USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Богдана Шибу знімали з реєстрації на вибори мера Луцька за те, що він розсилав листівки померлим

3 Листопада 2020 13:43
Намагаючись сподобатися виборцям, кандидат на посаду Луцького міського голови Богдан Шиба порушував виборче законодавство і застосовував адмінресурс. За це свого часу територіальна виборча комісія зняла його кандидатуру з перегонів за крісло мера.

Нагадаємо, 15 листопада відбудеться другий тур виборів Луцького міського голови. Його лучани обиратимуть з-поміж двох кандидатур: радника міського голови Ігоря Поліщука та колишнього мера міста Богдана Шиби.

Богдан Шиба був обраний міським головою у 2006 році. Проте вже тоді під час передвиборчої агітації він не раз опинявся в центрі скандалів.

Як з’ясувалося, він незаконно використав персональні дані жителів Луцька. За численні порушення виборчого законодавства в частині ведення передвиборчої агітації міська територіальна виборча комісія ухвалила рішення зняти кандидатуру Богдана Шиби з реєстрації.

Зокрема, повідомляє ZIK, 13 березня 2006 року Луцька міська територіальна виборча комісія на своєму засіданні розглянула численні скарги довірених осіб кандидатів на посаду міського голови щодо порушень виборчого законодавства суб’єктами виборчого права.

Майже всі скарги, які розглядали, стосувалися передвиборчої агітації з боку колишнього першого заступника голови Волинської ОДА, кандидата на посаду Луцького міського голови Богдана Шиби.

Річ у тім, що напередодні лучанкам від імені кандидата надійшли іменні листівки з привітанням зі святом 8 Березня. Богдан Шиба змушений був зізнатися, що для адресних привітань 70 тисяч лучанок використав списки виборців, які окружна виборча комісія надала уповноваженій особі від Блоку «Наша Україна».

Але в зв’язку з тим, що списки були дещо застарілими, привітання зі словами «Святковий настрій хай не полишає Вас ні на хвилину...» отримали люди, які померли за п'ять-сім років до того. Тому обурені родичі почали надсилати численні скарги у ТВК.

Відомо, що раніше, 3 березня 2006 року, кандидат на посаду Луцького міського голови Богдан Шиба вже отримував письмове попередження про порушення виборчого законодавства. Тож, зважаючи на повторні порушення, ТВК скасувала реєстрацію цього кандидата.

Коментуючи цю ситуацію, свого часу однопартієць Богдана Шиби і опонент на виборах Володимир Литвинюк зазначив: «Не ми їх знімаємо з реєстрації, а закон. Треба керуватися не доцільністю, а законом. Якщо кандидат вже порушує законодавство під час виборчої кампанії, то навряд чи він його дотримувався б, коли був би обраний на посаду міського голови. Лучани 2006 року вже не ті, які були у 2000 чи 2001 роках. Вони розумні, вільні і поважають закон».

Рішення ТВК Богдан Шиба оскаржив через суд і його таки допустили до виборів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучани Показати IP 3 Листопада 2020 14:23
Бажаю стільки успіху, скільки правди в твоїх обіцянках: що були, що є,що будуть. А ще щастя - скільки порядності. Бог бачить сльози людей, що проводились через тебе. І досі ллються...
Іван Показати IP 3 Листопада 2020 17:56
ти про задавлених бульдозером?
Вася Показати IP 4 Листопада 2020 16:50
Коли народ перестане наступати на ті самі граблі
лучанка Показати IP 5 Листопада 2020 23:08
Ату його мої собаки!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus