними ландшафтами. Її відмінними рисами є темні, майже голографічні лусочки, дивні очі та відсутність фоторецепторів.

Знайдена рептилія належить до рідкісної родини змій Achalinus. Змію було названо на честь колишнього доглядача за рептиліями Смітсонівського інституту Джорджа Цуга та його дружини Патрісії.
Новий вид китів

У листопаді дослідники під час експерименту виявили абсолютно новий вид дзьобоподібних китів біля західного узбережжя Мексики, повідомляє видання NBC. Група вчених випадково виявила три невідомі різновиди дзьобоподібних китів поблизу островів Сан-Беніто (поки що це не підтверджено). Вони мають загострені морди та довжину тіла до 16,4 футів (5 м). Незважаючи на те, чи буде підтверджено шляхом проведення ДНК тесту, що це насправді новий вид, відкриття призведе до збільшення чисельності дзьобоподібних китів на нашій планеті до 24.

Саламандра Carolina Sandhills
64-й вид саламандри Північної Кароліни щойно був відкритий і названий – саламандра Carolina Sandhills. За інформацією Музею природничих наук Північної Кароліни, ця істота живе в джерелах і невеликих струмках регіону Сендхіллз в Північній Кароліні. Саламандри дуже маленькі і можуть похвалитися сміливим червоним забарвленням.

Cnemaspis Avasabinae

Тварину було знайдено в індійських горах Cхідні Гати на початку 2020 року, повідомляє видання The Hindu. Ящірку було помічено в сухому вічнозеленому лісі під річковим камінням. Вона сірувато-рожевого кольору та має шість темно-коричневих плям розміром менше 2,9 сантиметра.
Дияволоока жаба

Хоча й моторошна на вигляд «жаба з диявольськими очима» вважалася вимерлим видом протягом останніх двох десятиліть, її знову додали до великого індексу дикої природи планети Земля після того, як земноводну тварину помітили десь у болівійських Андах під час будівництва гідроелектричної дамби, де мешкали вже зникаючі види, повідомляє видання CNN.

Дияволоокі жаби мають чорне забарвлення та випуклі червоні очі. Певна річ, що вчені раді, що цей вид зміг вижити.
Duobrachium Sparksae Comb Jellyfish

Дослідницька група NOAA Fisheries research team виявила гребінчастих медуз під назвою duobrachium sparksae під час підводної експедиції ще в 2015 році, але в окремий вид їх виділили в листопаді 2020 року. Більшість гребінчастих медуз мають вісім рядів зубів. Але цей вид має незвичний спосіб пересування. Дослідники порівняли цей спосіб пересування з пересуванням на повітряній кулі.

Новий вид гігантських летючих кускусів
Гігантські летючі кускуси – це ссавці, схожі на посумів, що мешкають в лісах Східної Австралії та здебільшого харчуються листям евкаліпта, яке росте на верхівках дерев. У цьому році замість одного вчені виявили три різних види тварин, помітивши морфологічні відмінності. Дослідження ДНК в Університеті Джеймса Кука офіційно підтвердило існування трьох видів, які зараз перераховані в дослідженні під назвами Petauroides volans, Petauroides minor та Petauroides armillatus.

Жаба-ліліпут
Цього року виявили одне з найменших земноводних у світі – жабу-ліліпута. За даними CNN, довжина жаби 1 сантиметр і вона має камуфльоване коричневе забарвлення. Завдяки забарвленню жаб, маленькому розміру та схильності ховатися в моху і ґрунті по всіх Андам, вченим було дуже важко знаходити їх.

Loureedia phoenixi
За даними видання Science Daily новийм вид павуків під назвою Loureedia phoenixi виявили в Ірані. Він класифікується як оксамитовий павук. Вид відносно відокремлений і дуже барвистий. Він нагадує Джокера – героя Хоакіна Фенікса в однойменній стрічці, в честь якого павука і назвали.

Попа Лангур

Попа Лангур – він же Trachypithecus Popa – має давню історію. Маючи яскраву зовнішність: білі кільця навколо очей, чорні «рукавички», клаптик вовни на голові, мавпочки виглядають дуже симпатичними. Завдяки 100-річному зразку, знайденому в одному з музеїв природознавства, можна було припустити існування цього виду, але в 2020 році вченим вдалося знайти генетичну відповідність фекаліям, виявленим в лісах М'янми. Мавпочки живуть в чотирьох окремих популяціях – в основному на горі Попа. Але їм загрожує серйозна небезпека. Вчені сподіваються, що зможуть відновити їхню популяцію.
Mountain Fer-De-Lance Viper

В цьому році вчені знайшли дуже отруйну змію, яку назвали Mountain Fer-De-Lance Viper. Її знайшли в підліску в Андах. На ній червоні, жовті й зелені мітки, а також вона має масивні ікла і ямки, які відчувають тепло і допомагають гадюці полювати на здобич. Навряд чи хтось хотів би натрапити на цю вражаючу, але надто небезпечну рептилію.

Tegula Kusairo Yamazak
Новий вид їстівних равликів під назвою Tegula Kusairo Yamazak був виявлений в Японії в грудні 2020 року, повідомляє Phys.org. Їхня оболонка буро-зелена, з жовтою або білою нижньою стороною. Зазвичай равлики мешкають в смугах гравію по всій японській прибережній зоні у Внутрішньому морі Сето, затоці Омура в префектурі Нагасакі, затоці Кінко та південній частині Південної Кореї.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus