USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Намісник Києво-Печерської лаври визнав, що там співали пісню про «матушку-Русь». Священника нібито відсторонили

14 Листопада 2022 21:38
Намісник Києво-Печерської лаври Павло визнав, що на одному з молебнів парафіяни співали пісню «Звон плывет, плывет над Россиею, пробуждается Матушка-Русь».

Про це пише Бабель.

«Виклали в інтернет, нібито в лаврі ми молимося за Росію і тому подібне. Це є факт неправдивий, тому що на літургії ми молимося до Бога за нашу державу, за наше військо», – сказав Павло.

За його словами, вказана пісня не є богослужбовим піснеспівом. Він назвав її світською. Отцю Захарію, каже Павло, тепер суворо заборонено служити літургії через вказаний інцидент.

Ще один представник Української православної церкви у цьому зверненні заявив, що «народну» пісню виконала після молебню «групка активістів». Сам священник нібито не чув, що співають «активісти», оскільки був «зайнятий помазанням» парафіян.

Читати ще: Священник показав, як у Києво-Печерській лаврі прославляли РФ. За справу взялася СБУ

Тепер Духовний собор вирішуватиме, кого покарати за цей інцидент. СБУ тим часом проводить перевірку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 14 Листопада 2022 23:14
а верещали різні адепти 'руськава міра' ,що то фейк, наклали звук на відео , а тепер у чекістів в рясах - я не я і хата не моя. Хтось прийшов у їх церкву і заспівав,що хотів. То виходить,я також можу прийти в їх церкви і співати своїх пісень :'путін - х*йло',або 'путін, щоб ти здох, гундяєв, щоб ти здох' .
Правда Показати IP 15 Листопада 2022 05:18
Ось тут має сказати своє тверде слово Україна,як держава.Бо цей сектанат орендує у держави Лавру.Отже договір має бути розірваний і майно повернуте у власність держави Україна,тобто народу,а не вбивцям.Але потрібна політична воля.А у нас з цим проблеми,на жаль.
До аноніма Показати IP 15 Листопада 2022 07:37
Ти, невиховане створіння можеш співати будь-які пісні на унітазі в себе вдома (якщо тобі належить на правах приватної власності хоча б один із об'єктів нерухомості). А будеш хуліганити в громадських місцях, то будеш притягнутий до відповідальності. Не лізь туди, куди тебе не просять зі своїми жалюгідними умовиводами.
Анонім Показати IP 15 Листопада 2022 09:04
церква - це лише про гроші. москвичі діляться - київська влада закриває очі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus