USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Помер співзасновник Adobe та один із розробників PDF

18 Квітня 2021 11:20
У США помер один із засновників компанії-розробника програмного забезпечення Adobe Inc. Чарльз Гешке.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на пресслужбу Adobe.

Чарльз Гешке помер у п’ятницю в оточенні своєї сім’ї у віці 81 року. У нього залишилися дружина Ненсі Гешке і троє дітей.

«Це величезна втрата для всієї спільноти Adobe і технологічної індустрії, для яких він був провідником і героєм протягом десятиліть», – написав глава Adobe Шантану Нарайен у листі працівникам компанії.

Причина смерті наразі не уточнюється.

Гешке став співзасновником Adobe в 1982 році разом із колегою з Xerox Джоном Варноком. Їхнім першим продуктом був Adobe PostScript, ключова технологія, яка викликала революцію настільних видавничих систем. Також вони вважаються розробниками формату Portable Document Format (PDF).

Гешке був головним операційним директором Adobe від 1986-го до 1994 року. Він також обіймав посаду президента компанії. У 2009 році колишній президент США Барак Обама нагородив Гешке і Уорнока Національної медаллю в галузі технологій та інновацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus