USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

У Луцьку наводитимуть лад зі стихійною торгівлею на Замковій

12 Травня 2015 14:39
Очистити вулицю від громадян, які здійснюють торгівлю з тротуарів, вирішили у муніципальній дружині Луцька.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту 12 травня.

До депутатів із колективним зверненням звернулися громадяни, які здійснюють торгівлю на вулиці Замковій у Луцьку. З їхніх слів, нещодавно представники муніципальної дружини очистили вулицю від громадян, які здійснювали там торгівлю з лотків. До того ж, автори звернення звертають увагу на те, що на вулиці встановлена ятка, що належить Волинському товариству захисту тварин.

Як повідомила представник авторів звернення, на вулиці торгують люди, які були скорочені із підприємств та які таким чином виживають у ситуації тотального підвищення цін. Оскільки вільних місць на ринку немає, вони, мовляв, змушені торгувати на вулиці Замковій. Натомість, дирекція ринку пропонувала їм місця поблизу туалетів за плату у сумі 15 гривень на день. На думку підприємців, така плата надто висока за торгівлю у місці, де майже не ходять покупці.

Окрім цього, причиною очищення вулиці називають те, що підприємці ринку написали скаргу на волонтерів, які працювали у ятці Волинського товариства захисту тварин, адже ті вживали алкоголь та аморально поводилися.

Своєю чергою, керівник КП «Ласка» Дана Новарчук зазначила, що на ринку було передбачене місце для прилаштування тварин, де торік 843 тварини вже прилаштували. Їх, мовляв, не викидають та не евтаназують, як в інших містах. З її слів, волонтером себе може назвати кожен, хто приносить на ринок цуценят, тож їй нічого не відомо про волонтерів, які аморально поводилися.

Виконувач обов’язків начальника відділу муніципальної дружини Луцька Юлія Сиротинська повідомила, що суб’єкти господарювання здійснювали торгівлю на тротуарах вулиці Замкової, таким чином не даючи можливості громадянам безпечно пересуватися вулицею – пішоходи змушені ходити проїжджою частиною.

З її слів, на ринку є 143 місця для торгівлі, а також створено 63 місця для торгівлі розсадою та квітами. Натомість, громадяни відмовляються там торгувати, тому що надають перевагу тротуару. Вона запевнила, що вартість місця становить від 4 до 7 гривень, а 15 гривень доведеться заплатити, якщо підприємець займає 2 метри. Досі ж лотки із отрутою для пацюків стояли поряд із лотками, з яких торгують цукерками, що неприпустимо.

Юлія Сиротинська повідомила, що на ринку протягом тижня чергували працівники ДАІ, тож була ліквідована стихійна торгівля з автомобілів. Наразі намагаються навести лад з торгівлею на тротуарах. Також, з її слів, вже сьогодні об’єкт, де здійснюють прилаштування тварин, приберуть із проїжджої частини.
Член комісії Богдан Шиба зауважив, що торгувати потрібно винятково на території ринку, а будь-яка інша торгівля неприпустима. Він наголосив, що в умовах війни будь-які несанкціоновані заходи несуть небезпеку, тож усі точки торгівлі повинні бути під контролем.

Член комісії, голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов зазначив, що правила благоустрою повинні слугувати усьому місту, а не конкретній людині, хоча прикро, що громадяни змушені виживати, торгуючи на вулиці.
У підсумку, звернення громадян щодо торгівлі на вулиці Замковій депутати вирішили взяти до відома. Муніципальній дружині рекомендували здійснювати однаковий підхід до усіх громадян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
в Показати IP 12 Травня 2015 15:10
та вже 20 років борються, так як і з валютчиками, було б бажання давно б ліквідували і те і інше, а так поділяться грошима і все
Ст.лейтенант до в Показати IP 12 Травня 2015 15:33
100% чергова триндьож. Бачив сьогодні ту МуДу (муніципальну дружину) на хамському ринку - стоять хлюсти у формі, в гостроносих тухлях, ручки в брючки, без головних уборів... Дивуюсь, як ці клоуни не розуміють, що форму потрібно шанувати і не ганьбити її.
Sem до Ст.лейтенант Показати IP 15 Травня 2015 17:50
да що ти кажеш?! хлюст, чому б тобі не піти до них на роботу і не показати "мастер-клас"?!!!! балаболити в Україні за більш чим 20 років навчились, а от робити?!! іди працюй, щось мішає?!!!
Ст.лейтенант до в Показати IP 12 Травня 2015 15:34
100% чергова триндьож. Бачив сьогодні ту МуДу (муніципальну дружину) на хамському ринку - стоять хлюсти у формі, в гостроносих тухлях, ручки в брючки, без головних уборів... Дивуюсь, як ці клоуни не розуміють, що форму потрібно шанувати і не ганьбити її.
Патріот до в Показати IP 12 Травня 2015 16:56
Шиба вже був мером навів порядок!!??Зараз вирішив пропіаритись.,А Осіпов,що хоче в бабусь останю копійку забрати!!?? Хочете імітувати діяльніст ь- боріться з незаконим будівництвом ,МАФами, та всім іншим, що заважає лучанам. А бабусь залиште в спокої. Хай люди хоч з підлоги продають товари,і продаватимуть до того часу поки є попит. Бо підприємців, які зайняли стоянку біля ринку(від центральної дороги по ліву руку це стоянка, а не ринок) ніхто невиганяє,а вот бубусь по цілому місту готові ганяти.
Анонім до Патріот Показати IP 13 Травня 2015 00:29
в умовах євроасоціації яку україна підписала і більшість населення скакала від радості - чорним по білому написано - знищити всю торгівлю з рук на базарах, продаватись все має тільки у відповідних магазинах. самі ж підписали - тепер маєте виконувати.
х.у вам Показати IP 12 Травня 2015 15:33
Ося дбай про людей , а не відробляй бабло.
зажерлись Показати IP 12 Травня 2015 16:10
15 грн за 2м то дорого...вони жартують?? мають націнку плюс 150% а 15 грн їм дорого...
Анонім до зажерлись Показати IP 12 Травня 2015 16:16
Це ви про тих бабок говорите що привозять яйця і іншу продукцію???? ТО У НИХ НАЦІНКА ПІТ ТА ГОРБ!!!!
Жанна до Анонім Показати IP 13 Травня 2015 09:48
100% Сама знаю ціну того яйця, тої ягоди... Кожне літо в бабусі була на канікулах. І тому як чую, що якась розкрашена мадам просить знижку на стакан ягод (!!) - в зуби хочу дати кошиком, хай йде хоч один день позбирає в лісі і тоді побачимо,яку вони знижку захоче!!!
в до зажерлись Показати IP 12 Травня 2015 16:18
згадалось, стояв в черзі (попросили) здати звіт про податок з доходів фіз осіб і там почув фразу від однієї з бухгалтерок "а в мого хазяїна 80 підприємців", так що думаю багато хто з представників (цих так званих малих підприємців) є реально наймані працівники, а по два-три чи двадцять точок належать одній людині щоб податків менше платити, тому 15грн. помножити і так копійочка до копійочки:)
Микола з мясного від до зажерлись Показати IP 14 Травня 2015 01:16
то кого взяти на вила уточніть прізвища
Kexfyrf Показати IP 12 Травня 2015 16:18
Знову треба воювати з бабцями, бо порядок на ринку ідеальний! Те, що постійно займають місця перекупники - плювати - головне з бабцями повоювати і зробити вигляд псевдодіяльності. Не дивляться на якість продукціїї, на ваги , на дорогу на ринку , де всі спотикаються, на місця за які платять в кишеню - а з бабусь , що візьмеш - зате вигляд боротьби за порядок.
Преса Показати IP 12 Травня 2015 16:32
Центральний ринок - це ганьба Луцька, гнійний чиряк на обличчі міста, але це осине гніздо небезпечно ворушити. Тим паче - в сьогоднішній час. З нього годуються разом з сімями до десятка тисяч людей. Роботи немає і влада перед людьми безсила, тому що не має їм що запропонувати. Тобто, зачепити це болото важко - відсутні аргументи і виправдання. Кілька років тому мені пощастило побувати в Барселоні і відвідати продовольчий ринок в самому центрі міста. Був приємно вражений: торгівля тільки в приміщенні і під декоративними навісами. Чистота - як в аптеці (в мясній залі нашого ринку пахне коровами і кізяками!!!) Ринок компонує з історичними будівлями міста і є його невідємною архітектурною прикрасою. Чому у нас не так, як у людей? Чому у нас ковбаса, риба, овочі, фрукти, сир, яйця і ін. лежать прямо на пішохідній частині дороги на шматку старої газети друку минулого століття, чи на брудній ганчірці?.. Одвічні проблеми...
Анонім до Преса Показати IP 12 Травня 2015 23:14
осіпов ти? ЧИ кравчук?
корінний лучанин Показати IP 12 Травня 2015 16:48
А що за торгівля за переходом від Там-Таму до Варшавки? Хто дозволив? З ранку під'їжджає білий бус і виносять садженці, яблука... Це що таке?! Мер вже "вмер"?! Є якась влада у місті?!
наївна Показати IP 12 Травня 2015 18:30
Так, справді, наш ринок це ганьба міста та в особливості старої (з європейськими ремонтами) частини міста. Зараз стільки грошей вбахують у скейтерський парк, підземний перехід, безліч торогових центрів, то чому би не вкласти гроші у реконструкцію базару? Аби він мав гарний вигляд? Це оптимальне рішення, щоб людей звідти не виганяти і щоб туристам око милувалось. Розбити ряди нормально, а то як лабіринт, з якого не вийдеш, поробити доріжки з межами, дерев'яні контейнери та вивіски, під українське, старовинне. Якщо не вийде весь базар, то хоча б передню ланку. Ну зверху видно замок, краса, а знизу шум, гам, не проїхати, ні пройти.
Анонім до наївна Показати IP 12 Травня 2015 23:15
історику з історичної точки зору там взагалі болоту було.... а ти порахуй скільки кормить сімей твій замок а скільки ринок....
Жанна до наївна Показати IP 13 Травня 2015 09:51
Ви все вірно кажете,але є одне "але" - якщо влада дасть гроші, наші гроші (!), на реконструкцію ринку, то як же вони і їхні дітки будуть жити!!! ))
володимир Показати IP 12 Травня 2015 21:09
А мені приємно, що принаймні там пробують зробити порядон. Усіх накривати мокрим рядном можна, але чи доцільно. Зважаючи на те що там було і як стало то результат є проте малий. Успіхів
журналіст Показати IP 12 Травня 2015 21:16
Молодці потрібно починати з малого, щоб отримати великий результат. Торгівля з землі то жах. Тимпаче що в ринку достатньо місця. Сам ходив і бачив. А штрафують не бабусь а тих хто стоїть нагло без будь чого
мешканка Показати IP 12 Травня 2015 22:18
Я також поділяю погляди останніх дописувачів тепер біля ринку хоч з візком можна пройти. А то сметана, яйця на тротуарах. Дивувалась тим хто це купує. Чому не зайти за 20 метрів і не купити то на столі.
Лучанин Показати IP 13 Травня 2015 01:56
Пішло третє десятиліття як цей базар годує депутатів хабарями перед усім містом. Слва Україні ! Слава Базару!
перехожий Показати IP 14 Травня 2015 01:12
У місті взагалі не має влади а якийсь гурток скаутів з дєвочками.
Лучанка Показати IP 19 Травня 2015 17:53
Дуже б мені,жительці вул.Замкової,хотілося,щоб пані Юлія взяла мене за руку і показала-де саме я можу пройти по тротуару???????!!!!!Навіщо цей популізм????так,муніципальна служба дійсно працює, порядок наводить вибірково."Блатних" не чіпають........
гість луцька Показати IP 22 Липня 2016 00:14
у тому луцьку все не по-людськи -скрізь біда а в середині п-а

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus